Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

στον Λεξιπένητα

Λεξη,
οταν ξεκινησες την προσπάθεια του συναρθροιστη
διεγραψα όλα τα κυπριακα μπλοκ που ειχα στο προσωπικο μου χώρο
γιατι εμπιστευτηκα ότι θα βρισκω εκεί o,τι χρειαζομαι.

Δεν είχες θέσει οποιαδήποτε κριτηρια εξαρχής, ή άλλους προβληματισμους.

Δεν χρειαστηκε ποτέ να αναρωτηθω για τα δικα σου κινητρα
αφου η προσπάθεια απο μονη της ήταν αυτονοητη.

Τωρα πια δεν είμαι σιγουρη.

Προχωρησες στη διαγραφη μπλοκ χωρις τη συναίνεση των ίδιων των διαχειριστων τους.
Εβαλες δηλαδη καποια κριτηρια τα οποία μας ανακοινωσες εκ των υστέρων.

Αν το ειχες κανει πριν τη διαγραφη ευχαριστως θα συμμετείχα στο διαλογο.
Αλλα δεν μας ρωτησες ποτέ.
Τώρα ότι και να ειπωθει είναι εκ των υστέρων.

Έτσι μπορείς να διαγραψεις ή να αφήσεις το συνδεσμο του μπλοκ μου αλλα η μονομερης κινηση σου μού απέδειξε δυστυχώς ότι άλλο να κανεις κατι "συλλογικό" και άλλο να το διαχειρίζεσαι - αυτο εμπεριεχει μεγαλύτερη ευθυνη και δεν αφορά ένα άτομο.

Από τώρα ξεκινω να ξανακανω τη "λιστούα" μου στον προσωπικο μου χώρο. Βλεπεις όταν μας απογοητευουν οι "συλλογικοτητες" καταφευγουμε στη μονάδα. Κι αυτο είναι το πλεον απογοητευτικό αλλα σιγουρο.

Κάποια από τα ιστολόγια που διεγραψες δεν θα είναι εκει γιατι δεν μου αρέσουν όπως και πολλά άλλα απο τα πολυαριθμα που φιλοξενείς γιατι δεν μπορώ να τα παρακολουθησω όλα.

Αλλα ο συναρθροιστής σου δεν θα ειναι αυτο που έλεγε ότι ήταν ...
Εκτος αν αλλαξει...

Εξακολουθω να πιστευω στους ανθρωπους ακόμα και οταν με απογοητευουν.
Ακομα και μεσα απο αυτη την τριβη γεννιεται κάτι.
Ο χρόνος θα δείξει

Δεν θα θεσω "αιτήματα" ούτε προϋποθέσεις
Ελευθερα μας καλεσες να συμμετάσχουμε
Ελευθερα το καναμε
Ελευθερα συνυπάρξαμε

Ελευθερα συνεχίζουμε

σε ευχαριστω και σε χαιρετω

26 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

μην είσαι naive ρε rose. O fasismos γεννά τα αυκά του μες την γύστην των αφελών για να μεγαλώσει. Δε μόνον τι εκάμαν του Anef τζιαι του Μιχάλη τζιαι δεν χρειάζεται άλλα κριτήρια. Ουτε κάν φασίστες δεν χρειάζεται να τους ονομάσεις για να τους αγνοήσεις τζιαι να τους πετάξεις τα αφκά που βάλλουν μες τον χώρο σου να ξηπουλιάσουν.

Καταλάβω τη θέση σου περί λογοκρισίας, αλλά είναι τζιαι η ενέργεια που χρειάζεται για να βάλεις κανόνες τζιαι τέτοια. Μένοντας απλοί, δεν θεωρώ ότι η ελευθερία κινδυνεύει που τον συναρθροιστήν του Λεξιπένητα. Εν καλά όμως να είμαστιν όξυπνοι.

Νάσια είπε...

Μαζί σου, Rose!

rose είπε...

Καλε μου Acera, δεν θα διαφωνησω ή συμφωνησω μαζι σου και ο λόγος εινια απλός, καλούμαστε εκ των υστερων να παρουμε θεση για κατι που μπορει να μας αφορουσε, μπορει και οχι αλλα δεν μας δοθηκε η ευκαιρια.

και την δικη σου αποψη τη συμμερίζομαι αλλα δεν σημαίνει τίποτα επειδη "απομακρυνθηκαμε απο το ταμειο" πια...

η αναρτηση μου δεν παιρνει θεση για τα φασισταρια ... αλλα ενημερωνει την εαυτη ενόψη των εξελιξεων για το τι θεωρεί η ίδια (δηλαδη εγω :-) ) ταιρκαστό να πραξει τη δεδομενη στιγμη και με τις επιλογες που μου απέμειναν...

χαιρετω σε και φιλω σε :-)

rose είπε...

Νάσια παλι μειοψηφία ειμαστε χα χα

Anef_Oriwn είπε...

Rose,
Χαίρε!
Ειλικρινά διερωτούμαι αν έχεις μπει καμιά φορά στο υπό αναφορά blog των αυτο-ανακηρυχθέντων Απο(κατα)στατών της Δημοκρατίας για να δεις τι κάνουν ... Ένας τεράστιος μπαξές με παντός είδους φρούτα και ζαρζαβατικά είναι ... Δεν έχει και τόση σημασία τι γράφουν στα posts τους [αν αυτά είναι αλήθεια, ψέματα ή γκεμπελική προπαγάνδα] αλλά πόσο χυδαίοι και αισχροί γίνονται και πόσο ανέντιμα και ανήθικα συμπεριφέρονται προς τους αντιφρονούντες, τους τυχόν αντίπαλους τους και γενικά προς ΟΛΟΥΣ όσους έχουν διαφορετική από τη δική τους άποψη [bloggers και μη bloggers] ... Τους βρίζουν, χυδαιολογούν σε βάρος τους προσπαθούν να τους διασύρουν ... Καθαρά φασιστική συμπεριφορά! Έχω ιδίαν εμπειρία [κι αν θες μπορώ να σου παρουσιάσω δεκάδες παραδείγματα – τα κάνω συλλογή. Μέχρι και “τσούλα” μ’ έχουν πει, πέραν από τα γνωστά “ηλικιακός ρατσιστής” [γιατί τόλμησα ο αθεόφοβος να κρίνω της ιερά αγελάδα της κυπριακής πολιτικής τον Βάσο Λυσσαρίδη] και “διαστροφικός πορνοσάτυρος” [γιατί τόλμησα κι ανάρτησα χωρίς αν τους ζητήσω την άδεια “μιλλωμένο ποίημα” του Βασίλη Μιχαηλίδη – νομίζω άφησες κι ΕΣΥ σχόλια εκεί]... και ΔΕΝ ΜΟΥ/ΜΑΣ δίνεται το δικαίωμα να προβάλουμε τις θέσεις τις δικές ΜΑΣ. Για ποια καταπάτηση της δημοκρατίας και της ελευθερίας της έκφρασης μιλάμε; Βοήθεια, έναν [ή μιαν] ψυχολόγο!!!
Έχω την αίσθηση ότι στο τέλος της ημέρας αντί να τρίζει άμαξα τρίζει ο αμαξηλάτης ... Και κάποιοι διυλίζουμε/διυλίζετε/διυλίζουν τον κώνωπα ... Επικεντρωνόμαστε στο δέντρο, αγαπητή Rose και ΔΕΝ βλέπουμε το δάσος, δηλ. την εμφάνιση κι άνοδο φασιζουσών καταστάσεων και σ’ αυτήν την κυπριακή blogόσφαιρα ... Εκείνο που παρατηρώ είναι ότι η κριτική, οι επικρίσεις και τα αναθέματα περιορίζονται στην ενέργεια του Lexi_Penitas να διαγράψει [από το συναθροιστή των κυπριακών blogs που ο ίδιος δημιούργησε] κάποια blogs [και δη φασιστικά]! Για τους άλλους ΔΕΝ είπαμε τσιμουδιά!!! Αν κινδυνεύει από την πράξη του Lexi_Penitas η δημοκρατία τότε να ΤΟΝ εξαποστείλουμε τον στο πυρ το εξώτερο της Κολάσεως και να στήσουμε λαϊκό δικαστήριο. Όμως λίγο πολύ η κατάσταση εκεί στον συναθροιστή θα φτιαχτεί με τον άλφα ή ωμέγα τρόπο – θα αποχωρήσουν [από τον συναθροιστή] όσοι επιθυμούν ... Οι άλλοι όμως θα την βγάλουν αβρόχοις ποσί [χωρίς να τους βραχούν έστω τα ποδάρια]; Κάπου χάσαμε την μπάλα, φίλτατη Rose!!!

Anef_Oriwn
Δευτερα 9/11/2009 – 2:41 μ.μ.

ΔemΩΝ είπε...

Ελπίζω μετά να διαγράψει και τους σταλινικούς, μετά τους ανορθόγραφους, ύστερα του ατάλαντους και στο τέλος τους αγέλαστους, να δούμε ποιος θα μείνει... :Ρ

Ανώνυμος είπε...

rose θυμάσαι τι σου είπα για τους λογής λογής ταμπελάρηδες;)

rose είπε...

ΔεμΩν αν κόψει τις ξανθες ειδικα να δεις τι θα απομείνει!!

rose είπε...

Ανευ
και συ μου ζητας να παρω θέση
ΜΑ δεν καταλαβαίνεις ότι καποιος μας επέβαλλε τη δικη του (ακομα και σωστή και άγια να ήταν)χωρις επιλογη?

Ποτέ δεν χτιστηκε δημοκρατια με αποκλεισμους ή με σωστες αποφάσεις που παίρνονται μακρια απο μας για μας. Για να είμαι ακριβής πρεπει να πω ότι μάλλον έτσι χτίστηκαν οι περισσότερες υπαρκτες δημοκρατίες αλλα όχι αυτη που ονειρευομαι εγω.

ωραία...

δεν θα παρω θεση με όσα μου ζητας να πάρω... Δεν θα απαντήσω αν παιρνώ ή όχι απο τα ιστολόγια τους. Δεν θα στολισω τα φκιορα του μπαξέ με ή οχι την παρουσια ή πέρασμά μου απο το ιστολογιο τους...

αν σε υποστηριξα καποτε καλα θυμάσαι - έτσι ενιωσα τότε να μου επιβαλλει η συνειδηση μου. Όπως και τώρα. Δεν θα με δεις να σχολιαζω στα εν λόγω μπλοκ - όχι ως ροουζ - κάποιες όμως απο μας ίσως "αποφευγουν τα σκατα για να μην τους φάνε οι μουγιες"... ή απλά δεν δινουμε περισσότερη σάρκα σε ανθρωποφάγους απο επιλογή.



Στο τέλος, τι θες να πω, οτι εκτιμω τον Λεξι? Αληθεια είναι το ζητούμενο στην προκείμενη περίπτωση? Το χρειαζεσαι είτε εσύ. είτε εκείνος. είτε η όποια σχεση μας?
Να μου επιτρέψεις να το εκφράσω όταν το νιωσω και όταν το θέλω Γιατι τότε και η στιγμή και το αισθημα θα είναι ειλικρινές...

rose είπε...

Οsr
δυστυχώς με τουτα και με κείνα τα φασιστάρια τραφηκαν με τον ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ τους!

γιατι αυτα τους τρέφουν
γι αυτο ηρθαν στην μπλοκόσφαιρα
γι αυτο προκαλουν

εκείνα δεν εχουν ανησυχίες περι του αποκλεισμου τους - μόνο εμμονές και σκοπιμότητες.

όσοι ανησυχούμε για την ελευθερία μας τολμουμε να το εκφράσουμε και προς "ομορες" απόψεις.

και μιας και μιλάς για ταπέλλες είδες ποτέ κανέναν τους να ανησυχεί όταν παρουσιαζονται άτομα ώς τερατα, ως τρελοι, ως φασίστες με σβαστιγκες κλπ κλπ?

δεν ανησυχουν γιατι εινια ακριβως ίδια η αισθητικη τους.

ΕΜΕΙΣ τι αισθητικη έχουμε??

Σε σενα μπορώ να εκφράσω και αυτο

Το Λεξη τον παρακολουθω και συμφωνω σε πολλά μαζί του. Τον εκτιμω για την προσπάθεια του να κανει τον συναρθροιστή.

Νομιζω ότι μέσα απο αυτη την ευκαιρια ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ θα ξεπηδήσει περισσότερη ελπίδα..

αν θέλουμε

Anef_Oriwn είπε...

Αγαπητή [το νοιώθω και το χρησιμοποιώ, γιατί στο κάτω – κάτω από την ίδια μεριά της όχθης είμαστε] Rose,

ΔΕΝ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΑ, να κάνεις ΟΥΤΕ δήλωση στήριξης, ή αλληλεγγύης [προς το Lexi_Penitas τζιαι να πεις ότι εν και παιδί] ή μετάνοιας για τες τοποθετήσεις σου [έστω και αν εγώ μπορεί αν τες κρίνω μαξιμαλιστικές ή ότι ανήκουν στη σφαίρα του ιδεατού] ... Στο τέλος της ημέρας ΔΕΝ ΜΟΥ πέφτει λόγος! Ποιος είμ’ ΕΓΩ στο κάτω - κάτω που θα υποβάλω ή θα υπαγορεύσω στην Rose ποιο είναι το σωστό και το λάθος, όταν μάλιστα τους εν λόγω τύπους [τους Επιτροπάριους του Christofias Watch] τους έχω καθυβρίσει [κι ΕΓΩ] πλειστάκις [έστω κι αν έχω το δικαιολογητικό της αντίδρασης και της αυτοάμυνας όταν οι ίδιοι με καθύβριζαν ή με διέβαλαν]; ΟΜΩΣ, διερωτούμαι και προβληματίζομαι ... Γιατί τόση επιλεκτική ευαισθησία για την [“κολάσιμη”] πράξη του Lexi_Penitas [που μπορώ να δεχτώ ότι έγινε ίσως βεβιασμένα από την άποψη ότι επιβλήθηκε “… (ακομα και σωστή και άγια να ήταν) χωρις [να μας δωσει] επιλογη ...”, αλλά ΔΕΝ είδα [από πολλούς που τρέχουν σήμερα να κρίνουν και να επικρίνουν] την ίδια ευαισθησία για τη συστηματική χυδαιότητα και αισχρότητα που οργανωμένα εκπέμπει το συγκεκριμένο blog … Φυσικά [κι όπως υποβάλλεις κι εσύ] η όποια αντίδραση [συμπαράστασης ή κατανόησης] δεν είναι κάτι που μπορεί να υπαγορευτεί ή να επιβληθεί αν δεν την αισθανόμαστε ... [Όπως και το ότι κάποιοι ίσως να αισθάνονται μαζόχες και να το παίζουν “βοθροκαθαριστές” ασχολούμενοι με τα σκατά ή να το έχουν δει “Προμηθείς” και να αρέσκονται να τους τρώνε τες σάρκες τυχόν “ανθρωποφάγοι” ...

Τέλος [και για πιο ολοκληρωμένη ενημέρωση] ν’ αναφέρω ότι από τον Μάιο υπήρχε κι αυτό το σχόλιο στη γιάφκα των λεγόμενων Απο(κατα)στατών της Δημοκρατίας!

“ Η μεγάλη επιτυχία του blog, φαίνεται από συνεχείς αναρτήσεις σε διάφορα ακραία, ρατσιστικά και ομοφοβικά blogs, ψευδοπροοδευτικών και υποχωρητικών στο Κυπριακό αντιλήψεων, που κυριαρχούσαν στoν ιστοχώρο πριν την εμφάνιση του christofias-watch, προβάλλοντας επί αρκετό καιρό προσωπικά απωθημένα για την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν και προωθώντας κάποτε και την αγγλοαμερικανική προπαγάνδα εναντίον του Προέδρου Παπαδόπουλου και του κυπριακού λαού.
Αυτά τα blogs (όπως του πασίγνωστου ανά την μπλογκόσφαιρα ηλικιακού ρατσιστή, του Κόκκινου Ιαβέρη/Yπαλλήλου του ΑΣΤΡΑ, του Pinaleou κ. Γιάννη Ιωαννίδη και του ασλανικού ομοφοβικού anef-orion-wannabe), προφανώς εκνευρισμένα, δεν ανέχονται σήμερα τη διαφορετική με αυτούς άποψη και την κριτική στον αγαπημένο τους Δ. Χριστόφια.”


Anef_Oriwn
Δευτέρα 9/11/2009 – 5:48 μ.μ.

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Το πρόβλημα με τον Ηλικιακό Ρατσιστή και υβριστή του Γιατρού μας, Anef_Oriwn, είναι η αδυναμία του να δει τα δικά του.

Μόνο πρόσφατα έγραψε τα εξής (διαβάστε για να δείτε επίπεδο και μετά παραπονιέται ότι άλλοι είναι υβριστές):

Και οι (Απο)σκατάδες της Δημοκρατίας [ωραίο το λογοπαίγνιο ΣΟΥ] ας κοιτάζουν τα του φασιστικού οίκου τους. Πέραν τούτου “μαθημένα τα βουνά που τα χιόνια” κι ΕΜΕΙΣ από τις χυδαιότητες του ... Πιο πολύ τους παρακολουθώ για την πλάκα μου πλέον... Κατά τ’ αλλά τζι’ όπως ελάλεν τζιαι ο παππούς μου “στον κώλον του ρεπάνιν”!

Anef_Oriwn, σταμάτα να είσαι ρεντίκολο! Υποκριτής είσαι, να τι είσαι.

andreas f.stavrou είπε...

Δεν παρακολουθώ τα ιστολόγια που διέγραψε ο lexipenitas. Όταν πρωτοεμφανίστηκαν , τα επισκέφτηκα μερικές φορές. Αλλά το επίπεδο του διαλόγου με τρόμαξε και δεν συχνάζω εκεί.
Είναι φασιστές; Αν μου ορίσει κάποιος τιείναι ο φασισμός σήμερα.
Και τούτη η φασιστολογία με τρομάζει πιο πολύ από τους τυχόν φασίστες.
Η αντιπαράθεση είναι καθαρά κομματική και άπτεται της προσπάθειας αντίπαλων ομάδων να ελέγξουν τη νέα αυτή μορφή επικοινωνίας, τα ιστολόγια.
Η ενέργεια του lexipenitas είναι εκπληκτική. Αποφάσισε ότι είναι ο ίδιος εξουσία, ότι είναι ο προστάτης δημοκρατίας και διαγράφει ιστολόγια. Αν έθετε κριτήρια από την αρχή, τότε ο καθένας θα έκανε την επιλογή του. Και είναι προπαγανδιστικό το παραμύθι που πλασάρουν κάποιοι δήθεν αντι-φασίστες ότι είναι δικό του το ιστολόγιο και ό,τι θέλει κάμνει. Αυτό έπρεπε να το σκεφτεί όταν το δημιουργούσε και να μη ζητά βοήθεια για να το στήσει. Και αφού το΄έστησε, έγινε εξουσία και βάζει κριτήρια.
Και το πιο επικίνδυνο είναι να έλθει η ίδια η κρατική εξουσία και να θέσει κριτήρια.Μήπως αυτός είναι ο ΄στοχος κάποιων;
Η ενέργεια λοιπόν του lexipenitas ενώ ο ίδιος τη βασίζει σε δημοκρατικές ευαισθησίες, ουσιαστικά υποσκάπτει την ελευθερία του ατόμου στο διαδίκτυο.
Ο μόνος ωφελημένος από τέτοιες ενέργειες είναι τα κόμματα και η κρατική εξουσία.

Νάσια είπε...

Αντικείμενο συζήτησης δεν θα υπήρχε εάν κάποιος από εμάς απέκλειε κάποια από τα προτεινόμενα στο μπλογκ του ιστολόγια. Υπάρχει θέμα,όμως, όταν κάποια ιστολογία αποκλείονται από το χώρο που διατεινέται ότι φιλοξενεί όλα τα κυπριακά μπλογκς. Κι εδώ είναι που πια η συζήτηση θα πρέπει να γίνεται βάσει αρχών – ουδέτερων,απρόσωπων, γενικών κι αφηρημένων – κι όχι κατά περίπτωση, ανάλογα με το περιεχόμενο των ιστολογίων και τις ιδέες που εκφράζονται σε αυτά και στη βάση του κατά πόσο αυτές είναι ή όχι αρεστές, ανεκτές ή υποφερτές από μερικούς ή και από όλους.

Κατ’ εμένα, η βασική αρχή πάνω στην οποία (πρέπει να) στηρίζεται η δημοκρατία είναι ότι τις απόψεις και τις ιδέες δεν τις εξοστρακίζει. Γιατί δεν κινδυνεύει από αυτές. Κινδυνεύει μόνο από πράξεις – υλικές, υπαρκτές και μετρήσιμες, τις οποίες και απαγορεύει και τιμωρεί. Και κινδυνεύει εξίσου από κάθε προσπάθεια περιορισμού της ελεύθερης κυκλοφορίας των ιδεών γιατί κάθε τέτοια προσπάθεια κρύβει τον κίνδυνο επιβολής της υποκειμενικής γνώμης αυτού που προβαίνει στον περιορισμό.

Γι αυτό κι η δημοκρατία τις ιδέες τις αφήνει να κυκλοφορούν ελεύθερα, να εκτίθενται σε κριτική ή σε απαξίωση, να επηρεάζουν, να επιβιώνουν ή να γελοιοποιούνται. Να γίνονται αφορμή για περισσότερες ιδέες. The answer to speech is more speech, που λένε κι οι Αμερικάνοι. Κι αν οι ιδέες είναι βλακώδεις, φασιστικές ή επικίνδυνες να απορρίπτονται – όχι εξ ορισμού ή εκ των προτέρων να αποκλείονται.

Ας μην ξεχνούμε ότι δικαίωμα δεν έχει μόνο αυτός που διαδίδει τις ιδέες του, αλλά κι ο καθένας που θέλει να επιλέγει ποιες ιδέες θα γνωρίσει. Γιατί δεν νοείται πλουραλισμός ιδεών και απόψεων χωρίς το δικαίωμα καθενός ελεύθερα να επιλέγει και να διαμορφώνει τη δική του θέση. Και το δικαίωμα αυτό συμπεριλαμβάνει και το ελευθερία καθενός ακόμη και να εχθρεύεται την ίδια τη δημοκρατία (σε επίπεδο πάντα ιδεών και όχι πράξεων).

Κι επειδή η δημοκρατία όσο μεγάλη ιδέα κι αν είναι, συγκεκριμενοποιείται και παίρνει μορφή στο μικρόκοσμο του καθενός μας, νομίζω πως εν προκειμένω δέχτηκε πλήγμα.

rose είπε...

η εξέλιξη της συζητησης είναι απο μόνη της ενα κέρδος.

και σας διαβαζω με προσοχη

πάντα πιστευα οτι υπάρχει και "neutral authority" αυτη που αφηνει τα πραγματα να διαμορφωθουν

αλλωστε ποιός ο λόγος να εχουμε επιλογή αν δεν πασχίζουμε για την ελευθερία ?

ματιλτα είπε...

Στην αρχή εν είμουν σίουρη. Σιγά σιγά όμως σαν να διαμορφώνω την άποψη ότι εν απλοποίηση να λαλούμε ότι εν φίμωση να διαγράφεις κάποιο τζε εν πλήγμα στην δημοκρατία. Η δημοκρατία έσιει κανόνες τζε νόμους βασικά για να προστατεύκει τον κόσμο. Ας πούμε το ΑΠΟΕΛΑΣ που εν πιο ξεκάθαρη υπόθεση. Εν ένα ραστιστικό μπλοκ (βάσει του νομικού definition). Παρανομεί βάσει των νόμων της χώρας μας. Κατεπέκταση ίσως να παρανομούσε τζε ο Λεξι αν το συμπεριλάμβανε στον συναρθριστή του......

Anef_Oriwn είπε...

Rose,
Εγώ ότι είχα να πω το έχω ήδη καταθέσει ... [Ξανά]παρεμβαίνω [εδώ] ΜΟΝΟ για να πω στον εθνικοσοσιαλιστή ΗνωμενοΒασίλειο ΕΔΕΚκίτη ότι, ανταποδίδω τα ίσα [μάλιστα είμαι τζιαι large] σ’ όσους ΜΕ βρίζουν ... Όπως ΜΟΥ παράτζιελλεν τζι’ ο παππούς μου, “κατά που σου κάμνουν, κάμνε τζιαι κατζιήαν μεν κρατείς”!

andreas f.stavrou είπε...

@ματιλτα
Το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα που εσύ ονομάζεις δημοκρατία δεν έχεις κανόνες και νόμους για να προστατεύει τον κόσμο. Εν κάτι άλλο που προστατεύει.
Δηλαδή λαλείς μας ότι η κρατική εξουσία προστατεύει τον πολίτη. Καλά από ποιον κινδυνεύει η ελευθερία του; Από τις διάφορες ομαδούλες;Η ελευθερία του πολίτη κινδυνεύει μόνο από τις διάφορες εξουσίες.Οι νόμοι είναι την που προστατεύουν και όχι τον κόσμο.
Αυτό το διδάσκονται και οι μαθητές στα σχολεία. Γι αυτό και συστήνονται διάφορες δήθεν ανεξάρτητες αρχές για να μας προστατεύουν από την κρατική εξουσία.

Ματθίλδη είπε...

Το σχόλιο το ανάρτησα και στο blog του Λεξιπένητα.Το βάζω κι εδώ κυρίως για να ακούσω τις θέσεις σας για το ότι επέβαλαν, κατά τη γνώμη μου, πνευματική τρομοκρατία και καθεστώς φόβου.

"Και πού ήταν όλοι αυτοί που τώρα θεωρούν ότι πλήγηκε η δημοκρατία, όταν συγκεκριμένοι μπλόγκερς(Μιχάλης,Άνεφ,
Στροβολιώτης,Ασλάν, Λεξιπένητας κ.ά.) δέχονταν αναίσχυντες, υβριστικές, συκοφαντικές επιθέσεις σε προσωπικό επίπεδο;Τότε δεν τολμούσαν να μιλήσουν, γιατί θα γίνονταν το επόμενο θύμα.Και μη μου πείτε ότι δεν ήταν πνευματική τρομοκρατία αυτό;Ότι δεν ήταν φίμωση και επιβολή του "ισχυρού", γιατί τη "δύναμη" την απέκτησαν, ενθαρρύνοντας τους κάθε λογής ανώνυμους να χυδαιολογούν και να ασκούν διαδικτυακή τρομοκρατία.
Δεν ενοχλήθηκαν τότε, γιατί ο φόβος υπερίσχυε.Και ακριβώς αυτές είναι οι μέθοδοι και τα όπλα του φασισμού κι όσο τα υπερασπίζονται κάποιοι εν ονόματι της "πληγείσας" δημοκρατίας, τόσο θα αυξάνει ο κίνδυνος επιβολής του.
Κόπτονται κάποιοι, όπως φάνηκε μέσα από αναρτήσεις και σχόλια στα μπλογκς, ότι παραβίασε ο Λέξη αρχές και ότι είναι απαράδεκτο να μην επιτρέπει στην αντίθετη άποψη να εκφραστεί.Εδώ είναι το πρόβλημα;
Στο μικρόκοσμο των μπλογκς της κυπριακής μπλογκόσφαιρας;
Εδώ κινδυνεύει η δημοκρατία και την απείλησε ο Λέξη;
Φοβάμαι πως θα είναι αργά, όταν καταφέρουν κάποιοι να αντιληφθούν ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα και πόσο απρόβλεπτες διαστάσεις μπορεί να πάρει!"

rose είπε...

Mατθίλδη

επειδη ρωτας που "ειμασταν" όταν έβριζαν τα άτομα που αναφέρεις, να σου πω οτι δεν μπορω να απαντησω για όλους παρα μονο για την εαυτη ...

καπου ημουν και έπαιρνα θέση και την εξέφραζα με τον τρόπο που θεωρούσα σωστο τότε.

τωρα κανω το ίδιο απο εδω.

δεν τσουβαλιαζονται οι ανθρωποι ακομα και αυτοι που τολμουν να πουν μια δαιφορετικη άποψη. και δεν ειναι απαραίτητο να είσαι ή με τους μεν ή με τους δε - υπάρχει και η περιπτωση να μην εισαι με κανεναν ή να είσαι και να έχεις διαφορετικη τοποθετηση.

το μαυρο-ασπρο είναι την "απολυτης" σχολης που δεν ανηκα ποτε

andreas f.stavrou είπε...

@Mατθίλδη
Γράφεις:
"Εδώ είναι το πρόβλημα;
Στο μικρόκοσμο των μπλογκς της κυπριακής μπλογκόσφαιρας;
Εδώ κινδυνεύει η δημοκρατία και την απείλησε ο Λέξη;"
Καλά, ο κίνδυνος του φασισμού είναι στο μικρόκοσμο των μπλογκς;
Στη μια περίπτωση δεν υπάρχει κίνδυνος και στην άλλη υπάρχει;
Δεν μας τα λέεις καλά.

Στέφανος είπε...

Ουσιαστικά ο Χρίστος Χρίστου, άλλως Άνευ_Ορίων, έλεγε ότι επειδή ο Λυσσαρίδης εγέρασε, πρέπει να κάτσει σπίτι του και να κρύψει. Δηλαδή με την ίδια λογική, θα έπρεπε κάποιος να πει και του Χρίστου που εκωλογέρασε, να κάτσει σπίτι του, να μην μιλά και να μην γράφει.

Αλλά για να λέμε και τα πράγματα ως έχουν, ο Λυσσαρίδης ούτε ακράτεια έχει, ούτε στυτική δυσλειτουργία έχει. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση συγκρινόμενος με την κατάντια του Ά-Χριστου Α-Χρίστου.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ.

Η επιτροπή, που κρατά ζωντανή την ελπίδα για δίκαιη, βιώσιμη και δημοκρατική λύση του κυπριακού προβλήματος, απέδωσε πολύ εύστοχους χαρακτηρισμούς, που προσομοιάζουν πλήρως τη χυδαία συμπεριφορά κάποιων.

Ο Ιωαννίδης, απόγονος του Ιωαννίδη της Χούντας, δεν άντεξε. Έδειξε τον πραγματικό του εαυτό, που είναι εμπλουτισμένος με τη ναζιστική/σταλινική νοοτροπία:

"ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑ, ΜΕΝΕΙ,
ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ,
ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ"

Ματθίλδη είπε...

@andrea stavrou,
ο κίνδυνος του φασισμού είναι αλλού, αυτό δεν μπορείς να καταλάβεις.Και φυσικά δεν είναι στο μικρόκοσμο των κυπρ. μπλογκς.
Αν έκαναν σε σένα τις προσωπικές επιθέσεις που έκαναν στους συγκεκριμένους μπλόγκερς, χωρίς να σου δίνουν το δικαίωμα να απαντήσεις, τι θα έκανες;Ερώτημα.

Anef_Oriwn είπε...

Επειδή ο πιο πάνω Α-Στεφάνο-τος [όπως λέμε Α-γάμητος – σαν “γιατρός”, συγκόφκω ότι πάσχει από αγαμίαση για να μιλά και για στυτικές δυσλειτουργίες], γυρίζει τα blogs αφήνοντας [ως σχόλια] τα απορρίμματα του [όπως το πιο πάνω], παραθέτω δικό μου σχετικό σχόλιο–απάντηση που κατάθεσα και στα blogs του PolitisPittas, του Αντιφωνητή και του Lexi_Penitas – το ‘χει βάλει και στο Christofias Watch, αλλά ως γνωστό εκεί ΔΕΝ μου επιτρέπεται να καταθέσω σχόλια:

“Πολλούς [από τους παροικούντες στο “Christofias Watch”, όπως κάποιους Μάριους, Σωτηράκηδες, Johnnyδες] απασχολεί το ζήτημα του λεγόμενου “ηλικιακού ρατσισμού” μου ... Όμως ρε Στεφανάκο, “δάσκαλε [ΕΣΥ] που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις”, αν τελικά ΕΓΩ, με τα όσα είπα για τον Λυσσαρίδη [που μπορείτε να τα βρείτε για να έχετε και ιδίαν άποψη στο link: http://aneforiwn.blogspot.com/2008/11/44-sh-sh-sh.html], είμαι ηλικιακός ρατσιστής ΕΣΥ με τον τρόπο που μιλάς [ΣΕ ΜΕΝΑ] τι μπορεί αν είσαι; Ένας πικκαρισμένος λυσσαριδικός με κλινικά συμπτώματα πραγματικού ηλικιακού ρατσισμού;”

Anef_Oriwn
Τρίτη 10/11/2009 – 9:11 μ.μ.

andreas f.stavrou είπε...

@Ματθίλδη
Υπάρχει αντίφαση σε αυτά που γράφεις.
Είτε είναι εδώ ο κίνδυνος είτε αλλού. Και αν είναι αλλού, τότε γιατί εδώ η σύγκρουση.
Φυσικά συμφωνώ ότι εδώ γίνεται αναπαραγωγή "προϊόντων" αλλού εκκολαπτομένων και φυσικά σε ένα πολύ συγκεριμένο πολιτικό και οικονομικό σύστημα και όχι σε κάποιο κενό.
Δε γράφω ποτέ σε ιστολόγια που από τις αναρτήσεις διαφαίνεται αντι-διαλεκτικό πνέυμα, δογματισμός και φανατισμός.
Δεν κατανόησα τελικά τη θέση σου.

Στέφανος είπε...

Με την όλη φρασεολογία του ηλικιακού ρατσιστή, anef oriwn, Ά-Χριστου Α-Χρίστου, αποακαλύπτεται ο πραγματικός του εαυτός, άξιον τέκνον της ρατσιστοφασιστικής νοοτροπίας, ντυμένο με τον κόκκινο μανδύα.

Εγώ, "θα ρίξω τα μαλλιά μου πίσω..."