Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

2009 για την κόρη της Λουντμίλα

Το Γραφείο Ευημερίας παρανομεί στερώντας το δικαίωμα να δει ο 4χρονος γιος τη μάνα του! Αρνηθηκαν στην Λουντμίλα να δει τον εγγονό της την παραμονή Χριστουγέννων. Αν και βρίσκεται υπο την φροντίδα του Γραφέιου Ευημερίας, έχει μονομερώς παραχωρηθει η δυνατότητα επίσκεψης και διανυκτέρευσης στην μια οικογένεια, αυτή του εκλειπόντος συζυγου και πατέρα του 4χρονου. Δηλαδή στερούν απο το παιδί αυτο που ο νόμος προνοεί και δικαιούται το ίδιο.

Η μητέρα του η οποία βρισκεται στο στάδιο της αποκατάστασης μετά από σοβαρη εγκεφαλική βλάβη αποτέλεσμα ξυλοδαρμού απο τον συζυγό της θα παραμείνει στο Ίδρυμα μέχρι τις 12 Ιανουαρίου. Η θεραπεία της ωστόσο χρειάζεται να συνεχιστεί για αρκετο χρονικό διαστημα μετά.

Η Λουντμίλα και η υπόλοιπη οικογένεια βρισκονται πιά στην Κύπρο. Ενοικίασαν διαμέρισμα και είναι αμφίβολο αν θα συγκεντρωθει το ενοικιο του επόμενου μήνα.
Δεν εχουν άδεια εργασίας και συνεχίζουν να μένουν στην Κύπρο με άδεια επισκέπτη. Δηλαδη, ενώ δεν μπορούν να εργαστουν καλούνται να φροντίσουν την κόρη τους χωρίς τα στοιχειώδη μέσα που έπρεπε το Γραφείο "Ευημερίας" να δώσει στο θύμα βίας και στο παιδί της.

Αναγκάζονται να ζουν απο δανεικά και βοηθεια συνανθρωπων τους γιατι το Κρατος παρανομεί.

Στερείται ο 4χρονος τη μάνα του γιατί το Κρατος αδιαφορεί για την ευημερία του και παρανομεί.

Στερείται η κόρη της Λουντμίλα όλα όσα ο Νόμος προνοεί για τα θυματα βίας στην οικογένεια.

Το μόνο που προσφέρεται τώρα στην οικογένεια είναι η κάλυψη των αρχικών εξόδων για νομικές διαδικασίες που ξεκίνησε το ΑΠΑΝΕΜΙ με τη συνεργασία δικηγορικου γραφείου οι οποίες για να έχουν αποτέλεσμα θα πρέπει να συνεχιστουν εντός των αιθουσών του Δικαστηρίου και για να κριθεί η Λουντμίλα δικαιούχος νομικής αρωγής απαιτείται .... η έκθεση του Γραφέιου Ευημερίας!!!

Η μόνη ελπίδα, είναι να αντέξουν το βάρος της διαμονής και των δικαστικών διαδικασιων μέχρι να υπάρξουν τα απαραίτητα ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ/ΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ


ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ 0113-00-367594-00
(ο λογαριασμος είναι στο όνομα της Λουντμιλα Ισκοβα)
πληροφορίες στο 96 656015

12 σχόλια:

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλη Rose
Σε περίπτωση που δεν έμαθες έχουμε και τη «δικιά μας» περίπτωση εδώ στο Ελλαδιστάν. Τη άτυχη συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, που έπεσε θύμα των νονών της εργοδοσίας.

Δες αυτό για περισσότερα:
http://salata.wordpress.com/2008/12/24/1-13/

Ο λογαριασμός που άνοιξε για την ενίσχυσή της είναι:
5012 019021 277 Τράπεζα Πειραιώς
DECHEVA ELENA KUΝEVA KOSTADINKA NIKOLOVA

Καλές γιορτές (πως να γιορτάσεις βέβαια με όλα αυτά που συμβαίνουν...)

rose είπε...

Αγαπητέ Ανορθοδοξε
το ειχα πληροφορηθει απο ανάρτηση της Αφροδίτης.. τι να πει κανείς..

ειναι σκανδαλώδες οταν υπάρχει τόσο πλουτος γύρω μας

οταν υπάρχουν νομοι και το κρατος το ιδιο παρανομεί

όταν άτομα καταστρεφουν ζωές και μενουν ατιμωρητα

οταν η ανθρωπινη αξιοπρεπεια και δικαιωματα ξεφτιλίζονται

δεν υπάρχουν λογια

ολοι μας θα εχουμε ένα νεό έτος

τι ποιοτητας θα ειναι εξαρταται σε πιο κλαδι βρισκεσαι εντελει στο "δέντρο" το σάπιο...

ruth_less είπε...

Πόσο κοινότυπα θα ακουστούν ότι λόγια και να πει κάποιος... γιατί απο λόγια έχουμε γίνει όλοι ξεφτέρια... πράξεις χρειάζονται πια και ανθρωπιά.

Όπως και τώρα με το ένα βρέφος που έχει φύγει λόγω "κάποιου" λάθους και άλλων βρεφών που βρίσκονται σε κίνδυνο. Όλοι ψάχνουν το λάθος, τον αίτιο... το επόμενο θα είναι η σύσταση επιτροπών κλπ κλπ. Τα ακούσαμε χιλιάδες φορές, τα μάθαμε απ έξω. Αποτέλεσμα μηδέν φυσικά. Τι φταίνε οι αθώοι άνθρωποι, μανάδες, μωρά που τίποτα λάθος δεν έκαμαν θέλω να ξέρω εγώ! Πως θα ξεπληρωθούν τα "λάθη", οι παρεβλέψεις, οι παρανομίες... Ποιός θα φέρει το υγιέστατο κατά τ΄ άλλα βρέφος πίσω στους γονείς που το περίμεναν με λαχτάρα, με όνειρα... Ποιός θα παρηγορήσει το μικρό εγγόνι της Λουτμίλα που δεν έχει πατέρα και στερείται και τη μάνα του χωρίς να μπορεί να καταλάβει το λόγο που αυτή η μάνα δεν μπορεί να το δει... Ποιός θα ανάψει φως ελπίδας στις ψυχές των μανάδων αυτών;

Όπως το λες Ρόουζ μου και πάλι "ολοι μας θα εχουμε ένα νέο έτος. Τι ποιοτητας θα ειναι εξαρταται σε πιο κλαδι βρισκεσαι εντελει στο "δέντρο" το σάπιο"

Εμείς οι τυχεροί που θα κάνουμε το ρεβεγιόν μας είπαμε; Δεν λέω να μην χαρούμε και να μην γιορτάσουμε... απλά να μην ξεχάσουμε τους λιγώτερο τυχερούς.

Να μην ξεχάσουμε...

Καλή χρονιά να έχουμε όλοι.

rose είπε...

Ruthless μου

τα μωρα απο το Ιπποκράτειο μολύνθηκαν απο βακτηρίδιο και την εγκληματικη αμέλεια ορισμενων...

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης οταν ρωτηθηκε αν θα αποδοθούν ποινικές ευθύνες εκανε την παπια - και ΠΑΛΙ ..

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Ρόουζ,

ειλικρινά, αναρωτιέμαι πως κρατάτε την ψυχραιμία σας, με το να κτυπάτε συνέχεια στων κωφών τις πόρτες. Μου είναι αδιανόητο, πως το περιβόητο μας κράτος, αντί να μεριμνήσει σωστά, αφήνει μιαν τόσο επείγουσα υπόθεση όπως της άτυχης Λουντμίλας να εκκρεμεί.

Τι να πει κανείς...Τα λόγια είναι λίγα...

Εύχομαι παρόλ' αυτά, καλή χρονιά και κουράγιο!

rose είπε...

Αγαπητή Λεμεσια
μολις επιστρεφω απο Αστυνομικο Σταθμο περιοχής Λευκωσίας, ειχαμε φαει εκει 5 ωρες και ευτυχως ο Β αξιωματικος επικοινωνησε εντελει με βοηθο γενικο εισαγγελέα..
ακόμα και με ξεκαθαρες εντολές απο τον βοηθο γενικο η προσπαθεια δεν τελειωσε ακόμα...
ελπίζω τις επόμενες μερες να εχουμε κατι καλυτερο να πουμε..

η παρεμβαση του ηταν καίρια
μακαρι σε ολες τις περιπτωσεις
μακαρι να συνεχιστει και απο την Αστυνομια

Diasporos είπε...

Αυτές τις μέρες τις γιορτινές, τις γεμάτες άδειες ευχές, καταναλωτισμό, ψεύτικους προβληματισμούς του στυλ "new year resolutions", ξεχνούμε οτι το καλύτερο δώρο που έχουμε είναι μιά στέγη πάνω απο τα κεφάλια μας, και η ελευθερία που έχουμε να απολαύσουμε την αγάπη των κοντινών μας που μας αγαπούν.

eirini είπε...

Έλεος πια με όλα αυτά τα εγκληματικά κρατικά παραπτώματα! Αντί να υπάρχει κρατική μέριμνα για όλες αυτές τις καταστάσεις, το κράτος είναι πάλι απών!
θα δω πως μπορώ να βοηθήσω κι εγώ, φίλη μου.
Εύχομαι καλή χρονιά να έχουμε, με υγεία και περισσότερη αγάπη προς τους συνανθρώπους μας...
Μακάρι όλες αυτές οι εκδηλώσεις βίας και απανθρωπιάς ανάμεσα στους ανθρώπους να εκλείψουν!
Φιλιά Ρόουζ.

rose είπε...

Αγαπητέ Διασπορε και Ειρήνη

σας ευχαριστω, αφιερωνω λιγότερες ώρες στο γραφείο αυτες τις μερες και έτσι δεν απαντώ αμέσως στα μηνυμα σας αλλα καθε φορά που βλεπω ενα μηνυμα νιωθω πως υπάρχετε καπου εκει έξω, και μου ειναι πολύ σημαντικό.

η υποθεση της κόρης της Λουντμίλας απαιτει ώρες σε δικηγορικα γραφεία, αστυνομίες, και αλλού..

ελπίζω να βγει συντομα απο το αδιεξοδο που την καθυλωσαν οσοι δεν έκαναν τη δουλεια τους και άλλη καννοντας ακριβως αυτήν

stalamatia είπε...

Τελικά τι πρέπει να είσαι στη Κύπρο για να μην σου στερούν την αξιοπρέπεια σου?

Ανώνυμος είπε...

απατεωνας

Ανώνυμος είπε...

Ρόουζ, καλή μου, χαιρετισμούς...