Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Η Λουτμιλα Ισκοβα κανει εκκληση για την κόρη της - την Κυριακη, στην αφετηρια της πορείας UPDATED

Η Σ., μητέρα ενός αγοριου 4 χρόνων κακοποιήθηκε από το Κυπριο σύζυγό της την 30η Ιουλίου 2008 και εισήχθη με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ο γιος της, μάρτυρας του βίαιου περιστατικού και τραυματισμού της μητέρας του μεταφέρθηκε άμεσα στη Παιδική Στέγη Λευκωσίας.

Η Σ. παρέμεινε σε κρίσιμη κωματώδη κατάσταση πέραν του ενός μηνός και χρειάστηκε να υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων. Επιπρόσθετα και καθώς νοσηλευόταν εκεί, προσβλήθηκε από βακτηρίδια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου και η ανάρρωση της παρουσίασε επιπλοκές. Η Σ, μετά από 3 μήνες και σε μετατραυματικη ημικομματώδη κατάσταση μεταφέρθηκε τέλη Οκτωβριου στο Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ στη Λεμεσό για αποκατάσταση. Η βλαβη που υπέστη είναι μονιμη.

Στο πλευρό της από την πρώτη μέρα βρίσκεται η μητέρα της Λουντμίλα Ισκοβα Η οποία είναι Ρωσικής καταγωγής και η άδεια παραμονής της είναι αυτή της επισκέπτριας, με τρίμηνη ανανέωση. Κατά την ψυχολόγο του Μέλαθρου η παρουσία της είναι ιδιαίτερα σημαντική στην αποκατάσταση της κ Σ. Η κ Σ παρουσιάζει αργή και σταδιακή βελτίωση και βρίσκεται στο σημείο εκείνο που αναζήτα πληροφόρηση για την κατάσταση της, το παιδί της και τον σύζυγο της, για τον οποίο αγνοεί ότι είναι νεκρός [βρεθηκε νεκρος μετά από υπερβολική λήψη ηρωίνης]και ο οποίος αντιμετωπιζε σοβαρότατες κατηγορίες για αποπειρα ανθρωποκτονιας. Δεν μπορεί να ανακαλέσει στη μνήμη της το βίαιο περιστατικό και η εξέλιξη της φυσικής και ψυχικής της υγείας εξαρτάται από την γνωστική αντιμετώπιση του τραύματος της. Σημαντικό ρόλο στη διαδικασία αποκατάστασης θα διαδραματίσει και η συχνή επαφή με το παιδί της. Η επαφή αυτή θα ανακουφίσει και το ιδιο το παιδί που στερήθηκε ξαφνικά και τους δυο γονείς μέσα από δραματικά γεγονότα.

Στο ενδιάμεσο διάστημα το παιδί της κ Σ, χωρίς καμιά ενημέρωση από το Γραφείο Ευημερίας προς την μητέρα της κ Σ και την ίδια στο σημειο που το επέτρεπε η υγεία της, και ενώ ήταν μάρτυρας «κατηγορίας» του επεισοδίου, δόθηκε για φύλαξη [κοιμάται τα βράδια] στην πεθερά του θύματος. Μάλιστα, στην μοναδική και πρόσφατη διευθέτηση επικοινωνίας του παιδιού με την μητέρα εκείνο μεταφέρθηκε στη Λεμεσό από την ίδια την πεθερα της φυσικα με την άδεια του Γραφείου Ευημερίας. Κατά την επίσκεψη εκεί απείλησε και λεκτικά επιτέθηκε στην μητέρα της κ Σ.

Οι σχέσεις της πεθερας με την κ Σ και τώρα με την μητέρα της μπορούν να χαρακτηριστούν το λιγότερο μη-φιλικές. Άλλωστε η πεθερα της έχει προβεί αυθαίρετα σε σειρά αυτόδικων πράξεων όπως την αφαίρεση των προσωπικών αντικείμενων από το διαμέρισμα του ζεύγους, άρνηση να παραδοθούν στην μητέρα της προσωπικά αντικειμενα, κοσμημάτα και ρουχισμός, την απομάκρυνση και απόκρυψη του αυτοκίνητου το οποίο βρίσκεται στη ιδιοκτησία της κ Σ, επαναλαμβανομενες απειλές οτι θα λάβει εκδίκηση για το θανατο του γιου της κ.α.

Από τις πρώτες μέρες της παραμονής της κ Σ στο Νοσοκομείο Λευκωσίας το Απανέμι επικοινώνησε εκ μερους της μητέρας της Σ με το Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας Λευκωσίας, διευθέτησε τον διορισμό δικηγόρου, επικοινωνησε το Υπουργείο Υγείας.

Με επιστολη ημερ. 22 Σεπτεμβρίου και μετα αλλεπαλληλες ακαρπες προσπαθειες επικοινωνίας, ζητούσε το συντονισμό για επίτευξη των πιο κάτω: την προβλεπόμενη απο το Νόμο «ψυχοκοινωνική και οικονομική στήριξη της κ. Σ, θύματος βίας στην οικογένεια», την επίσκεψη λειτουργού στο Νοσοκομείο, ενημέρωση για την κατάσταση του γιου της.

Παράλληλα ο δικηγόρο κινηθηκε για Διαταγμα κηδεμονιας της Σ απο την μητέρα της.
Μεσα απο την ακαπρη επιμονη επικοινωνία του Κέντρου Απανεμι και του Δικηγορου με λειτουργους Γραφείου Ευημερίας ζήτησε τη διευθέτηση συνάντησης στο Νοσοκομείο μεταξύ του γιου του θυματος. Δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία.

Μετά την μεταφορά της στο Μέλαθρον Αγωνιστών, ζητήθηκε από το Γραφείο Ευημερίας να μεταφερθεί ο γιος της στη Παιδική Στέγη Λεμεσού για να βρίσκεται κοντά στην μητέρα του και να έχει τακτές επισκέψεις. Όχι μονό δεν διευθετήθηκε άλλα το παιδί δίνεται σε αντίθεση με την επιθυμία της μητερας της κ Σ για φύλαξη τα βράδια από την πεθερα της.

Καμία ενεργεια του Γραφείου ευημερίας δεν έλαβε υπόψη τη θεση της ιδιας της Σ, ή της κηδεμόνα της και για λογαριασμο της ενεργουσα μητέρας της και γιαγιας του 4χρονου αγοριου.

Μετα απο εντονες επαφέ σήμερα με το Γραφείο Ευημερίας και του δικηγορου της, το "μηνυμα" δοθηκε στην πεθερα και πεθερο.

Αποτέλεσμα να οδηγησουν προς τη Λεμσό και να επιτεθουν εντος του Μελαθρου Αγωνιστων στην μανα και την ίδια. Απειλησαν οτι θα τις απελάσουν και τις δυο, και πως δεν προκειται να παρουν ουτε το παιδι ουτε τιποτα άλλο!

[ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ που ηταν το παιδι απόψε και αν το Γραφείο Ευημερίας έχει συναίσθηση της ανευθυνότητας του ενημερωνοντας τα πλεον ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ άτομα]

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ 4 ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ Σ. ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ. ΠΩς ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ;
ΓΙΑΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΟΠΩς ΟΦΕΙΛΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗς Σ. ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΗΚΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΛΟΠΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗ Σ.

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΓΙΑ ΦΥΛΑΞΗ. ΜΕ ΠΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ Η Σ Ή Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΜΙΚΡΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΝΕΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η Σ. ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΓΙΟ ΤΗΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΟΥΤΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ - ΑΠΟΨΕ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ, ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΣΕΙΡΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΩΣ Ο ΠΕΘΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΕς ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟ CID ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΩς ΟΙ ΔΥΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕς ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΜΕΛΑΘΡΟΝ ΘΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΟΤΙ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝ "ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥΣ"!!! ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ???

Κ ΥΠΟΥΡΓΕ - ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ??


ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥς ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥΣ


ΕΜΕΙΣ...

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ Σ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΥΛΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ [ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΣ] ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΕΝΑ ΑΡΧΙΚΟ ΠΟΣΟ ΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΙ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΜΕΛΑΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ....



ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ



UPDATE: (http://bluerose-rose.blogspot.com/2008/11/blog-post_24.html)
Η 21χρονη εγκυος προσφυγας εισήχθη σημερα στο Νοσοκομείο Λαρνακας. Η υγεια του εμβρύου ειναι ανησυχητικη. Οι γιατροι την κρατησαν για παρακολουθηση και η κατασταση κρινεται κρισιμη.

14 σχόλια:

Αντιπολιτευόμενος είπε...

Το μόνο σχόλιο που έχω είναι πως η ιστορία αυτή δεν διαφέρει πολύ από τις προηγούμενες ως προς την αντιμετώπιση που τυγχάνει από το κράτος παρά τις όποιες διαφορές που έχουν οι περιπτώσεις στη φύση τους, η μια από την άλλη.

Γυναίκες θύματα βίας, θυματοποιούνται εκ νέου από ένα διεφθαρμένο κράτος, στο οποίο το Γραφείο Ευημερία και η Αστυνομία διαπράττουν, κουκουλώνουν τη διαφθροά και αλληλοκαλύπτονται.

rose είπε...

Βησα

ειναι αργα μ ακους;

εχω ηδη καταπιεί 2 πακετα σκληρες καμηλες

την αναρτηση την εστειλα σε ολα τα μεσα

αν μπορει καποιος να ΒΟΗΘΗΣΕΙ

ελατε στην πορεία, μιληστε, δωστε λιγα λεφτα στην Λουντμιλα, ελατε την Κυριακη

καληνυχτα

Αντιπολιτευόμενος είπε...

Κοίτα στο Απανέμι Ρόουζ. Και στο ιερό μου...

ruth_less είπε...

Να πάρει η ευχή βρε Ρόουζ, πόση αδικία πια σ΄αυτόν τον κόσμο! Τελικά ποιό είναι το θύμα αυτής της υπόθεσης;;; Τι ρατσισμός επικρατεί σε τούτο το νησί - μια "παθκιά" τόπο, που λέμε.

Μακάρι να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι έστω για έναν άνθρωπο... από κάπου να αρχίσει να γίνεται μια διαφορά.

Θα έρθουμε Ρόουζ. Βλέπεις και ζεις πολλά καθημερινά. Μην απελπίζεσαι καλή μου. Εσύ και άλλοι σαν εσένα είστε η μόνη ελπίδα που έχουν αυτοί οι άνθρωποι. Θα έρθουμε και θα γίνουμε όλοι μαζί περισσότεροι.

Καληνύχτα για μας... γιατί για άλλους δεν ξέρω.

stalamatia είπε...

Έκατσα Ρόουζ μου και δεν ξέρω τι να γράψω.Και ας έχω χιλιάδες λόγια μέσα μου να πω.Αν ήμουν εκεί θα ερχόμουν στη πορεία ,τώρα ότι και να πω θα είναι κούφιο μπροστά σ'αυτά που συμβαίνουν. Την αγάπη μου.

rose είπε...

εκατσα και εγω να σας διαβαζω μες τη γεματη σιωπη

δεν ξερω τι να πω

εχουμε και κατι ετοιμασιες για την πορεια!

αντε ξαναξεκινω...

Αντιπολιτευόμενος είπε...

Ροουζ, γράψε τα ονόματα και τους αριθμούς τηλεφώνου αυτών των λειτουργών που χειρίζονται τις υποθέσεις. Τους αξίζει να τους παίρνουμε τηλέφωνο να τους τα λέμε από κοντά.

Αντιπολιτευόμενος είπε...

εννοώ να τα ακούν κι από μας τηλεφωνικώς...

rose είπε...

δεν εχω ετσι δικαιωμα

αλλά αυτο που μπορω να πω είναι ότι είναι το τμημα δημοσιου βοηθηματος στο επαρχιακο γραφειο ευημερίας λαρνακος

rose είπε...

και την υποθεση της Λουντμιλα το Επαρχιακο Λευκωσίας

Αντιπολιτευόμενος είπε...

Καλά αυτές οι υπηρεσίες δεν έχουν ένα τηλέφωνο;

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς δεν μπορώ να συμμετέχω από τόσο μακρυά στην πορεία, αλλά θα περπατήσω νοερά μαζί σας, για τη Λουτμίλα και για την κάθε γυναίκα της Κύπρου ή μη, η οποία πέρασε ή περνάει ακόμη αυτόν τον εφιάλτη.

Διάλογος από τα παιδικά μου:

-Γιατί έχει μαύρα και πρησμένα μάτια αυτή η κυρία, μαμά;

-Την κτυπάει ο άντρας της.

-Και γιατί μένει μαζί του τότε;

-Επειδή δε θέλει να 'διαλύσει' την οικογένεια της.

...

Κι έμεινε μέχρι που 'διαλύθηκε' η ίδια...

(Ρόουζ, σε χαιρετώ.)

rose είπε...

και εγω :-)

θα εχουμε βιντεο στο youtube μετα την πορεία ... να δεις "με τα ματια σου" (!)σε τι συνεβαλες

εκει θα είσαι...

Ανώνυμος είπε...

Ρόουζ,

προσυπογράφω αυτό που δηλώνει πιο πάνω η Σταλαματιά:

"Αν ήμουν εκεί θα ερχόμουν στη πορεία ,τώρα ότι και να πω θα είναι κούφιο μπροστά σ'αυτά που συμβαίνουν. Την αγάπη μου."

...