Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Κάτω τα χέρια σας από τα παιδιά μας




Εκεί που καθόμουν στα καλά καθούμενα – κυριολεκτικά και μεταφορικά – είδα ένα Ζτά να κυκλοφορεί με τη μοτοσυκλέτα του στο πεζόδρομο της Φανερωμένης. Είναι κάποιες μέρες τώρα που η παρουσία τους στην περιοχή είναι έντονη.

Σε μια γειτονιά που έχει ζωντανέψει φέτος με πολλά νεαρά άτομα να μαζεύονται και να δημιουργούν, παίζουν και που περνούν την ώρα τους σε μικρές παρέες εκεί στα παγκάκια έξω από την εκκλησία της Φανερωμένης.

Μια γειτονιά που είναι τόσο ελκυστική λόγω ακριβώς της παρουσίας αυτών των νέων όμορφων ατόμων που κάθε βράδυ σχεδόν η κόρη μου αναπνέει την καλοκαιρινή Λευκωσιάτικη αύρα, τα χρώματα της πόλης της και δειλά αλλά σταδιακά γνωρίζει τους ανθρώπους της.

Η ενοχλητική παρουσία των αστυνομιών ενισχύθηκε από την ενοχλητική τους παρέμβαση.

Πλησίασαν την κόρη μου που είναι μόλις 11 χρόνων και την ρώτησαν «που ξέρει τα μαυρούθκια και παίζει μαζί τους» Όταν εκείνη κοίταξε γύρω της για να δει σε ποια παιδιά αναφερόταν η αστυνομικός με τη στολή που της μίλησε και τη ρώτησε «ποια παιδιά;» εκείνη της απάντησε «που τα ξέρεις; Ποια είναι τα ονόματα τους;» Η αστυνομικός έφυγε μαζί με άλλους 2 ένστολους όταν πληροφορήθηκε ότι αν θέλει να συνεχίσει να μιλά μαζί της «πρέπει να πάρει άδεια από τη μάμα της που κάθεται εκεί κοντά».

Φαντάζομαι λοιπόν ότι αφού η αστυνομία πάταξε το έγκλημα [ζήλευε Σοφοκλή] έλυσε το πρόβλημα της σήψης και της διαφθοράς, των ναρκωτικών, της βιας στα γήπεδα, της εγκληματικότητας, είπε ...

Με τόσο χρόνο στη διάθεσή μας δεν πάμε τώρα και στη Παλιά Λευκωσία εκεί που κάποιοι τόλμησαν να βγουν έξω από το μαντρί, να κάθονται δηλαδή έξω από τις καφετέριες και τα σινιέ κλαμπ, να μιλούν μεταξύ τους, να συναντούν μαυρουθκια και άλλους αλλοδαπούς αγνώστους, να ζωγραφίζουν, να τραγουδούν, να ανταλλάζουν ιδέες;

Η παρουσία σας δεν διασφαλίζει τίποτα. Αντίθετα κάθε φορά που σας βλέπω στη Παλιά Λευκωσία κ κ αστυνομικοί ανησυχώ διπλά.

Όχι μόνο ανησυχώ για την επόμενη επιχείρηση σκούπα που θα κάνετε βαφτίζοντας ανθρώπους λαθραίους αλλά γιατί τώρα βάλατε το χέρι σας στην ελεύθερη έκφραση ανθρώπων που έχουν το δικαίωμα να ζουν όπως αυτοί νομίζουν.

Βάζετε χέρι στα παιδιά μας, τα φοβίζετε, τα θέλετε μέσα στα σινιέ σας κλαμπ να πίνουν τα ξίδια σας.

Αν διώξετε τα νεαρά άτομα από την περιοχή της Φανερωμένης γιατί τους φακελώνετε τότε να την χαίρεστε και εσείς και οι παπάδες της.

Μην μας πουλάτε όμως μπούρδες ότι σας ενδιαφέρει η τάξη και η κοινωνική ηρεμία.
Ότι ενισχύσατε τη παρουσία σας στην περιοχή για την ασφάλεια των κατοίκων της.
Αυτοι είναι ασφαλείς όσο ζουν σε μια ζωντανή πόλη γεμάτη από άτομα όλων των ηλικιών και ιδιαίτερα νεαρά.

Αντίθετα εσείς αυτή την ηρεμία και τάξη τη διασαλεύετε ενοχλώντας τόσο άστοχα τον κοινωνικό ιστό της εντός των τειχών πόλης.

για αυτό

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ



Την άλλη φορά θα ζητήσουμε το όνομα και αριθμό
του ατόμου που μας παρενοχλεί για να σας καταγγείλουμε.


Παρεπιπτόντως, αναρωτιέμαι αν αυτό δεν αποτελεί πεδίο λαμπρό για την ΑLERT.

Φίλοι και φίλες τα σκαλιά του σχολείου της Φανερωμένης
φιλοξένησαν την πρώτη μας συνάντηση όταν συστάθηκε η Κίνηση Πολιτών!
Τα νεαρά άτομα που είναι στο πλευρό μας από εκείνη τη μέρα
δεν μπορούν να αφεθούν μόνα τους για άλλη μια φορά.
Δεν μπορούμε εμείς να επιτρέψουμε τη δράση μιας αστυνομίας
όταν κινείται αυθαίρετα, ύποπτα και παράτυπα.
Όταν το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να ανακρίνει 11χρονα στο δρόμο εκεί που παίζουν για το αν γνωρίζουν και ποια είναι τα «μαυρούθκια» φίλοι τους.


ΠΡΟΤΑΣΗ: εκεί να γίνει η επόμενη συγκέντρωση - ένα καλοκαιρινό βράδυ, με δρώμενα και με την απαίτηση να αφήσουν την παλιά πόλη να αναπνεύσει και να εξελιχθεί μαζί με τους ανθρώπους της...χωρίς Ζτάδες να μαρσάρουν στο πεζόδρομο και ενστολους να ανακρίνουν 11χρονα.

13 σχόλια:

koutso είπε...

Είμαι μαζύ σου και αν κρίνω απο την απάντηση της κόρης σου καταλαμβαίνω ποιά είσαι εσύ.Μπράβο.

Ανώνυμος είπε...

EKSO POU TO PROEDRIKO NA PATE. OI FASISTES FOLIAZOYN EKEI MESA, OI MPATSOI EINAI TA PIONIA TOYS.

Greekstories είπε...

Εχω καιρο να σε ζησω μπλοκικα και η απουσια σου ειναι αισθητη για μενα. Χωρις εσενα τα μπλοκς χανουν κατι απο την αξια τους...

rose είπε...

Κουτσό τη δευτέρα θα το προτείνω
αλλά πραγματικά αν ζούσες τη παλια Λευκωσία αυτές τις μέρες θα ένιωθες το ίδιο. Μια άλλη πάστα νεων ανθρώπων κυκλοφορεί που χαίρεσαι να τη βλέπεις και αξίζει να κρατήσουμε την αστυνομία μακρία τους.

Ανώνυμε
γιατί οι καλές ιδέες δεν υπογράφονται :-)

Greekstories
Μου έλειψες και εσύ. Αν έρθεις το καλοκαίρι κύπρο θελω να σε γνωρίσω από κοντά. Φιλιά

Chris είπε...

Live and let live!

Children learn what they live. And now we have the police openly practising and teaching racism to our children. Kala ta pame stin Kipro!!

I was raised with mavrouthkia and live with them and wouldn't change it for the world.

The mavrouthkia, if you spend a bit of time with them will teach us all a thing or two about life and humility.

My nephews come home from school and play with "the mavrouthkia" every day. Its a wonderful sight. Some days it brings tears to my eyes just watching them play together. I am very proud to call myself an African even though Im not black. What has colour got to do with it anyway??

Rose, Cyprus is a much better place for having YOU in it! You go girl!! Educate the people afou they behave like they are uneducated!! xxx

Ανώνυμος είπε...

rose, απολογουμαι που αγενεστατα και ανωνυμα προσκαλεστηκα στο ιστολογιο σου, ηταν λογω βιασυνης. Πολυ ενδιαφερον οι αποψεις σου, ωραιο το μπλογκ σου.
Λοιπον ειμαι o: http://www.tokazani.blogspot.com/ προσφατο μελος της μπλογκοσφερας.

Επειδη δεν με πολυνοιαζει η Φανερωμενη συγκεκριμενα, οταν πατε στην βουλη να ζητησετε λογαριασμο για την φασιστοειδη πολιτικη του κρατους μας, θα ερθω κι εγω μαζι σας. Α! να τους ρωτησουμε και για τον προοδευτικο τρομονομο που ετοιμαζουν...διευρημενη εξουσια σε κρυφους μπατσους...για μια πιο δικαιη κοινωνια...
φιλικα.

ροουζ είπε...

@tokazani
σε χαιρετώ, και σου εύχομαι καλή αρχή στη μπλοκόσφαιρα.
Ελα τη Δευτερα να το προτείνεις (θα γίνει μια συνάντηση της ΑΛΕΡΤ στη περιοχη της Φανερωμένης)

αν και δεν θελω να προκαταλάβω τίποτε, δυστυχώς δεν θα επικρατήσει η εισήγηση σου την οποία βρίσκω εξαιρετική.

ξέρεις πριν κατι μήνες πήγαμε με αφορμή τη βία κατά γυνιακών και εμείς στο Προεδρικό. Το βρήκαμε κλειστό ... άστα!

rose είπε...

Chris
ο ρατσισμός είναι ψωμοτύρι και ιδιαίτερα από άτομα που φορούν στολές ή "καπέλα".

Μιας και μίλησες για την Αφρική ανυπομονώ να συνατηθούμε τον Αυγουστο να μου περισσότερα. Εδω και μια βδομάδα δούλευα για κάτι που είχε να κάνει με την Κένυα και κατάλαβα οτι η Αφρική δεν γινεται κατανοητή όσο και να διαβαζουμε γι αυτήν...
σε χαιρετώ

Utopia είπε...

Μωρέ καλέ λένε ότι τα σκυλιά(βλ.Ζτάδες)μοιάζουν όσο περνάει ο καιρός στα αφεντικά τους!
Δεν με πιστεύετε;
:-)

Utopia είπε...

καλά λένε...
:(

rose είπε...

Ουτοπία καλά το λένε!

Ανώνυμος είπε...

[B]NZBsRus.com[/B]
Dont Bother With Idle Downloads With NZB Files You Can Swiftly Find Movies, Console Games, MP3 Albums, Software & Download Them @ Dashing Rates

[URL=http://www.nzbsrus.com][B]Newsgroup Search[/B][/URL]

Ανώνυμος είπε...

Hey im new on this forum i hope i will be able to help and give something back here because iv learned a huge amount myself.

Thank you

[URL=http://learnviolinonlinehq.com][B]Learn Violin Online Free[/B][/URL]