Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ο Μανόλης μας μιτσοκαμά*: «Η ζωή συνεχίζεται στην Φανερωμένης» … (*γνέφει χαμογελαστά)


Ήταν η τρίτη προσπάθεια μέσα σε λίγους μήνες, να αναζωπυρωθεί το αντιφασιστικό κίνημα στην Κύπρο, το οποίο είχε δεχτεί καίρια χτυπήματα, μετά τα επεισόδια στην Λάρνακα, πριν 3 χρόνια, και την εισβολή της Αστυνομίας, στην κατάληψη της Νεκρής Ζώνης, λίγους μήνες πριν.

Η πρώτη, τον Ιούλιο 2012,  αφορούσε την αντίδραση μας στην κάθοδο των βουλευτών της ΧΑ και τη συμμετοχή τους στην αντικατοχικη εκδήλωση του ΕΛΑΜ με τις ευλογίες και παρουσία της εκκλησίας της Κύπρου. Η λαϊκή συνέλευση στα σκαλιά του Γυμνασίου Φανερωμένης, οδήγησε, μέσα από ένα γενικότερο αίσθημα, ότι το κίνημα διέρχεται ένα μετατραυματικο κύκλο, σε μια απλή συγκέντρωση πέριξ της πλατείας και ανάρτηση πανό.

Η μετέπειτα αξιολόγηση που προσφέρει η  χρονική απόσταση,  προβάλει με βεβαιότητα: εκείνο που αρχικά φάνταζε υποτονικό και όχι ιδιαίτερα μαχητικό τότε, είχε τα σπέρματα της αλλαγής και όσων ζήσαμε προχθές στην μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση. Είχε τα σπέρματα μια οργανικής, με βαθύ σεβασμό στη συναίνεση, δημοκρατικότητα και ισοτιμία μεταξύ των συντρόφων/ισσων  επαναστατικής εγρήγορσης  Τότε, το καινούριο είχε να αναμετρηθεί με σπασμωδικές προσπάθειες χειραγώγησης μέσα και έξω από το κίνημα της πλατείας Φανερωμένης.  «Τα παιδιά της πλατείας» ακολούθησαν αυτό που τους επέβαλε ο εσωτερικός σχηματισμός τους ..  Η εκδήλωση συγκέντρωσε την φυσική παρουσία και συμπαράσταση αρκετών ατόμων από διαφορικές ομάδες της Λευκωσίας και Λεμεσού. Η πλατεία έγινε κοινός τόπος. Οι ζυμώσεις που ξεκίνησαν εκεί, θα διαπερνούσαν χρονικά τη στιγμή και ευτυχώς θα μας ξεπερνούσαν..

Στα ενδιάμεσα το φεστιβάλ της Σκαπουλα και η δράση της Συσπείρωσης Ατάκτων δημιουργεί ένα περιβάλλον γόνιμο.   

Η δεύτερη εκδήλωση αφορούσε την αντιφατική πορεία, μετά από ένα δημόσιο κάλεσμα των ΑΝΤΑΡΤΩΝ  ενάντια στην εκδήλωση ανακήρυξης της υποψηφιότητας για τις προεδρικές εκλογές από το ΕΛΑΜ με την στήριξη και παρουσία φυσικά και πάλι των αδελφών βουλευτών της φασιστικής ΧΑ. Η ελαμική εκδήλωση ένωσε ξανά τα συντηρητικά κέντρα στο νησί, με αποκορύφωμα τις φωτογραφίες βουλευτών κοινοβουλευτικών κόμματων, ΜΜΕ και εκκλησίας.

Η πορεία μας, τότε, ξάφνιασε και δημιούργησε συζητήσεις τόσο από «δεξιά» όσο από «αριστερά». Η συμπόρευση όμως με τη δυναμική μιας ομάδας που έκανε το αρχικό κάλεσμα, μετέφερε μια δέσμη δυναμικών άγνωστη καθώς εξελισσόταν η συζήτηση αλλά απαραίτητο συστατικό της αλλαγής που βιώσαμε προχτές στην πλατεία Φανερωμένης. Σύντροφοι και συντρόφισσες ανοίξαμε τη συζήτηση μεταξύ μας και πάλι… Η επόμενη φορά, πρέπει να οργανωθεί καλύτερα…


«Η ζωή συνεχίζεται στην Φανερωμένη»! ήταν το σύνθημα. Προηγήθηκαν δυο συνελεύσεις και επικράτησε η άποψη για μυστικό κάλεσμα μεταξύ των ατόμων και ομάδων.
Μια μέρα πριν τα  πολιτικά κείμενα και ανακοινώσεις της Συσπείρωσης Άτακτων, της ΕΡΑΣ καταδίκαζαν την ελαμικη εκδήλωση.  Η συνεννόηση απλώθηκε σε όλες τις ομάδες του νησιού (Εργατική Δημοκρατία, Σκαπουλα, ΤΟ Σύριζα Κύπρου, ΝΑΡ, Άγρυπνοι εντός των τοίχων, και πολλές άλλες).

Παλιές και νέες δεξιότητες επιστρατεύτηκαν. Η περιφρούρηση της εκδήλωσης έγινε με εξαιρετική ακρίβεια. Ο συντονισμός της κοινωνικής κουζίνας επίσης. Η αυτοσχέδια μουσική με κρούστα, το η αφίσα, τα εξαιρετικά πανό,  τα συνθήματα.

Τα άτομα άρχισαν να συγκεντρώνονται από νωρίς, γύρω από τον Μανόλη. Η ανακοίνωση του ΕΛΑΜ έκανε λόγο για τις 7μμ θα ξεκινούσαν από τα γραφεία τους στην Μακαρίου και θα περπατούσαν με τον γνωστό στρατιωτικό σχηματισμό μέχρι το γυμνάσιο της φανερωμένης για να ορκιστούν στο εκεί μνημείο.  Ήδη από τις 5 η συγκέντρωση συντρόφων και συντροφισσών δεν άφηνε το περιθώριο παρερμηνειών… ήμασταν πολλοί!

Γύρω στις 7 ήταν δεν ήταν 40-50 άτομα στα γραφεία της Μακαρίου. Καθυστέρησαν αρκετή ώρα..  μετά από 1.5 ώρα οι αναφορές μας έκαναν λόγο για 100 άτομα με ακόμα 40 κρανοφόρους με ρόπαλα και ξύλα.

Στην πλατεία, οργανώσαμε τον κύκλο. Θα αποτρέπαμε την κατάληψη της Πλατείας αφήνοντας ένα μικρό πέρασμα βορείως  και περιμετρικά από τους δίπλα δρόμους.  Γυναίκες και άντρες πιάσαμε τα χέρια και  δημιουργήσαμε ένα φράγμα …  Ανάμεσα μας με καθυστέρηση στήθηκε μια ειδική μονάδα της αστυνομίας. Οι στρατόκαβλοι στο βόρειο φράγμα και επι της Λευκωνος, σταμάτησαν  για 20 λεπτά και καμώθηκαν πως ήθελαν πολύ να αντιπαρατεθούν μαζί μας.. Η πραγματικότητα όμως ήταν αλλιώς.. ο τριπλάσιος όγκος μας, τα συνθήματα «Ποτέ ξανά φασισμός», «Ούτε Φανερωμένη ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», «Όλοι μαζί να φύγουν οι ναζί» τους επισκίαζαν. 

Τα συνθήματα και ο όγκος των διαδηλωτών δεν σταμάτησαν την επομένη ώρα. Κάποια στιγμή οι αστυνομικοί ζήτησαν ησυχία για να ακουστεί τουλάχιστον ο εθνικός «τους» ύμνος (!)
Στο τέλος, η αστυνομία συνόδευσε την πομπή πίσω στα γραφεία τους

Πίσω δηλαδή στις σκοτεινές τρύπες  απ όπου εφορμούν  ..

Η ζωή όμως συνεχίζεται στη Φανερωμένη ....

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον ζούμε σε διαφορετικό και παράλληλο κόσμο.
Γιατί εγώ είδα μια πορεία 200 ατόμων, πλήρως πειθαρχημένων, να παρατάσσονται στην Φανερωμένη και να κάνουν την εκδήλωσή τους όπως ακριβώς την είχαν σχεδιάσει από την αρχή.

Σίγουρα διαφωνούμε για τους αριθμούς αφού δεν ξεπερνούσατε τους 100. Αν δεν ήταν και οι μπάτσοι σε τόσο μεγάλους αριθμούς (ήταν απλοί, ΜΜΑΔ, ΕΑΟ+ 1Pinsgauer από αυτά που αντιμετωπίσαμε στο Προεδρικό απροετοίμαστοι χωρίς να σπάσουν οι γραμμές μας), θα είχατε ακόμη μεγαλύτερη ήττα...

Στο κάτω κάτω ήρθαμε "σπίτι σας" και κάναμε κανονικά εκδήλωση, σε αντίθεση με την προηγούμενη προσπάθεια που έκανε το ΚΕΑ και κατέληξε σε φιάσκο, γιατί ακριβώς δεν είχαν ούτε την μαζικότητα ούτε και την κατάλληλη περιφρούρηση για να σας αντιμετωπίσουν.

Αν ακόμα πιστεύετε ότι κάνατε κάτι, απλά σκεφτείτε τι θα γινόταν αν αποφασίζατε να κάνετε αντιφασιστική κάτω από τα γραφεία μας...

100 το πολύ με την πλειοψηφία γυναικόπαιδα δεν είχατε καμία ελπίδα εναντίον όχι όλης της πορείας, αλλά και μόνο της περιφρούρησης.

Οι "σύντροφοί" σας στην Αθήνα, είναι πολύ πιο μάχιμοι, τουλάχιστον το 2008 όταν έκαναν αντισυγκέντρωση για τα Ίμια, σπάσανε αφού σακατέψαμε καμιά 10αριά από αυτούς, σε αναλογίες 500 vs 50-70.

Τα λέμε στο δρόμο...

Ανώνυμος είπε...

Ήμουν παρόν και καταμέτρησα την πορεία του Ελαμ πριν καν φτάσει στην Φανερωμένη και την αντιφασιστική. Το Ελαμ ήταν γύρω στα 100 άτομα (φαίνετε καθαρά στο βίντεο) και οι συγκεντρωμένοι στην Φανερωμένη πάνω από 250 (ως εκει έφτασα διότι με διέκοψαν). Μην λέμε ανακρίβειες, η πορεία του Ελαμ δεν είχε υπόθεση μπροστά στους αντιφασίστες χθές.

Ανώνυμος είπε...

να προσέχεις ΓΕΛΟΙΟ φασιστάκι γιατί ο δρόμος έχει την δική του ΥΣΤΕΡΙΑ κι εσύ θα πάρεις όπως πάντα μόνο ΤΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

episis o skopos tis porias tou elam itan ''na katharisi'' tin faneromeni, ego en ida na tin katharizete, ekamete sigkentrosi piso p tin faneromeni, en ekataferete na mpite platia, je i sigkentrosi sas egine dipla p sinthimata je ''alfarka'' . je fenetoun ksekethara me pion itan i astinomia p tin stigmi p mas elalousan na skasoume gia na pite ton ''ethnikon sas imnon'' je p tin stigmi pou evrizan sintrofous. Telos, mporis na dis pou tin kamera tou ant1(roufiani p edixnan mono fatses antifasiston, a/a) posi isastan pragmatika p oute to tetragono en egemonete.

me lia logia, isaste mia apotixia.
OUTE FANEROMENI OUTE POUTHENA TSAKISTE TOUS FASISTES SE KATHE GITONIA.

antifa cy.

σφαξτε τους απλυτους είπε...

αγαπητη μου κυβερνατε εδω και η ετη.τωρα κυβερνα ο φασισμος.ψαξε να βρεις το νεο δημοκρατη την παλια εφημεριδα του ακελ και θα δεις οτι το ακελ ηταν συμμαχος του χιτλερ και του μουσολινι μεχρι το 42-43 που αλλαξε ονομα.τοτε ηταν κκε κυπρου.το ακελ αρνηθηκε να εισφερει λεφτα στον ερανο υπερ μαχομενης ελλαδας γιατι τα λεφτα θα διδονταν για αγορα οπλων με τα οποια οι ιμπεριαλιστες[δηλαδη η αμυνομενη ελλαδα] θα σκοτωνε τα αδελφια σας τους ιταλους!!!μας λετε εσεις οι αναρχοκουκουλοφοροι τρομοκρατες-δουλεμποροι λαθρομεταναστων οτι ειμευα φασιστες.και πρεπει να δεχτουμε οτι ειμεθα φασιστες επειδη το λεει η πιο αντιλαικη φασιστικη ιδεολογια στον πλανητη[τροικα,γκουλαγκ,γενοκτονιες,βορεια κορεα,καμποτια,τσαουσεσκου]ψαξε λοιπον στο ακελ για φασιστες.και αν υπονοεις τον χαιρετισμο προκειται για αρχαιοελληνικο χαιρετισμο.δεν εχεις αγαλματα πολεμιστων να κανουν τον χαιρετισμο.διαβαστε και λιγη ελληνικη ιστορια οχι μονο τουρκικη.διαβασε και κατι αλλο περκι μορφωθεις και βγαλεις την κουκκουλα.χεστηδες.αναρχοπρεζακηδες.θα σας σασουμε καλα οταν μπουμε στην βουλη

Ανώνυμος είπε...

pios ipe oti to akel den ine fasismos? pios ipe oti i eksousia den ine fasistiki, ke pano apola pios milise gia kke ke akel? je kani pion me tin dikeologia tou ellinikou xeretismou, xeroume to jemis jesis giati to kamnete ke diladi esi ti dievases gia na morfothis? ta filladia tou elam? to site tis X.A. i to ''mein kampf''?
Episis to na vastas masheri je na tin peftis se 16xrona en se kamni magka je mi xesti

tha ta poume stous dromous.

-o koukouloforos/prezakias anthellinas.

nekatomenos είπε...

Ανώνυμε ΕΛΑΜίτη, πάνω κάτω τα νούμερα που αναφέρει ο παραπάνω, τουλάχιστον για την πλευρά μας μου φαίνονται σωστοί. Κάπου 200+. Δεν σας είδα καθαρά εκείνη την ώρα τι κάνατε, αλλά από το πρωί που βλέπω φωτογραφίες και ακούω από διάφορο κόσμο για το πόσοι είσασταν, καταλήγω στο ότι ήσασταν είτε περίπου στον ίδιο αριθμό ή λιγότεροι. Πάντως δεν άκουσα ούτε ψες, ούτε από οποιονδήποτε σήμερα εκτίμηση που να σας βάζει περισσότερους από εμάς.

Τελοσπάντων, η αντιμετώπισή σου, ο τρόπος που μετράς κεφάλια λες και μετράς στρατούς είναι ενδεικτικά του τρόπου σκέψης σου. Προφανώς νομίζεις ότι παίζουμε πόλεμο τζαι πως οι πολιτικές αντιπαραθέσεις παίζονται μόνο με «γροθιές». Και μόνο ομως το ότι δεν κάνατε την εκδήλωσή σας μόνοι σας, αλλά με τον ίδιο αριθμό, ή και περισσότερους, απέναντι να σας γιουχαΐζουν χωρίς να ασκούν βία για να σας δώκουν αφορμή ήταν ήττα συμβολική. Για αυτό και λυσσάξατε από θυμό και φωνάζατε για σαπούνια, για αυτό από ότι έμαθα ένας από εσάς έφτυσε δημοσιογράφο του καναλιού του πνευματικού ηγέτη που είπε κάποτε πως σας θεωρεί καλά παιδιά στο πρόσωπο.

Ακού «γυναικόπαιδα». Εν τζαι πάεις στον πόλεμο φιλούι μου. Τα γυναικόπαιδα εν πιο δυνατά που σένα, ακόμα τζαι με λλιόττερη οργάνωση, ακόμα τζαι με όσες επιμερούς διαφωνίες έχουν όσοι επήαμε τζαμέ να σας πούμε πως οι ιδέες σας εν ανεπιθύμητες. Τιμή μας που τα «γυναικόπαιδα» εν με το μέρος μας.

Περαστικά, και να θυμάστε πως εδώ δεν είναι Ελλάδα, ούτε πρόκειται να γίνει. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές και η κατάσταση δεν έχει φτάσει στην εξαθλίωση που θέλετε.

Ανώνυμος είπε...

Μισητε μου εχθρε το σιουρο οτι εισαι αμορφοτος σε ενα μεγαλο βαθμο, τζαι οχι μονο αλλα τζαι ερμεο καπκιου κομματος τζαι μιας δολοφονικης ιδεολογιας. Η τα ορια τις μορφωσης σου εν ως τζαμε που σου επιτρεπη το κομμα τζαι τα κολιμματα σου. Περα που το ζητημα το κατα ποσο επψαξες τους δογματισμους τζαι τις λυσεις που σου προσφερεν το αθλιο κομμα σου. Τζαι ωση γνωση τζαι να κατεχεις εν ανουσια που την στιγμη που αποφασιζεις να εισαι Φασιστας. Δολοφονε κολο φασιστα εν θα περαση ο φασισμος τουντη φορα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Σκατοκέφαλε ΕΛΑΜίτη / Αγαπητή Σκατοκέφαλη ΕΛΑΜίτισσα,

Επειδή προφανώς ο βόθρος του εγκεφάλου σου υπερχείλισε από σκατά και η λειτουργία του διακόπτεται από σμήνη που μύγες, επέτρεψε μου να σου πω τα αυτονόητα, απλά μαθηματικά:

1ον - Διοργανώνατε μία πορεία προς την Φανερωμένη για εβδομάδες, πλασάροντας στους κοπρολάγνους που σας πιστεύουν και σας ακολουθούν ότι θα πάτε για να καθαρίσετε τη ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΜΑΣ από τους μετανάστες και τους αναρχικούς. Αναρτώντας banners στο blog και στο facebook σας, και γενικότερα διαφημίζοντας τη "μεγάλη πορεία" σας. Από την άλλη, εμείς αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί σας δύο μέρες πριν, όχι τίποτα άλλο, αλλά επειδή με τόσα σκατά που κουβαλάτε πάνω σας, θα μπορούσατε να μεταφέρετε καμιά ανίατη μεταδοτική ασθένεια προς τη ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ: εθνικισμό, ρατσισμό, σοβινισμό, σεξισμό, μιλιταρισμό, φασισμό, ναζισμό, ολοκληρωτισμό κτλ. Και επειδή εμείς στη γειτονιά μας δεν έχουμε καμιά διάθεση να μυρίζουμε όπως τα σκατά του εγκεφάλου σας, πόσο μάλλον να κολλήσουμε καμιά από τις κοπροασθένειες σας, είπαμε ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΣ.

2ον - Έτσι, μέσα σε δύο μέρες μαζέψαμε 200-300 άτομα και σας φράξαμε το δρόμο. Εσείς, μαζέψατε 100-150 άτομα με το ζόρι.

3ον - Αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι το πως ... Αφού είχατε πει ότι θα ξεκινούσατε την πορεία σας στις 7, όταν μάθατε τα μαντάτα, το κωλοβαρούσατε μέχρι τις 8. Κάπως έτσι, γίνατε από 50-80, γύρω στα 100-150 άτομα. ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ, δηλαδή.

4ον - Ήρθατε και τόσο ρεζίλι γίνατε, που ούτε καν φωτογραφίες δεν βάλατε ακόμη στην ιστοσελίδα σας. Γιατί, τι σκατά να βάλετε. Από τη μια, η σειρά από τα ΠΑΝΟ ΜΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΡΕΖΙΛΕΥΟΥΝ, από την άλλη τα ΑΛΦΑΔΙΑ ΜΑΣ στους τοίχους και τα συνθήματα που ούτε στο χειρότερο σας εφιάλτη δεν θα θέλατε να είχατε ως φόντο σε εκδήλωση σας. Και το καλύτερο, πάνω ακριβώς από το σημείο που στεκόταν ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΑΤΟΚΕΦΑΛΩΝ και σας έλεγε τις παρλαπίπες του, να γράφει "Μακάριος, Ο Μεγάλος Εθνάρχης". Και άτε τωρά να εξηγήσει κάποιος σκατοκέφαλος / κάποια σκατοκέφαλη στους δημοσιογράφους ότι ήρθαμε να κάνουμε εκδήλωση για να τιμήσουμε τον ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗ ΓΡΙΒΑ και μας την έκαναν τα αναρχοκομμούνια και το λουμπεναριό με έτσι τρόπο. Κυριολεκτικά, εκάμαμεν σας την που ούλλες τις πάντες.

5ον - Εχτές τη νύχτα κάποιοι εtrolαραν τις ιστοσελίδες σας, ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ.

6ον - Προσέχετε τι λαλείτε για τα γραφεία σας στη Λευκωσία, γιατί μπορεί να πάθουν ότι επάθαν και τα γραφεία σας στη Λεμεσό. Δηλαδή, να μείνουν χωρίς τζάμια και σημαίες. Γιατί κατα βάθος, ξέρετε τι γράφει έξω από την πόρτα σας:

ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΜΙΑ ΜΕΡΑ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ...

Και σε περίπτωση που δεν το πιάσατε ...

ΟΥΤΕ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ,
ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

antifa-international είπε...

Τα είδωλά σας(Γρίβας, Παπαδόπουλος, Σαμψών κλπ) ήταν πληρωμένα που την CIA, αμα ψάξετε βρε παιδιά λίγο στην ιστορία θα βρείτε το πάζολ. Ακόμα και ο υπαρχηγός της εοκα β δήλωσε πως ο αγώνας 55-59 ήταν ΛΑΘΟΣ και καθοδηγούνταν από άτομα που πληρώνονταν από μυστικές υπηρεσίες. Πραγματικά ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ πριν να ξεστομίζετε μαλακίες για έθνη και παπαριές.

Σε οποιανδήποτε χώρα και αν μελετήσετε, οι εθνικιστές μόνο προβλήματα στον κόσμο δημιουργούν και τους αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα που είναι το ίδιο το κράτος, οι τράπεζες και οι καπιταληστές.

Και κάτσετε λίγο την μάππα χαμέ που θα διώξετε την νεολαία από μια πλατεία...Ξέρετε τι δημιουργήσατε τώρα..; Δημιουργήσατε κι άλλους εχθρούς.. Πολλούς.

rose είπε...

http://falies.com/2013/01/17/%CE%B7-%CE%B6%CF%89%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%87%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9/

Ανώνυμος είπε...

Άπλυτε-Άπλυτη (17 Ιανουαρίου 2013 - 1:37 π.μ.)

1 Πες μου πόσες εβδομάδες το οργανώναμε γιατί έχασα το μέτρημα.

2. Μας φράξατε τον δρόμο; Που ακριβώς; Το 2009 μας έφραξε τον δρόμο η αστυνομία στην Μακαρίου. Εσείς πού;

3. Είναι συνήθης τακτική μας να ξεκινάμε μισή ώρα περίπου μετά την καθορισμένη ώρα.

4. Ναι έχεις δίκαιο δεν βάλαμε τις φωτος την Τετάρτη, τις βάλαμε την Πέμπτη.

5. Ωχ μας τρόλλαραν τις σελίδες και κάτι έγινε...

6, Τα γραφεία στην Λεμεσό έμειναν χωρίς τζάμια και σημαίες; Σε ποιο όνειρο έγινε αυτό αντιφασίστα της δεκάρας; Αλλά και να έγινε. Σε τι ακριβώς χρησίμευσε αυτό στον αντιφασιστικό αγώνα; Μας λέτε εμάς χουλιγκάνους αλλά τελικά δεν είσαστε σε κατάσταση να σκεφτείτε ρεαλιστικά, πολιτικά, θέτωντας στόχους προς υλοποίηση. Γι' αυτό είσαστε χρόνια πίσω σε οργάνωση και επιρροή στην κοινωνία από εμάς.

6. Τα γραφεία μας είναι ανοικτά καθημερινώς, κοπιάστε όποτε θέλετε.


Προς Νεκατωμένο
Πίστεψέ με ξέρω πάρα πολύ καλά πως παίζεται ο αγώνας. Σίγουρα δεν είναι οι γροθιές μόνο, αλλά είναι και αυτές στο παιχνίδι που εσείς θέλετε να παίξετε μαζί μας.

Δεν ασχοληθήκαμε λεπτό με εσάς, παρά μόνο όταν η κατάσταση στην Φανερωμένη, είχε φτάσει στο απροχώρητο και ναι μας συνέφερε πολιτικώς να ασχοληθούμε με την περιοχή.

Ήταν ήττα επειδή κάποιοι στάθηκαν να μας γιουχαΐσουν; Τελικά ποιος είναι ο σκοπός σας απλά να μας γιουχάρετε όταν κατεβαίνουμε Φανερωμένη; Αν ναι είστε πολύ γελασμένοι για το τι μας κάνει να θυμώνουμε σε αυτό τον τόπο. Δηλαδή αν στην επόμενη αντιφασιστική έρθω με 20 άτομα απέναντί σας και σας γιουχάρω, εσείς θα έχετε ήττα;

ΥΓ:
Προς όλους τους επίδοξους αντιφασίστες που τάζουν κρεμάλες από τα facebook και τα blog, απλά να τους θυμίσω το συμβάν στην γέφυρα του γυμνασίου Ακροπόλεως μια κρύα νύχτα πριν κάτι μέρες και την κατάληξή του.

Ανώνυμος είπε...

έτσι, να βαζετε καλαμαράδες να σας γράφουν.. να σας οργανώνουν... δεν γνωρίζουν την κυπριακή πραγματικοτητα ...

επισης το ιχνος σου σε κθε απειλη κατα γνωστών και αγνωστων καταγραφεται

Ανώνυμος είπε...

Για τον τελευταίο που νομίζει ότι είμαι καλαμαράς, έθελεν πολλά. Τζιαν νομίζεις ότι εννα με φοϊτσιάσεις ότι το ίχνος μου καταγράφεται, πάεναι αύριον τζιόλας στους μπάτσους να κάμεις καταγγελία, να δούμεν αλλό μιάν φορά ποιοι χρησιμοποιούν ή όι του μπάτσους. Να γινείς τζαι ρεζίλι που την νομική βλακεία που σε δέρνει.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Σκατοκέφαλε ΕΛΑΜίτη / Αγαπητή Σκατοκέφαλη Ελαμίτισσα,

1. Μία με δύο εβδομάδες, μην σου πω παραπάνω ... τσέκαρε τις αναρτήσεις και έλα να μου την ξαναπείς ρε κοπρολάγνε ...

2. Στη Μακαρίου, στη Λήδρας, στη Φανερωμένη, στη Λεμεσό κι άντε γαμήσου ...

3. Η μόνη συνήθης τακτική σας είναι η βία εναντίον των φτωχών και των αδυνάτων γιατί μέχρι εκεί φτάνει η δύναμη σας ...

4. Τα θερμά μου συγχαρητήρια ... τελικά εβάλετε τις φώτο σας ... αλλά μάντεψε:
μου λείπει το φόντο
και η ζωή μας συνεχίζεται μες την πολυπολιτισμικότητα, την ανοχή, τη διαφορετικότητα, την ανθρωπιά σε όλο της το μεγαλείο ... κι εσύ στα γραφεία σου, μες την καταπιεστική ανοχή του διμοιρίτη σου ... στρατόκαβλε σκατοκέφαλε !!!

5. Ξύπνα να δεις τα σύννεφα, γιατί η μπόρα ξέσπασε:
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2018/47250912211552810541358465949W3xkPwPSZ4UVdMvuNDfe.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2428/121354388816956929431358465927kdOCRHxwVeRPc4wXU69p.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2792/177397981815915940991358465827hLps6DJMwnVZgScg3Mln.JPG
Άει στο διάολο ...
Τα περί της πολιτικής οργάνωσης θα τα ξαναπούμε, γιατί όποιος γελάει καλύτερος γελάει τελευταίος ...
By the way, η ΕΔΗΚ σας την έκανε ή είναι η ιδέα μας; Γιατί πριν οι αντιφασίστες σαν σβήσουν όλα τα συνθήματα στη Λεμεσό, το έκανε η ΕΔΗΚ ... Άντε, και σε ακροδεξιό εμφύλιο !!!!

6. Αυτό το είδαμε στη Λεμεσό και θα το δούμε σύντομα και σε ολόκληρη την Κύπρο ... και ο νοών νοείτο !!!

Καλή βύθιση στο βόθρο της ιστορίας !!!

@ είπε...

Πως γίνετε ρε κουμπάρε να πιστεύεκεις ότι ο φασισμός εν καλό πράμα; Πως στον θκιάολο γίνετε; Πόσον ακόμα εν να μειώσετε το ανθρώπινο είδος..? Μα είσαστεν τέλια χαντακομένοι; Θέλουμε εξέλιξη και όχι να μας πέρνουν κάτι ηλίθιοι χρόνια πίσω. Ακόμα τζιαι ενα μωρό ξέρει οτι οι ιδέες σας είναι "κακές".

γελαμε είπε...

μάθημα για Χρυσαύγουλους: Το Μεγάλο Κανόνι 1981

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WveR2psly2A

Ανώνυμος είπε...

"Αν ακόμα πιστεύετε ότι κάνατε κάτι, απλά σκεφτείτε τι θα γινόταν αν αποφασίζατε να κάνετε αντιφασιστική κάτω από τα γραφεία μας.."

παντως στη Λεμεσο μια χαρα εκαμαμεν αντιφασιστικη πορεια κατω απο τα γραφεια σας, και ηταν και Παρασκευη ;)

ps-zumba ειπαμεν, εν ειπαμεν να τον στελνετε Λευκωσια ;)

ps 2-εναν καλο ψυχιατρο να σας γιανει.

Ανώνυμος είπε...

ps 3-"μια κρύα νύχτα πριν κάτι μέρες και την κατάληξή του", ναι, το οτι ειστε ανανδροι τζιαι βαζετε τα με τα 16χρονα τζιαι τα ανηλικα, εχει καιρο που το ξερουμε, ενεν τωρα που θα το μαθουμε. εν στο γεννικοτερο διευρημενο πλαισιο της αρρωστιας που σας δερνει, τουτο.