Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

ΘΥΜΩΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥΣ

Λίγα πράγματα με θυμώνουν πραγματικά...
Εδώ και λίγο καιρό έχω αρχίσει και "φορτώνω".
Το σημερινό δημοσίευμα στον ΠΟΛΙΤΗ http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=802686&-V=articles ήταν η σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι.

Τι να πείς...

Συμφωνώ με την ανακοίνωση τύπου του Κέντρου Στηριξης Γυναικών ΑΠΑΝΕΜΙ
Σας την παραθέτω:

Σεξουαλική βία - εμάς πλέον μας ανησυχεί η υποκρισία …
Λέχθηκε χτες από μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα και σήμερα αποτελεί τον τίτλο είδησης σε εφημερίδες το ότι «μας ενοχλεί η αδιαφορία» αναφορικά με περιπτώσεις παιδικής πορνογραφίας οι οποίες δεν διερευνηθήκαν. Οι δηλώσεις αυτές προκαλούν. Δεν απαλλάσσουν δε, κανέναν από τις ευθύνες του έναντι των νεαρών θυμάτων. Η εγκαθιδρυμένη ολιγωρία και ασυνέπεια να εφαρμοστεί ο νόμος σε περιπτώσεις σεξουαλικής βίας εναντίον παιδιών και γυναικών είναι πέραν του ανεκτού.

Όσες προσπάθειες κάναμε ως Κέντρο Στήριξης Γυναικών να εγείρουμε το θέμα σε διαφορετικές επιτροπές της Βουλής αλλά και αλλού αμέσως μετά τις δηλώσεις προς τα ΜΜΕ συναντούν τείχη ανυπέρβλητα και την ίδια απαθή αντιμετώπιση.

Συγχαίρουμε τον βουλευτή κ Μητσόπουλου για την εγγραφή του θέματος αλλά αναρωτιόμαστε τι άλλο μπορεί να αναμένει ο πολίτης εκτός από δηλώσεις στις εφημερίδες και τα τηλεοπτικά δίκτυα. Συγκεκριμένα τι άλλο μπορούν να αναμένουν:

Τα περισσότερα παιδιά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης που κρίνονται ως ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ και παραμένουν έρμαια του συστήματος και οι δράστες ανενόχλητοι να κατακερματίζουν τις ζωές τους απαλλαγμένοι από ποινική ευθύνη.

Τα θύματα της διαστροφικής συμπεριφοράς ορισμένων που εμπορευματοποιείται την κακοποίηση των ανηλίκων και πουλά τις φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο που αν δεν ήταν η Ιντερπολ κανείς δεν θα γνώριζε την ύπαρξη τους.

Τα θύματα βιασμού μέσα στο γάμο που δεν έχει εκδικαστεί ούτε μια υπόθεση υπέρ τους ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων!

Τα θύματα που το Ανώτατο αφήνει εκτεθειμένα γιατί επικαλείται την συγκατάθεση τους στο βιασμό τους!

Τα θύματα παιδιά των επαρχιακών πόλεων που δεν έχουν ούτε ένα ψυχολόγο να μαρτυρήσουν την κακοποίηση τους. (για να μην συζητήσουμε το θέμα της αποθεραπείας τους) Και όταν το κάνουν κανείς δεν τα ακούει…

Τα θύματα των ελλιπών χειρισμών των Κρατικών Υπηρεσιών (Αστυνομία, Γραφείο Ευημερίας κλπ) που θυματοποιούνται για μια ακόμα φορά, χάνουν κάθε αίσθηση εμπιστοσύνη στους θεσμούς, δεν έχουν οποιαδήποτε ελπίδα αποκατάστασης προερχόμενη από υπηρεσίες αλλά και νιώθουν απομονωμένα αφού η στάση αυτή επιβραβεύει μόνο τους δράστες.

Το Απανέμι έχει πλήρη ιστορικά υποθέσεων για κάθε μια από τις πιο πάνω κατηγορίες τα οποία κατά καιρούς γνωστοποίησε προς αρμοδίους φορείς και είναι στην διάθεση των ΜΜΕ. Δυστυχώς η μόνη ελπίδα των θυμάτων – εκτός από το να οργανωθούν οι ίδιες/οι που είναι πολύ δύσκολο, ιδιαίτερα για τα παιδιά - είναι να απευθυνθούν μέσω οργανώσεων ή προσωπικά σε διεθνή και περιφερειακά όργανα και να επικαλεστούν διεθνείς συμβάσεις που δεσμεύουν την Κυπριακή Δημοκρατία.

19 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Όταν θα σπάσει η πόμπα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών από τους παπάδες, τες μαμμάδες, τους θείους, τους παππούδες τους γειτόνους, τότε να δεις. Την παιδικήν πορνεία που εν εύκολο να την επισημάνεις τζαι ακόμα να εξολοθρευτεί. Φαντάσου ότι γίνεται κρυφά στην οικογένεια. Στην Ευρώπη που εν πιο σύνηθες να παέννει ο κόσμος στους ψυχολόγους άρκεψεν να γίνεται θέμαν τωρά που μιλούν τα θύματα χρόνια μετά. Διότι έναν μωρόν που θα κακοποιειθεί θα θάψει πολλά βαθκειά στην συνείδησην του την ντροπή τζαι τον πόνο που υπόφερε. Μετά 10, 20, 30 χρόνια που αρκέφκουν να φκαίννουν οι αναθυμιάσεις των θαμένων πτωμάτων είναι πολύ αργά. Το ότι εμιλήσαν τα θύματα τζαι έγινεν θέμαν, απλά εξαλαφρώσαν λλίον, δεν νομίζω να γίνεται να επουλωθεί μια τέθκοια πληγή. Εσωθήκαν όμως πολλά άλλα μωρά μέσω της πρόληψης. Εδώ αρκέφκουν να εξηγούν στα μωρά που το νηπιαγωγείον ότι κανένας μεγάλος δεν έχει δικαίωμαν να τους αγγίζει το σώμαν, ούτε μάμμα ούτε παπάς, ούτε παππούς τζαι μαθαίνουν στα μωρά να λαλούν ΌΧΙ. Το θέμαν δεν είναι πλεον ταμπού τζαι μιλούν στα μωρά στο σχολείο. Αυτό τα προστατεύει παραπάνω διότι τα μωρά που κακοποιούνται δεν το βρίσκουν πλέον φυσιολογικό. Για τέθκοια θέματα η νομοθεσία άλλαξεν τζαι μπορεί να πάρει ένας άνθρωπος τον κακοποιόν του δικαστήριον μέχρι τζαι 15 χρόνια μετά (οι οργανώσεις εζητούσαν 25 διότι συνήθως είναι στα τριάντα τους που τα θύματα βρίσκουν δύναμη να μιλήσουν).

Για το θέμα των βιασμών έγραψα πριν λλίον τζαιρό ένα κείμενο μετά που μιαν ιστορία που με συγκλόνησε (http://acerasanthropophorum.blogspot.com/2008/03/blog-post.html)

Μπράβο για τη δημοσίευση. Με το να μιλούμε πας τα μπλογκς συμβάλλει στο να φύγουν τα ταμπού, πράμα που βοηθά τα θύματα έβρουν δύναμη να ξεκινήσουν να σκέφτονται να ανασυγκροτηθούν.

rose είπε...

Aγαπητέ Aceras
Απο οτι φανταζομαι ζεις σε μια χώρα όπως την Αγγλία αν όχι την Αγγλία, που από την δεκαετία του 80έβαλαν κάποια πράγματα σε σειρα και εκεί τουλαχιστον ενα θυμα οταν το θελησει μπορεί να βρει καπου να στραφεί πριν να μην ...καταστραφεί.
Εδω η υποκρισία βασιλεύει, το "κρύψε ως παρακεί" είναι η κυρια προσέγγιση. Δεν θα μεινω ομως εδω.
Σ ευχαριστω για την ενθαρυνση... ΠΟλλοί απο μας που συναντουμε παιδια ή γυναικες σε καθημερινη βαση και έχουμε απεναντι μας ένα γαμημενο συστημα δεν έχουμε και πολλά προσωπικά στηριγματα. ΚΑι το σχολιο σου ειναι το λιγότερο, που μπορώ να πω τονωτικό.

Συμφωνώ πως πρεπει να αρχίσουμε να μιλούμε...
Η βια πίσω από τις κλειστές πόρτες είναι πιο υπουλη κι απο αυτή του πολέμου. Τις περισσότερες φορές τα θυματα δεν καταμετρίουνται, ο Ερυθμος Σταυρός η Ημισέληνος δεν σπευδει να τα προστατεψει... Τα σπασμενα κόκκαλα στις ακτινογραφίες των πρωτων βοηθειων από παλαιοτερα τραυματα δεν κινητοποιουν κανεναν να παραπέμψει το άτομο σε βοηθεια, και αφήνεται μονο του ξανα να επιστρέψει την "προσωπική του εμπόλεμη ζώνη"
Την αναρτηση σου τη διαβασα και ενιωσα ομορφα που υπάρχουν αρσενικοι σαν και σένα και γραφουν με τον τρόπο που γράφεις, ο κόσμος μας σας χρειάζεται για να απαλύνει την ασχημια και τη βαρβαροτητα...

κρατώ μια φράση σου:
"Ας είναι η αγάπη μας αιθέριον έλαιον της λεβάντας που γιανίσκει την κάθε πληγήν τζαι δεν την αφήνει να μολυνθεί"

Δεν έχω φευδαισθήσεις..
Εχουμε πολλή δουλίτσα να κανουμε Aceras.
Από την μια να προλάβουμε να γινονται οσο γίνεται λιγοτερα από τούτα, απ'την άλλη να θεραπευσουμε ότι μπορούμε από όσα έγιναν και για εκείνα τα άτομα που ακόμα ζουν αναμεσα μας και ελπίζουν σε μια υποτυπώδη αποκατάσταση.
Κυρίως να απαλύνουμε τη σκια της ντροπής και ενοχης που εξυπηρετέι μονάχα τους δράστες...

και να πουμε στα αγορια και τα κορίτσια μας ότι δεν κανείς δεν μπορεί να τους εγγυηθεί ότι στη ζωή τους δε θα συναντήσουν σκληρότητα ή κακοποίηση αλλά το πιο σημαντικό είναι πως εκείνα αποφασίζουμε να ζήσουν την ζωή τους μακριά από τη βία.. Εντός μας και εκτός. Και πως υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να εμπιστευτούν ότι θα είναι μαζί τους.

Η ομορφιά των λουλουδιών σου στις φωτογραφίες, πρεπει να διδάσκεται στα σχολεία. Οπως και η μουσική, και η αρμονία...

όπως και η ανθρωπιά
να σαι καλά

-=IMAGINOS=- είπε...

Ναι ο Αceras ζει στην Αγγλία, εκεί δηλαδή που θέλουν να ζουν όλοι οι Κύπριοι και να το παίζουν και βρετανοί. Το κόμπλεξ τους το γνωρίζω πολύ καλά, φιλούν της κατουρημένες ποδιές των βρετανών αυτών δηλαδή που τους κρεμούσαν στην αγχόνη μέχρι πρότινος. Τόσο κομπλεξάρες είναι οι Κύπριοι.
Με τις υγείες σας.

stalamatia είπε...

ROSE
Καταρχήν σε καλωσορίζω στη μπλογκόσφαιρα καλά γραψίματα .Υποθέτω ότι σχολείσε με τα κοινά αν και δεν είμαι ειδική πιστεύω ότι πρέπει όλοι να βοηθάμε ειδικά τα παιδιά.Εκτός από εμάς τους απλούς πολίτες πρέπει και οι αρμόδιοι επί του θέματος βιασμός να έχουν πολύ ευαισθησία και να μην νιώθει το θύμα ξανά βιασμένο.
Καλή δουλειά σου εύχομαι.
imaginos
Δεν μου πέφτει λόγος αλλά κάνεις μεγάλο λάθος για τον Ασερα.

rose είπε...

@ βλέπω Imaginos ότι σε ενόχλησε η απαντηση μου στο μπλοκ του Πίττα και με επισκέφτηκες στο μπλοκ μου για να δεις ποια είμαι...
και αντι αυτού σχολίασες τον Aceras που αν τον παρακολουθούσες και τη χώρα του θα καταλάβαινες (δεν είναι η Αγγλία) και την ποιότητα του.
Λυπάμαι για τον τρόπο που επιλέγεις να επιβάλλεις την αισθητική σου ακόμα μια φορά...

@ Σταλαγματια
Καλωσόρισες στο τσαρδί μου και σε ευχαριστώ για λοούθκια σου...
Θα συμφωνήσω ότι είναι δουλειά όλων μας να φροντίζουμε τα παιδια μας... και σε ευχαριστώ για το κουράγιο (δεν καταλαβα αν μου δεινεις ευχές για να αντεξω την μπλοκόσφαιρα ή το συγκεκριμενο θέμα)πάντως απ οτι φάινεται και στις δυο περιπτώσεις απαιτείται ψυχική αντόχή :-)
σε φιλώ

Ανώνυμος είπε...

Άγαπητή Rose, δυστυχώς στην Κύπρο του "κρύψε να περάσουμε", όλο το κατεστημένο αυτό θέλει. Να κρύβει ο κάθενας, η κάθε μια τον πόνο του/της. Για να καλοπεράσουν αυτοί που βολεύονται από τον πόνο του άλλου. Σε αυτό δυστυχώς το παιγνίδι συμμετέχει σύσσωμη η κρατική μηχανή, το πολιτειακό σύστημα, τα κόμματα, οι οργανώσεις που εξαρτούνται από αυτά κ.ο.κ.

Όσοι έχουν στην Κύπρο εξουσία και χρήμα το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν να δουν είναι θεσμούς δυνατούς που να προστατεύουν τους πολίτες και ειδικά τους πιο αδύνατος από την αδικία όσων είναι πιο δυνατοί. Πιο δυνατοί οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά.
Αυτό που εξοργίζει ακόμη περισσότερο όμως, είναι η υποκρισία των μέσων ενημέρωσης που δεν ανταποκρίνονται στην αποστολή τους. Είτε διότι ευαισθητοποιούνται επιλεκτικά για να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες ή διότι πολλοί λειτουργοί στον χώρο των μέσων ενημέρωσης δεν διαθέτουν κριτική σκέψη. Κάτι τέτοιο είναι πιθανόν να γίνεται και στην περίπτωση αυτού του άρθρου.

rose είπε...

@ εστορων
καλωσορισες!
Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" είναι ότι μόνο μια εφημερίδα φιλοξενησε την ανακοίνωση...
Πιο πολλά άτομα φανταζομαι τη διαβασαν από τα ιμείλς και τα μπλοκς παρά από τον Ημερήσιο Τυπο. Ας ειναι και αυτό, τουλάχιστον μένει ακόμα λίγος χώρος για κάποιες φωνές να ακουστούν, και να ενωθούν με άλλες..

Lexi_penitas είπε...

Ρόουζ, σε καλωσορίζω και εγώ στα μαχόμενα πληκτρολόγια :)) Μου αρέσει ο τρόπος που τοποθετείς τα πράγματα και χαίρομαι που με τη παρουσία σου πλουτίζει η παρέα μας.

Όσο για τον Ιματζινο, έβγαλε όλη την κακία του. Ο τρόπος που τσουβάλιασε όλους τους Κύπριους δείχνει και την απουσία διαλεκτικής σκέψης από τον κύριο. Ο Ασερας μένει στην Ελβετία και μας διαφωτίζει συχνά για το πόσο πίσω είμαστε σε ζητήματα περιβάλλοντος και κοινωνικής πρόνοιας

Unknown είπε...

Και το δημοσίευμα της Rose είναι πέρα ως πέρα ορθό αλλά και η παρέμβαση του Aceras- όπως συνήθως ακριβέστατη. Στην Ευρώπη, οι άνθρωποι είναι συνήθως πιο απλοί και κυρίως δεν έχουν το σύνδρομο του "ξερόλα". Και ασφαλώς η επίσκεψη και η συνεργασία με ψυχολόγο είναι απλά η βοήθεια από έναν εξειδικευμένο, με την ίδια διάθεση που κάποιος δεν θα βγάλει το δόντι μόνος του, αλλά θα πάει στον οδοντογιατρό. Στα μέρη μας, η καλλιέργεια των "μύθων" ακόμα και σε αυτά τα επίπεδα είναι δεύτερη φύση. Θυμάται κανείς σας την "διαβόητη" ρήση της Μ.Μερκούρη..."στην Ελλάδα δεν έχουμε ανάγκη από ψυχολόγους, γιατί έχουμε φίλους". Όπου "φίλοι" στην Ελλάδα , κατά κανόνα είναι ομάδες ανθρώπων που είτε αλληλοσυγχαίρονται για την...σπουδαιότητά τους, είτε αλληλοβρίζονται.

Πάνω στο θέμα...Ασφαλώς και στην Αγγλία υπάρχουν υπηρεσίες στις οποίες μπορείς να στραφείς πριν καταστραφείς. Και συμβαίνει να το γνωρίζω αυτό από πρώτο χέρι μιας ππυ η Συντροφός μου, επί μακρόν εργαστηκε σε αυτές τις υπηρεσίες και ειδικά πάνω στο child abuse. Οι δικές μας κοινωνίες, παραμένουν αφ ενός οδυνηρά υποκριτικές αλλά το χειρότερο είναι πως οι όποιες υπηρεσίες υπάρχουν, είναι στελεχωμένες από αφόρητα άσχετους ανθρώπους με α-δι-α-νό-η-τα ελλειπή γνώση και ενημέρωση στο αντικείμενό τους. Και αυτό, το "απολαμβάνουμε" κάθε τόσο, όταν προκύψει ένα ζήτημα που θα φτάσει στη δημοσιότητα και θα δούμε στις τηλεοράσεις διάφορες κυρίες και διάφορους κυρίους θεωρητικά ειδικούς, (ψυχολόγοι και κοινωνική λειτουργοί) των οποίων τα λεγόμενα πραγματικά παίζουν με τις αντοχές οποιουδήποτε στοιχειωδώς νοήμονος ανθρώπου.

Unknown είπε...

Imaginos...το "σχόλιο" σου, επιεικώς, επιεικέστατα, απαράδεκτο.

rose είπε...

@ Λεξιπένητα και Γιώργο

Σας ευχαριστώ για τη ζεστασιά της επικοινωνίας... να λοιπόν που ο ανθρωπος παράγει ουσία ακομα και με τα πιο ψυχρά μέσα (νεα τεχνολογια) ικανή να διανυσει αποστάσεις και να μεταφέρει την "θερμοκρασία" της.

Τελικά αξιζει η δράση των "μαχόμενων πληκτρολογίων" Λεξιπένητα.
Οσον αφορά την κακία, αυτή είναι προσωπική ιδιοκτησια εκείνου που την έχει και κοιμαται μαζί της τα βράδυα....

Γίωργο,
Τη συντροφό σου όχι μόνο την γνωρίζω αλλά και την αγαπώ γιατί έχει ενσωματώσει τη γνώση του πεδίου της και ζει συμφωνα με τις αρχές της (ή ήταν αυτές που την οδηγησαν προς τα εκεί άραγε;)... τυχερέ άντρα!

Αναφορικά με τα άσχετα άτομα που εμφανίζονται κατα καιρούς, για μένα είναι πλέον εφιαλτης αυτές οι "καλοχτενισμένες αθκιασερές" που εμφανίζονται και μιλούν για τις "άλλες" γυναικες και παιδια επειδή φυσικά και δεν τους αφορά η περιπτωση τους παρα μόνο κάνουν καρίερα πάνω τους και ασελγούν στο όνομα, κορμί (γιατί τις ακούνε όταν μιλούν) και μυαλό τους όπως οι κοινοί δράστες.
Και οι χοντροκομμένοι αρσενικοί που βιάζουν την γλώσσα, το νοημα των λέξεων, πολύ πριν αυτοανακυρηχθουν πατερούληδες πάσης γυναικός και ανηλίκου επίσης.

Θα συμφωνήσω Γιώργο πως οι δηλώσεις είναι ένα πράγμα αλλά το πιο τρομακτικό είναι πως τα ίδια αυτά άτομα κρατούν τις τύχες των άλλων στα χέρια τους.

Το συστημα εχει δημιουργήσει στεγανά για να κρύψει την αναποτελεσματικότητα του και φυσικά να εξασφαλίσει τη συνεχεια του.

Που και που για ξεκαρφωμα μορφώνει "ανεξαρτητους" φορείς για να καλύψει και την Κοινωνια των Πολιτών... Κι έτσι το διαλογο και την αλληλεπίδραση..

Εξακολουθώ να ελπίζω ακόμα πιστέυοντας στη δυναμη του ενός και των μικρών ομάδων (εκεί που ο καθενας/μια είναι μοναδικός/ή), και εκεί πια συγκεντρώνω τη δυναμή μου και σας ευχαριστώ για την ανατροφοδότηση..

-=IMAGINOS=- είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
-=IMAGINOS=- είπε...

"Δεν καταλάβατε καλά. Το σχόλιο μου δεν πάει στον Aceras αλλά στην rose που του είπε "φαντάζομαι ζεις σε μια χώρα όπως την Αγγλία" κλπ.... εκφράζοντας την πολυπόθητη επιθυμία του μέσου Κυπρίου να γίνει Άγγλος και να ζήσει στην Αγγλία. Αυτό είπα, δεν αναφέρθηκα στο Aceras ούτε φυσικά έβρισα κανέναν. Λέω μήπως ψέματα για αυτούς τους κομπλεξικούς βρετανικούς "πόθους" των Κυπρίων? Μέχρι τώρα δεν έχω πετύχει στην Ελλάδα Κύπριο που να μη το παίζει Άγγλος. Συγνώμη δηλαδή που σας την λέω έτσι αλλά γιατί να σας την πω αλλιώς αφού αυτή είναι η "κυπριακή" εμπειρία μου μέχρι τώρα? Μόνο εσείς θα την λέτε στους... Καλαμαράδες δηλαδή?"

@PolitisPittas
Γιατί είναι επιεικώς απαράδεκτο το σχόλιο μου Γιώργο? Επειδή πονάει ο κομπλεξαρισμός των Κυπρίων? Εσύ πόσες φορές γράφεις για τους "Νεοέλληνες" απαξιωτικά? Στην τελική αυτή είναι η γνώμη μου, πειράζει? Πειράζει όπως φαίνεται. Και τώρα τι να κάνω να αλλάξω τη γνώμη μου για να σας γλύψω? Με ξέρεις τόσα χρόνια για τύπο που γλύφει τους άλλους για να τους είναι αρεστός?

stalamatia είπε...

Ιμάντζινε δεν γνώρισες και την άλλη πάστα των Κυπρίων που απλά είμαστε Κύπριοι και ακομπλεξάριστοι. Γιατί μας βάζεις όλους σε ένα σακκί?΄Και για να ξέρεις το ίδιο θυμώνω όταν Κυπραίοι κατηγορούν τους Ελλαδίτες.Κάμνετε όλοι σαν τα μωρά μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε.
Υ.Γ
ΜΟΝΟ εγώ νιώθω έτσι? μήπως είμαι διχασμένη προσωπικότητα?

rose είπε...

@imaginos

δεν ήταν "ποθος" για την Αγγλία ήταν γνωση για το πως έχουν εκει τα πράγματα.
Οπως και σε 5-6 άλλες ευρωπαικές χώρες.
Δεν είμαι ούτε καν κύπρια (πολιτογραφημενη ναι αλλά χωρίς τις κοινές αναφορές που νομίζεις ότι έχουν οι Κύπριες και οι Κύπριοι και τις οποίες μου αποδίδεις)
Αρχικά υπεθεσα ότι ο Aceras μπορεί να ήταν από την Αγγλία αλλά δεν είχε ιδιατερη σημασία και το εθεσα ως ερωτημα αλλά συντομα μετα που παρακολουθησα τις απαντήσεις του διαπιστωσα πως ζει στην Ελβετία.

και αυτές είναι λίγες από τις πολλές αυθαιρετες υποθεσεις σου...
Διαβαζεις βιαστικά...
Εκφράζεσαι βιαστικά
Μετα ανασκευάζεις...

Προσβάλεις τους άλλους, και αντιδράς αν δεν συμφωνουν μαζί σου...

Η αισθητική σου δεν μου αρέσει...

Ενα απλό "έκανα λάθος", (για τον γαμο ανθρωπου και ζωων) θα ήταν αρκετο.

Απ ότι φαινεται δεν μπορείς να το συνειδητοποιήσεις...

Για τον λόγο αυτό εξακολουθώ να μη συμφωνω με την αισθητική σου.

Καθώς και με τον τρόπο που θελεις να την επιβαλλεις...
Ιδιαίτερα τώρα που φαινεσαι απολογητικός προς ορισμενους ενώ είσαι αμετακινητος.

rose είπε...

@stalagmatia

όχι δεν είσαι η μόνη...

παρατράβηξε αυτή η γραφικότητα μεταξύ καλαμαράδων και κυπραίων...

και να σου πως και το αστειο το ίδιο ακριβώς έχει μια μερίδα τ/κ για τους καρακαλάδες (αντιστοιχο του καλαμαρά)

Για να μην ξεχνιωμαστε ότι όλοι είμαστε κύπριοι :-)

Anef_Oriwn είπε...

@ Rose,

Άρεσε μου τζιείνο που έγραψες για τις "καλοχτενισμένες αθκιασερές" και τους “χοντροκομμένους αρσενικούς” που κρίνουν και κατακρίνουν, όμως τούτους τους συναντάμε και στα λεγόμενα φιλανθρωπικά Gala Parties και Diners!!! Εκεί να δεις υποκρισία.

(Για κάποια άλλα ζητήματα που προέκυψαν μέσα από τις εντάσεις των συζητήσεων έγραψα ένα μικρό σχόλιο στου PolitisPittas).

Anef_Oriwn
Δευτέρα 30/6/2008 – 7:10 μ.μ.

rose είπε...

@ Ανευ Οριων

Διανα! Εκει απενοχοποιείται πιθηκίζοντας η υψηλή μας κοινωνία...

Οι δε οργανισμοι ομπρέλες των Φιλανθρωπων είναι τρύπιες όπως τα μυαλά τους.

Τι αηδία να φιλ-ανθρωπίζουμε όταν μπορούμε να είμαστε άνθρωποι και να αξιωνουμε το ίδιο δικαίωμα για τον διπλανό μας...

Τα άτομα δεν θελουν ουτε τη λυπηση ουτε τα φιλανθρωπα αισθηματα μερικων...

Ολοι θέλουμε αυτο που ακριβως δικαιουμαστε ...
Χωρίς μεσολαβητές και "υπερεργολάβους".

dokisisofi είπε...

Simfonw apolyhta me ton imaginos.
A P O L Y T A