Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Ανοικτή επιστολή προς τη Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας

Θέμα: Διοργάνωση του πολυ-πολιτισμικού Φεστιβάλ Φανερωμένης

Το Φεστιβάλ Φανερωμένης γίνεται μέσα στα πλαίσια πολλών αλλων εκδηλώσεων που γίνονται στον ίδιο χώρο ή και γενικότερα στο ιστορικό κέντρο της Πόλης από εμάς τους κατοίκους της εντός των τοιχών πόλης και άλλες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη πόλη μας. Ο στόχος μας είναι μια Λευκωσία χωρίς διακρίσεις και διαχωριστικές γραμμές, μια πολυ-πολιτισμική πόλη, ανοικτή για όλους τους κατοίκους της που να μπορούμε να συνυπάρχουμε ειρηνικά ανεξάρτητα από θρησκεία, καταγωγή, εθνικότητα ή άλλη διαφορετικότητα. Με αυτές τις εκδηλώσεις μας πιστεύουμε ότι έχουμε συμβάλει και εμείς στην αναζωογόνηση της εντός των τοιχών πόλης της Λευκωσίας,

Οι εκδηλώσεις μας γίνονται πάντα μέσα σε ειρηνικά πλαίσια και συγκεντρώνουν αρκετό κόσμο, κυρίως νεολαία αλλά και οικογένειες με τα παιδιά τους. Δυστυχώς τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και οι πολεμικές ιαχές από ακραίες εθνικιστικές οργανώσεις που θέλουν να «καθαρίσουν» την Φανερωμένη από τους μουσουλμάνους, τους μετανάστες, τους τουρκοκύπριους και άλλους που δεν συμμερίζονται τις απόψεις τους, όπως έκαναν πρόσφατα με ένα άτυχο λαχειοπώλη, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα έντασης και σύγκρουσης.

Επειδή ο δικός μας στόχος είναι ειρηνικός και τελείως αντίθετος με αυτό το κλίμα και δεν θα θέλαμε με κανένα τρόπο να γίνουν οποιαδήποτε επεισόδια, τα οποία τους μόνους που θα βλάψουν σε τελευταία ανάλυση είναι εμάς, τους κατοίκους της περιοχής, τους επαγγελματίες της περιοχής, τους εργαζόμενους στη περιοχή, τους μετανάστες και τους νεολαίους, που έχουμε σαν σπίτι μας την Φανερωμένη, δηλώνουμε έτοιμοι να αναβάλουμε την εκδήλωση μας με την προϋπόθεση ότι μπορείτε να μας διασφαλίσετε ότι αυτά τα ακραία στοιχεία που έχουν δείξει αυτές τις μέρες τη μισαλλοδοξία που τους χαρακτηρίζει με τις απειλές και τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά συνθήματα που προβάλλουν, δεν θα τους επιτραπεί να έλθουν στην περιοχή να προκαλούν και να επιτίθενται σε μετανάστες, τουρκοκύπριους, νεολαίους και γενικά σε όσους νομίζουν ότι δεν ταιριάζουν με το χώρο της Φανερωμένης.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα αναβάλουμε την εκδήλωση μας για την Παρασκευή 3 Ιουνίου και θα σας παρακαλούσαμε να μας ανανεώσετε την σχετική άδεια που μας παραχωρήσατε, για αυτή την ημερομηνία. Σε αντίθετη περίπτωση βέβαια το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Αναμένουμε ότι θα πάρετε τη σωστή απόφαση και δεν θα επιτρέψετε σε ακραία εθνικιστικά στοιχεία να μπουν στην παλιά πόλη και να παρενοχλήσουν τους κατοίκους της.

Οργανωτική επιτροπή Φεστιβάλ Φανερωμένης

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο στοχος σας δεν ειναι καθολου ειρηνικος.ειστε η πεπτη φαλαγγα του εχθρου.καλυπτετε το εγκλημα της λαθρομεταναστευσης και αντι να ειστε φυλακη συνεχιζετε να εποικιζετε την κυπρο με στοχο την αλλαγη του δημογραφικου χαρακτηρα της.ετσι τα αδερφια στο σας εποικιζουν τα κατεχομενα και εσεις τα ελευθερα εδαφη.ζειτε για εισαγετε αλλοδαπους για γεμιζει η κυπρος.καλυπτετε τα εγκληματα τους και δε λετε τιποτε οταν γινονται γνωστα.αποκαλειτε τον πονεμενο λαο της κυπρου ρατσιστη ακομα και ναζιστη γιατι λεει την αληθεια.ο στοχος δεν ειναι καθολου ειρηνικος.σας εστειλε ο αλλοδαπος σας προεδρος για να χτυπησετε τον λαο μας που φωναζει εναντια στο εγκλημα αυτο.η ανθελληνιστρια τουρκοσπορη δημαρχος συμμετεχει στο εγκλημα αυτο καθως σας εδωσε την αδεια να χτυ[πησετε τον λαο μας και να συνεχισετε το εγκλημα αυτο.φασιστες ειστε εσεις που ειστε ρατσιστες με τον λαο της κυπρου και σας ενδιαφερει να περνα καλα ο τουρκος και ο αραβας οπως και καθε λογης κουβαλητος εισβολεαςειστε η ντροπη της κυπρου και ηδη διεθνη μεσα αποκαλουν την κομμουνιστικη κυπρο κεντρο συγκεντρωσης λαθρομεταναστων με την στηριξη τηξς κυβερνησης.αλλα ετσι ειναι.για τον λαο δεν υπαρχει χρημα.για τις μκο υπαρχει

rose είπε...

Προς ακύρωση και οι δύο εκδηλώσεις

Πρυτάνευσε τελικά η λογική, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας Μιχάλη Κατσουνωτό και οι δύο προγραμματισμένες για αύριο εκδηλώσεις στην πλατεία Φανερωμένης στην παλιά Λευκωσία, τείνουν προς αναστολή.

Μιλώντας το πρωί στον 107.6, ο κ. Κατσουνωτός είχε καταστήσει σαφές ότι σε καμία περίπτωση, δεν θα επιτραπεί η ταυτόχρονη πραγματοποίηση εκδηλώσεων αυτών, τις οποίες διοργανώνουν το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης και η Αντιρατσιστική Δράση.

Διαβεβαίωσε παράλληλα, ότι το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα εξετάσει ανάρτηση από τον διαχειριστή της ιστοσελίδας του Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης, στην οποία διατυπώνονται απειλές κατά ατόμου που εξέφρασε διαφωνία με τις θέσεις και τις τακτικές του Κινήματος.

Πάντως το πρωί, και μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα κι Έφεξε» ο Πρόεδρος του Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης Κρίνος Μακρίδης, είχε δηλώσει ότι η πορεία του Κινήματος θα πραγματοποιηθεί και η Αστυνομία έχει υποχρέωση να την φρουρήσει.

Υποστήριξε ότι πρώτο το Κίνημα είχε λάβει την άδεια για την πραγματοποίηση της πορείας, την οποία χαρακτήρισε ειρηνική.

«Είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαδηλώνει και να εκφράζει τις απόψεις του, αλλά τα δικαιώματα σταματούν εκεί που προάγεται ο ρατσισμός και υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης επεισοδίων», ανέφερε στον 107.6 ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου για τον Ρατσισμό και την Ξενοφοβία, Νίκος Τριμικλινιώτης. Όπως είπε, «έχουμε γνώση για το πώς οργανώνεται η Κίνηση Ελληνικής Αντίστασης» και σημείωσε πως «είναι ενδεικτικό των αντιλήψεων του Κινήματος το γεγονός ότι ο διαχειριστής της ιστοσελίδας του, προβαίνει σε απειλές εναντίον όποιου εκφράζει διαφορετική θέση».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ανυποψίαστοι πολίτες έπεσαν θύματα ρατσιστών», ανέφερε μιλώντας στον σταθμό μας η Δήμαρχος Λευκωσίας, Ελένη Μαύρου, τονίζοντας ότι το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης προωθεί ρατσιστικές συμπεριφορές, μέσα από την ιστοσελίδα του. Έδωσε παράλληλα σαφή προειδοποίηση στις δύο ομάδες, οι οποίες προγραμματίζουν εκ διαμέτρου αντίθετες εκδηλώσεις στο κέντρο της Λευκωσίας, ότι, αν δεν υπάρξουν υπαλλακτικές λύσεις, ο Δήμος θα προχωρήσει σε ακύρωση των εκδηλώσεων.

Πηγή: Ράδιο 107,6

Diasporos είπε...

Ανώνυμε Σκοτεινέ

Ο Ξένιος Δίας, τζι ο ίδιος ο Χριστός εγράψαν στην ιστορία του ελληνισμού για άλλα ήθη, διαφορετικά που όσα νοθεύκετε τζιαι καταπατάτε φορώντας τσαρούχι το ψέμα που επλάσετε μόνοι σας για το Τί Σημαίνει Έλληνας.

Πιάστε θκιέβαστε τον Πυθαγόρα, τον Σωκράτη τζι άλλους αληθινά έλληνες, πιάστε θκιέβατσε πραγματικά για την ιστορία σου πρίν να αρπάξετε τα λάβαρα με τους δικέφαλους (που αν πραγματικά έξερες τη σημασία τους θα εσιέζεσουν πάνω σου)τζιαι να ξαπολύσετε το μίσος στους δρόμους για να εξυπηρετήσετε τον Σκοτεινό Θεό που σας κυριαρχεί.

Όταν ο σκλάβος αποχτήσει ένα είδος ελευθερίας έσιει Χρέος να βοηθά άλλους σκλαβωμένους, όι να τους καταπατά.

Αλλιώς, η συμφωνία με το Δία τζιαι το Χριστό ακυρώννεται, τζι έρκουνται κακά άλλα. Πιό μεγάλα που την σκλαβιά.

Ανώνυμος είπε...

Μακριά ότι διποτε προάγει την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.Δες αυτή την ιστορία http://patinios.wordpress.com/2011/01/25/aanya-%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%be%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b7/

rose είπε...

τι να πω;

δεν ξερω...