Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ειναι επιτέλους καιρός η Κύπρος να επικυρώσει τη Συμβαση Lanzarote

«Τα περισσότερα παιδιά-θύματα δεν καταγγέλλουν τη σεξουαλική βία επειδή αισθάνονται φόβο, ντροπή και ενοχή, ή απλά επειδή δεν ξέρουν σε ποιον να απευθυνθούν. Ακόμα και οι ενήλικες, όταν υποψιάζονται ότι υπάρχει σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, ενδεχομένως να αποτύχουν να το καταγγείλουν μη γνωρίζοντας τι να που ή κάνουν. Από το 1990, το φαινόμενο της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών κυριαρχεί στη διεθνή ατζέντα. Μελέτη του 2006 για τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ που αφορά στη βία κατά των παιδιών διαχώρισε και όρισε τη σεξουαλική βία, και παρουσίασε ταυτόχρονα αρκετές άλλες μορφές βίας κατά των παιδιών. Εκεί, διατυπώθηκε μια σειρά συστάσεων για διεθνή και εθνική δράση. Η Σύμβαση Lanzarote είναι η πρώτη διεθνής σύμβαση για την αντιμετώπιση όλων των μορφών σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών με προμετωπίδα της την προσέγγιση των τεσσάρων "Π": η πρόληψη της βίας, η προστασία των παιδιών θυμάτων, η δίωξη [prosecution] των δραστών, και η συμμετοχή [participation] των παιδιών "


Κα Maud de Boer-Buquicchio
Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης





Ο Οργανισμός «HFC “Hope For Children” UNCRC Policy Center» ενθαρρύνει τους Κύπριους και Κύπριες πολίτες να υπογράψουν την αίτηση αυτή, η οποία προτρέπει την κυβέρνηση να επικυρώσει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των παιδιών κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης (Σύμβαση Lanzarote), η οποία υπεγράφη στις 25 Οκτωβρίου 2007 από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης επιδεικνύουν την αρχική υποστήριξή τους προς μια σύμβαση με την υπογραφή τους, αλλά είναι μόνο μετά την επίσημη επικύρωση της σύμβασης που μια χώρα αναλαμβάνει την υποχρέωση να διασφαλίσει την εφαρμογή του περιεχομένου της με τη δημιουργία αντίστοιχης νομοθεσίας σε εθνικό επίπεδο. Η Κύπρος δεν έχει ακόμη επικυρώσει τη Σύμβαση Lanzarote, και είναι υψίστης σημασίας να το πράξει και να εναρμονιστεί με τα πρότυπα της ΕΕ για την προστασία των δικαιωμάτων όλων των πολιτών της. Η σεξουαλική εκμετάλλευση αποτελεί μια φοβερή και βαθιά τραυματική εμπειρία και τα θύματά της υποφέρουν σιωπηλά. Είναι καθήκον της Κυπριακής Δημοκρατίας να θέσει ένα τέλος σε αυτήν και το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή είναι η επικύρωση της Σύμβασης Lanzarote.

Τώρα είναι η στιγμή να αναλάβετε δράση

Παρακαλώ υπογράψτε την αίτηση.

http://www.ipetitions.com/petition/hfc-coe/

2 σχόλια:

ruth_less είπε...

Άτε, να αναγκάσουμε εμείς οι πολίτες την κυβέρνηση να κουνηθεί επιτέλους!! Πάντως φαίνεται να υπάρχει κινητοποίηση γιατί έχω πάρει κι εγώ σε email αυτό το link...

rose είπε...

υπάρχει, αλλά πρεπει να μαζεψουμε χιλιάδες υπογραφές και ειμαστε στη αρχη ακόμα