Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ, ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΩΝ, Ω! ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ

Αυτή η ανάρτηση προκύπτει από την ανάγκη να απαντηθούν κάποιες ανακρίβειες αναφορικά με τη μετανάστευση. Γίνεται με αφορμή ενός σχολίου εκτός θέματος, (γι’ αυτό και δεν απαντήθηκε επί τόπου) σε ανάρτηση του Ρolitispittas από τον Imaginos.

Το θέμα απασχόλησε τη μπλοκόσφαιρα αμέτρητες φορές εδώ όμως με κινητοποίησε η επιμελής προσπάθεια διαστρέβλωσης και η αναπαραγωγή στερεοτύπων με το πρόσχημα της ανάλυσης τους! Με τη μέθοδο, την εκλογίκευση και την ανακολουθία να θυμίζουν τον «επαναστάτη», παιδί του ΛΑΟΥ Καρατζαφέρη αγκαλιά με την φωτογραφία του Τσε!

Το κείμενο του Imaginos είναι με κόκκινο ενώ οι απαντήσεις μου με μπλε.

Επειδή αναφέρεται στην Ελλάδα θα γίνει μια αντιστοιχία με ότι ισχύει στην Κύπρο. Όσα αναφέρει είναι αυθαίρετα τόσο για την Ελλάδα όσο και την Κύπρο...
Για να επανέλθουμε στο θέμα μας που έχει τίτλο "Ένας κόσμος τελειώνει" βασίζομαι στον τίτλο και εκθέτω τη δική μου άποψη περί του "τελειώματος του κόσμου" ή την έλευση της λεγομένης "Νέας Εποχής" αν προτιμάτε. Παραθέτω παρακάτω ένα κείμενο που αναλύει τα στερεότυπα και τις πραγματικότητες της έλευσης αυτής της Νέας Εποχής γιατί καλό είναι να τα ρίχνουμε όλα στο Χριστιανισμό που έκανε το τραγικό λάθος να εμφανιστεί 2000 χρόνια πριν, καλύτερο όλων όμως είναι να δούμε κατάματα αυτά που έρχονται ή ήδη ήλθαν και μας αφορούν και άμεσα μάλιστα.Το κείμενο έχει τίτλο "ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ" και το ανάρτησε φίλος του blog μου. Διαβάστε το.
Η «Νεα Εποχή» είναι όρος ή καλύτερα ένα τσουβάλι από ασυναρτησίες για να μπορέσουν ενταχθούν όλοι οι εχθροί της «θρησκείας» του «έθνους» και φυσικά της «οικογένειας». Επειδή κάτι ετοιμάζει ο Μιχάλης γι’ αυτό το θέμα θα μείνω μόνο στο ότι η «Νέα Εποχή» είναι απλώς ένα επίθετο και ένα ουσιαστικό.
(παρενθετική σημείωση: Η «νέα τάξη πραγμάτων» ωστόσο καταγεγραμμένη στη μνήμη των ΜΜΕ και όχι μόνο, από τα χείλη δυο πλανηταρχών – Μπους και Κλίντον - είναι υπαρκτός όρος και περιγραφή μιας κατάστασης - αυτό φυσικά αποτελεί άλλο ξεχωριστό θέμα.)

Στερεότυπο 1: Οι έλληνες μετανάστες των περασμένων δεκαετιών είναι το ίδιο με τους σημερινούς ξένους μετανάστες στην Ελλάδα.Αλήθεια: Η συντριπτική πλειοψηφία των ξένων μεταναστών στην Ελλάδα δεν είναι μετανάστες αλλά ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! Δηλαδή θα πρέπει να διώκονται ποινικά για την παράνομη είσοδό τους στη χώρα και να απελαύνονται. Αυτό το προβλέπει ο Νόμος. Η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων μεταναστών ήταν ΝΟΜΙΜΟΙ μετανάστες, δηλαδή εισέρχονταν κατόπιν προσκλήσεως και αυστηρής επιλογής των αρχών του κράτους υποδοχέα.Άλλο λαθρομετανάστης και άλλο μετανάστης λοιπόν.

Πρώτο:
Οι Έλληνες που μετανάστευσαν αρχές και μέσα του 20ου αιώνα πολλές φορές ακολούθησαν μη-κανονικά μονοπάτια μετανάστευσης. Ανάλογα με τις πολιτικές, ιστορικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες είχαμε και άλλου είδους μετανάστευση τόσο για τους Έλληνες και σε ένα βαθμό και τους Κύπριους. Υπήρξαν φορές που ζήτησαν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ, ο αριθμός τους ήταν μεγάλος, έφταναν στις χώρες υποδοχής τους χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα ή με πλαστά έγγραφα και απασχόλησαν τις ΗΠΑ, Σουηδία, Γαλλία, Σοβιετική Ένωση, Τσεχία, Τσεχοσλοβακία, Αυστραλίας, και Γερμανία αρκετές φορές λόγω της μη-κανονικότητας της εισόδου τους στη χώρα.(αναφορές πάμπολλες)
Όχι μόνο υπήρξαν πολλοί που δεν είχα βίζες εργασίες ή παραμονής αλλά αξιοποίησαν και αυτοί όπως όλοι οι μετανάστες τους εικονικούς γάμους, την παράνομη παραμονή μέχρι την παρέλευση του χρονικού διαστήματος νομιμοποίησης τους κλπ... (σας θυμίζει κάτι?)
Η Ιστορία της μετανάστευση των αρχών του 20ου αιώνα στις ΗΠΑ για παράδειγμα καταδεικνύει μέσα από τα αρχεία υποδοχής του ρεύματος μεταναστών στα λιμάνια της Νέας Υόρκης ότι η εγγραφή γινόταν επί τόπου. Αργότερα η ρύθμιση έγινε με τη μέθοδος της πρόσκλησης από συγγενή ή σύναψη γάμου εξ αποστάσεως. Η ιστορία της μετανάστευσης είναι μεγάλη για να κλειστεί σε λίγες γραμμές. Η θέση όμως ότι οι Έλληνες μετανάστες ταξίδευαν νόμιμα είναι υπεραπλουστευμένη και ανακριβής.

Δεύτερο:
Ο όρος «ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ» είναι «καινούριος» όρος. Η χρήση του επικράτησε στα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης και διαμόρφωσε την κοινή γνώμη. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε από κυβερνήσεις και κόμματα που ήταν αντίθετα με κάθε μορφή μετανάστευσης και «αλλοίωσης του δημογραφικού χαρακτήρα του έθνους τους»
Ο όρος «Λαθρομετανάστης» είναι αδόκιμος και προβληματικός και ως τέτοιος απορρίφθηκε από την ΕΕ και το ΣτΕ (Συμβούλιο της Ευρώπης) οι οποίοι χρησιμοποιούν τον όρο μετανάστης ή irregular immigrant (μη-κανονικός μετανάστης για να διαχωρίζουν το καθεστώς εισόδου του ατόμου. Σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίνεται περίοδος 7 ημερών με΄χρι 3 μηνών για αποχαρακτηρισμό του ατόμου ως μη-κανονικός μεταναστης γιατί απλούστατα μεταπηδά σε άλλο καθεστώς (ασύλου, προσωρινής άδειας παραμονής, υπό απέλαση ή εθελοντική επιστροφή κλπ).
Η φράση «κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος» που αξιοποιήθηκε από διεθνή ΜΚΟ ως σύνθημα είναι ουσιαστικό και τυπικό ταυτόχρονα. Η έλλειψη κοινής μεταναστευτική πολιτικής στην Ευρώπη προκύπτει από την άρνηση των εθνικών κυβερνήσεων να διαμορφώσουν την κοινή πολιτική. Ενώ δεσμεύονται από Διεθνείς και Περιφερικές Συμβάσεις και Πρωτόκολλα παράτυπα και παράνομα αρνούνται να συμμορφωθούν μαζί τους διαφυλάττοντας το δικαίωμα να ορίζουν τι θεωρούν ή όχι παράνομο. Επίσης φωτογραφίζει την ελλιπή προετοιμασία τους να αφήσουν ΟΛΑ τα άτομα ισότιμα να έχουν πρόσβαση σε βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.
Το νομικό πλαίσιο στην Κύπρο είναι απαρχαιωμένο με ασάφειες που επιτρέπουν την αυθαίρετη ερμηνεία του Νόμου. Για παράδειγμα το σύνταγμα προνοεί την κράτηση με Δικαστικό Διάταγμα μέχρι 21 ημέρες (με ανανέωση κάθε 7 μέρες με νέο διάταγμα). Ωστόσο το Υπουργείο Εσωτερικών και Υπουργείο Δικαιοσύνης (ανάλογα) μπορούν παράτυπα να κρατούν για μήνες και χρόνια μετανάστες στα κρατητήρια (προσωρινή κράτηση!) χρησιμοποιώντας το διάταγμα απελάσεως τους.
Εδώ παρανομεί και αυθαιρετεί το Κράτος, ή να την ονομάσουμε Λαθροϋπηρεσία του Κράτους;
(θα μπορούσα να γράφω 3 ώρες για το θέμα γιατί υπάρχουν πλήθος παράμετροι)

Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι χειρότερα. Η λεγόμενη «πράσινη κάρτα» ή εγγραφή των μη-κανονικών μεταναστών έγινε 2 διαφορετικές χρονικές στιγμές με τέτοια καθυστέρηση που η ανανέωση της παραμονής γίνεται μήνες μετά τη λήξη της άδειας τους. Και τις δυο φορές έγινε μετά από την πίεση που δημιουργήθηκε από την απουσία εφαρμογής της νομοθεσίας και την απουσία νομικού πλαισίου που αφορά την μετανάστευση όταν ακόμα δεν είχε ψηφιστεί ο τροποποιητικός νόμος.

Το ουσιαστικό είναι ότι συνήθως η διατήρηση του καθεστώτος του «παράνομου» ή «λαθραίου» βολεύει το Κράτος το οποίο δεν έχει τη διάθεση, δυνατότητα να εφαρμόσει τις από τις Διεθνείς Συμβάσεις υποχρεώσεις του.

Στερεότυπο 2: Οι μετανάστες δεν παίρνουν τις δουλειές των ελλήνων, αφού αυτές τις οποίες κάνουν, τις αποφεύγουν οι έλληνες.Αλήθεια: Σημασία δεν έχει η δουλειά καθεαυτή, αλλά τα χρήματα που κερδίζει ο εργαζόμενος από την δουλειά αυτή. Παράδειγμα: Η πλέον ανάρπαστη δουλειά για τους ανειδίκευτους εργάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι εργάτης σε πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου. Οι συνθήκες εργασίας εκεί καταμεσής του ωκεανού, είναι τουλάχιστον απάνθρωπες, αλλά η αμοιβή πολύ υψηλή.Αν λοιπόν η εργασία του αγρότη αμειβόταν με 2.000 € τον μήνα, ποιος ο λόγος να κατέβουν στην Αθήνα για 600 € ως υπάλληλοι; Οι λαθρομετανάστες με την παράνομη και πενιχρά αμειβόμενη εργασία τους, έχουν εξαφανίσει ολόκληρες συνομοταξίες εργαζομένων.Το συνδικάτο των Οικοδόμων, το πιο γερό συνδικαλιστικό όργανο στην Ελλάδα, ουσιαστικά δεν υπάρχει.Άρα λοιπόν οι Έλληνες δεν κάνουν κάποιες δουλειές, διότι αυτές έχουν απαξιωθεί μισθολογικά από την εργασία των μεταναστών.

Εντάξετε τους στο ΙΚΑ, γράψτε τους στις Συντεχνίες να διεκδικούν μαζί με τους Έλληνες συλλογικές συμβάσεις κλπ, και να δούμε ποιο θα ηταν το πρόβλημα...
Η ΠΕΟ εξέδωσε εμπεριστατωμένη μελέτη με εισηγήσεις για ένταξη των μεταναστών στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κύπρου.
Άλλες επιστημονικές (όχι του ξαδέλφου του κουμπάρου) μελέτες κατέδειξαν ότι 40-45 εκατομμύρια λίρες ετησίως (τουτέστιν 68-75 εκατ ευρω περίπου) θα εισρέουν στο ΤΚΑ αν ενταχθούν οι ήδη εργαζόμενοι σήμερα στην Κύπρο.

(Σημείωση: Το να χτίζει ο Έλληνας ή Κύπριος σπίτι αξιοποιώντας Αλβανός ή Σύριους τεχνίτες χωρίς Κοινωνικές Ασφαλίσεις, φορολογική επιβάρυνση κλπ είναι καλά ... και ουδόλως σκέφτεται τους συμπατριώτες του που χάνουν τις δουλειές τους και ότι ξεγελούν το Κράτος τους που κατά τα άλλα αγωνιούν μην αλλοιωθεί δημογραφικά ή τύχει εκμετάλευσης από τους φτωχούς εισβολείς)

Στερεότυπο 3: Η μετανάστευση (λαθρομετανάστευση) των αλλοδαπών στην Ελλάδα βοηθά την ελληνική οικονομία.
Στο σημείο αυτό η επιχειρηματολογία αλλάζει ύφος... χορεύοντας τσα –τσα μεταξύ εντελώς διαφορετικών προσεγγίσεων ...
Αλήθεια: Την παραοικονομία και την οικονομία των αριθμών σίγουρα ναι, αλλά την πραγματική ελληνική οικονομία σίγουρα όχι! Έλληνες απολύονται για να προσληφθούν ξένοι εργάτες, έτσι ώστε οι εργοδότες να μην καταβάλουν ασφαλιστικά και να δίνουν τους μισούς μισθούς. Παράδειγμα: Ο μεγαλοεργολάβος Μπόμπολας πλήρωνε τους αλλοδαπούς εργάτες στα έργα της Ολυμπιάδας 30 € /ημέρα, ενώ αν είχε έλληνες θα έπρεπε να δίνει 50 € + ΙΚΑ. Την ίδια ώρα από την εφημερίδα του, προπαγάνδιζε την πολυπολιτισμικότητα και την ενίσχυση της Οικονομίας (της τσέπης του) από τους μετανάστες.


Τα όσα προανάφερα ισχύουν και εδώ. Ιδιαίτερα ότι μεταξύ των κενών της νομοθεσίας ανθούν πολλά και διάφορα. Η ερωτηση είναι γιατί το κράτος αφήνει τους Μπόμπολες ανεξέλεγκτους; Γιατί στο Jumbo απεργούν οι εργαζόμενοι/ες σήμερα; (νόμιμοι ανεξαρτήτως καταγωγής) Γιατί ο Σιακκόλας προτιμά της Ρωσικής καταγωγής πολιτογραφημένους Έλληνες και Ελληνίδες;

Στερεότυπο 4: Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, είναι η πηγή όλων των δεινών αυτού του κόσμου.Αλήθεια: Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, δεν είναι η αιτία, αλλά το αποτέλεσμα. Δεν είναι η αιτία για το κάθε δεινό αυτής της κοινωνίας, αλλά το φυσικό επακόλουθο των κοινωνικών αντιθέσεων, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης.

Το ερώτημα είναι ποιών κοινωνικών αντιθέσεων; Αντέδρασε κανείς για τη Ρώσικη μαφία που αγόρασε η Τράπεζα Κύπρου; (Με συγχωρείτε, την Ρώσικη Τράπεζα εννοούσα) Διερωτήθηκε κανείς με ποιού τα λεφτά; Τι μυστικά μοιράστηκαν με αυτή τη συναλλαγή και πως θα τα αξιοποιήσουν...
Θύμωσε κανείς που το μισό Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Χανιά αγοράστηκε από Γερμανούς; Αναρωτήθηκε κανείς γιατί χρειάστηκε να ξεπουλήσουν οι άνθρωποι;
Εκτός ότι έχεις δυο μέτρα και δυο σταθμά, το να μας το παίζεις και υπερασπιστής των φτωχών είναι τραγελαφικό, και να σου πω γιατί:


Οι φτωχοί "λαθρομετανάστες" σου, έρχονται για να νικήσουν την πείνα, τον πόλεμο, τη δυστυχία, τη αποψίλωση του τόπου τους, την δίωξη για τις πεποιθήσεις τους , την εκμετάλλευση, την έλλειψη παιδείας ...
Και βρίσκουν φτώχια, διάκριση, περιθωριοποίηση, βία, «παρανομία», εκμετάλλευση, ρατσισμό, και μιζέρια.


Πες μου οι αγώνες οι δικοί σου στράφηκαν στα αίτια της φτώχια του πλανήτη, πολίτη του κόσμου μεγάλε Έλληνα;

Στερεότυπο 5: Οι έλληνες είναι ρατσιστές!Αλήθεια: Μια πρόσφατη έρευνα του Πολυτεχνείου για την μετανάστευση, έδειξε ότι ο ελληνικός λαός ανησυχεί βαθειά για το φαινόμενο της μετανάστευσης, ως ένα αίτιο για την δημιουργία σωρείας προβλημάτων στην ελληνική κοινωνία. Κανένας δεν απάντησε αρνητικά επειδή θεωρεί την ράτσα του ανώτερη από των ξένων ή επειδή τους φοβάται. Ο ελληνικός λαός είναι ο πιο φιλόξενος λαός του κόσμου!

(τώρα πότε μια τάση γίνεται στερεότυπο να μας το εξηγήσουν οι κοινωνιολόγοι).
ή 'ακρως επιστημονική θέση του φίλου σου που ενστερνίζεσαι επιβεβαίωνεται από τα σχόλια σου για τους Εγγλέζους !
Το καλύτερο φυσικά διατυπώθηκε με τη φράση "Ο ελληνικός λαός είναι ο πιο φιλόξενος λαός του κόσμου!" η οποία δεν είναι στερεότυπη ακθόλου!

Ρε παιδί μου δεν το ήξεραν στο ΣτΕ να μας δώσουν την έδρα... Να σερβίρουμε καφεδάκι ως «γκαρσόνια της Ευρωπής» που ούτε και αυτό είναι στερεοτυπο!

Στερεότυπο 6: Για όλα φταίνε οι μετανάστες!Αλήθεια: Το μεγάλο κεφάλαιο κάποτε επένδυε στον εθνικισμό (Ελλάδα δεκαετίες 50’- 60’). Σήμερα επενδύει στην παγκοσμιοποίηση και την πολυπολιτισμικότητα, για να μπορεί να κινείται και να αναπτύσσεται απεριόριστα έξω από τα στενά πλαίσια του Έθνους-Κράτους, έχοντας ταυτοχρόνως και μία ανεξάντλητη μάζα εξαθλιωμένων προλετάριων προς εκμετάλευση. Έτσι λοιπόν η προπαγάνδα κατασκευάζει ενοχές, φοβίες και προκαταλήψεις για να περάσει την κυρίαρχη ιδεολογία. Όποιος τολμήσει και αμφιβάλει, του κολλάνε την ταμπέλα του φασίστα-εθνικιστή-ρατσιστή και του στέλνουν το ΣΔΟΕ.

Είδα κάτι άτομα (αλλά δεν μου φάνηκαν μεγαλοεπιχειρηματίες) να κυνηγούν μετανάστες στην Ομόνοια και την Πλατεία Ελευθερίας μετά που χάνει το ΑΠΟΕΛ!
Όσο κάποιοι θα κυνηγούν τους «λαθραίους» σου στην Ομόνοια και θα γράφουν στα μπλοκ ΜΑΛΑΚΙΕΣ για να αποπροσανατολίζουν τη συζήτηση να δεις πόσο μεγάλες αναπτύξεις θα σκαρφίζονται!

Και όσο οι υπόλοιποι θα κουβαλούμε νερό με το κουταλάκι για να αδειασουν οι ωκεανοί θα δείς τι όμορφα θα επιτύχουν την δική τους παγκοσμιοποίηση!

Όταν το 2050 οι μετανάστες από την Ανατολή θα πλειοψηφούν (όπως ισχυρίζεται ο ΟΗΕ βλεπω ανατρέχεις στις πηγές) έναντι του γηγενούς ((καθαρού ήθελες να πεις) πληθυσμού, το δίλλημα αφομοίωση (τετοιο διλλημα δεν έχω)ή ενσωμάτωση (ούτε τέτοιο) θα τίθεται όχι βεβαίως από τους έλληνες για τους μετανάστες, αλλά από τους μετανάστες για τους έλληνες ζαβαλι μου και σε λυπήθηκα). Η Ελλάδα πλέον θα ανήκει στην Ανατολή (γιατι μέχρι τώρα που ανηκει; Και τι κακό έχει η Ανατολή; Και τι κακό έχει η Δύση; Και γιατί όχι βοράς – νότος, μπάλα είναι και γυρίζει. Ρωτα και τους Αυστραλός που μας κοιτούν αναποδα!) τόσο πολιτισμικά και εθνολογικά, όσο και θρησκευτικά, πολιτικά (η πολιτική ζωή θα ελέγχεται άμεσα από το Καράτσι και το Νέο Δελχί (ευτυχώς που τα πάνε καλά στις νέες τεχνολογίες και έτσι θα μάθατε και εσεις οι Ελληνες να χρησιμποιείτε κομπιούτερ) αλλά και ηθικά (ισλαμικός νόμος)(αυτό κατι άλλο μου θυμίζει αλλά μην το παραανοιξουμε το θέμα). Και αν σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά θα συμβαίνουν στην πιο φτωχή χώρα της ΕΕ και με την υψηλότερη ανεργία, τότε το μείγμα θα είναι εξαιρετικά εκρηκτικό.
Μπαρουταποθήκη! Φύγε να σωθείς!
Μια εισήγηση : ο ελληνικός στρατός συμμετέχει στο Αφγανιστάν στη φύλαξη φυτειών οπίου, πληρώνουν καλά και ακούν εθνικό ύμνο κάθε μέρα.

Μπορεί ένας ολόκληρος λαός να αυτοκτονεί λόγω ενός ψευδεπίγραφου φθηνιάρικου μελό συναισθηματισμού και να αφήνει να συντελεστεί η μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών προς την Ελλάδα που γνώρισε ποτέ ο κόσμος, μπορεί να επιλέγουμε τις χάϊ απόψεις του νεοαριστερού Life Style για να λύσουμε τα κοινωνικά μας προβλήματα, αλλά τότε (2020) θα είναι πραγματικά αργά για οποιαδήποτε διόρθωση, εκτός και αν αφομοιωθούμε ειρηνικά στο Ισλάμ και την Ανατολή…
Μου αρέσει πως τελειώνεις με τον τρόπο που άρχισες, επανάφέροντας την ιδεολογία της «Νέας Εποχής». Πρόσεξε γιατί θα το μάθει ο Αρχιεπίσκοπος και θα σε κατατάξει στους Ιαχωβάδες, τρομοκράτες, ισλαμιστές, σατανιστές, σαϊντολόγους, αστρολόγους, χαρτορίχτρες, γίογκα δασκάλους, γκουρού, ονειροκρίτες και γενικώς σε αυτή την ομοιόμορφη ομάδα ανθρώπων!
«Ο σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών από τους εργοδότες είναι η διαιώνιση της σκλαβιάς" Καρλ Μαρξ Τα κόκκαλα του τρίζουν αλλά όπως και ο Τσε έτσι και ο Μάρξ δίνει ένα βάρος στη κουβέντα

Αυτά ..... εν ολίγοις
γιατί αποκάλεσα μαλακίες όσα είπες...

Θα αδράξω την ευκαιρία να σου πώ, πως τα σχολια σου ιδιαίτερα προς τον ακαδημαϊκό ήταν φωτισμένα, τώρα τα τρομαγμενα ελληνακια απόχτησαν μπόι...


Τελειώνοντας θα ήθελα να σου θυμίζω και ένα ερωτημα που πολύ θα ήθελα να είχες όπως όφειλες απαντήσει για τον νόμο για το γάμο μεταξύ ανθρώπου και ζώων, που ισχύει; και που εφαρμόζεται;



65 σχόλια:

-=IMAGINOS=- είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
-=IMAGINOS=- είπε...

Μάλιστα...

Δηλαδή τώρα με όλες αυτές τις απαντήσεις σας κυρία rose, θέλετε να σας κουνήσω και μαντίλι καλαματιανό? Δε σας έφταναν τα σουβλάκια με το μπόλικο τζατζίκι?

Για να καταλάβω δηλαδή..

Anef_Oriwn είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Anef_Oriwn είπε...

@ Rose,

Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο !!! (το κείμενο σου, καθώς και τραγουδάκι που ακολουθεί σε ένα ανάρτηση).

Όμως “τον αράπη κι αν το πλένεις το σαπούνι σου χαλάς” ή επί το κυπριακότερο “σhύλλον πλύννεις, σhύλλον λούσεις πάλι σhυλλιές εν να βρωμεί”!!!

Φυσικά απαντήσεις πρέπει να δίνονται και σχόλια πρέπει να γίνονται (έστω και για παιδαριώδη και αυτονόητα ζητήματα) και μάλιστα με αυστηρότητα και ειρωνεία σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ένα σχόλιο επί του θέματος των στερεοτύπων έγραψα και στο blog του PolitisPittas, αλλά καθώς το post παει πλέον για αρχειοθέτηση δεν ξέρω αν το είδε ή αν θα το δει ο “φιλάνθρωπος” κατά τα άλλα δικηγόρος των μεταναστών, Imagi-NOS.

Anef_Oriwn
Παρασκευή 4/7/2008 – 4:30 μ.μ.

rose είπε...

@ ανευ οριων

σε χαιρετώ, το σχολιο σου θα ψαξω να το βρω και θα επανέλθω..

Η απάντηση ήταν προς όλους τους καρατζαφέριδες που παίρνουν στα χέρια τους μια εικόνα του τσε...

Γινεται δε, για καθαρά ιδιοτελείς λόγους, τα λες μια φορα στο τόσο και σπάνια και ξεγνοιάζεις για λίγο ..

κυρίως με ενόχλησε η ευκολία να κάνουμε "copy" και "paste" ιδέες
και να μην ακονίζουμε το δικό μας μυαλό...

που ήταν και το ζητούμενο στο θέμα του POlitisPittas.

rose είπε...

@ Ανευ οριων

το σχόλιο σου το είδα και σου απαντώ εδώ γιατί η απορία του Γιώργου είναι εύλογη για τα 100 σχολια και τα περισσότερα εκτός θεματος...

πιστευω πως οι στρεβλώσεις είναι σκόπιμες αν και γίνονται με συνείδηση από όλους τους φορείς και εκφραστές τους ... ακόμα ένα σημείο των καιρών μας...

Κάποτε ελεγχαν τον κόσμο με το κάψιμο των βιβλιοθηκών και το θαψιμο της γνωσης, τώρα η τάση αλλάζει.
Δημιουργείτε υπερπληθώρα αλληλοσυγκρουομενης πληροφόρησης, σε μια κατάσταση διαρκούς μετάστασης...

Unknown είπε...

Αν ανοιξει ποτέ ο "φάκελλος" Έλληνες ματανάστες θα γελάσει πολύς κόσμος. Γιατί ασφαλώς ΚΑΙ οι Έλληνες όπως και κάθε πιεσμένος από την ανέχεια λαός θα κάνει πάμπολλες παρανομίες προκειμένου να επιβιώσει.

Είναι γνωστά αυτά τα πράγματα, είναι αποκαρδιωτικό να πρέπει να λέγονται ξανά και ξανά και τελικά αντί να καταναλώνουμε ενέργεια για την ουσία (τι καλύτερο μπορεί να γίνει για όλους) ξοδευόμαστε σε αυτονότητα.

Ναι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ στα επόμενα χρόνια, θα υπάρξουν δεκάδες δεκάδων εκατομμύρια Οικομετανάστες.

Σε μεγάλο βαθμό είναι προϊόντα της ανάπτυξής μας. Σε πολύ μεγάλο βαθμό. Και ναι, ο όρος "Λαθρομετανάστης" είναι τόσο αδιανότητα αδόκιμος και καταδικασμένος από πολλά Ευρωπαϊκά όργανα όσο και από τον ΟΗΕ που δεν κατανοώ γιατί υπάρχει τέτοια εμμονή. Παράνομος μετανάστης (Ας πούμε) ναι. Με τη έννοια πως ένας άνθρωπος κάτω από κάποιες συνθήκες μπορεί να βρεθεί εκτός νομιμότητας. Αλλά..."λαθραίος" άνθρωπος, λαθραία ζωή δεν υπάρχει. Και η εμμονή των ΜΜΕ σε αυτούς τους χαρακτηρισμούς καταντάει εξαιρετικά επικίνδυνη και ύποπτη ..


(τι τον θέλεις αυτόν τον μετριασμό σχολίων βρε συ Rose???)

rose είπε...

@Γιωργο
συγχώμη δεν ήξερα καν ότι έχω μετριασμό

καινουρια είμαι στο άθλημα συγχωρέστε με! και
ευχαριστώ που το ανέφερες
παω να το αλλαξω (αν όχι επιστρέφω για οδηγίες)
:-)

stelios papalangi είπε...

να χαιρετίσω και γω τη μπλογκοσφαιρα της Rose.

συμφωνώ βεβαίως με τα όσα λέει αλλά θα ήθελα να σταθώ λίγο περισσότερο στο στεροότυπο 1.

αφ ενός σωστά λέει η Rose ότι και οι έλληνες χρησιμοποίησαν μη-νόμιμους δρόμους μετανάστευσης.

αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.

όταν λέμε "Οι έλληνες μετανάστες των περασμένων δεκαετιών είναι το ίδιο με τους σημερινούς ξένους μετανάστες στην Ελλάδα"
βεβαίως και το τελευταίο πράγμα που εννοούμε είναι η νόμιμη ή η παράνομη είσοδος του μετανάστη.

το ΚΥΡΙΟ είναι ότι ένας άνθρωπος για να αφήσει το τόπο του (είτε έλληνας είναι αυτός είτε αλβανός) δεν το κάνει για να "αλλοιώσει τη καθαρότητα των άλλων καλών χωρών". Για να τα πάρεις και να φύγεις απ το σπίτι σου πα να πει ότι έχεις φτάσει σε τότοιο σημείο εξαθλίωσης / απελπισίας που πρέπει να φύγεις.
ΑΥΤΟ είναι το κοινό όλων των μεταναστών.
και ΑΥΤΟ είναι που έχει σημασία.


γι αυτό και θα αποτύχει και η "μεταναστευτική πολιτική". όσες περιπολίες και να κάνεις, όσο σπέρνεις πολέμους και καταστρέφεις το περιβάλλον των χωρών αυτών, αυτοί θα έρχονται.

γιατί όπως λέει και ο καντ στο "προς την αιώνια ειρήνη":

"..διότι, στη βαθμό που η γη είναι σφαίρα, οι άνθρωποι δεν μπορούν να διασκορπίζονται επ' άπειρον, αλλά τελικά αναγκάζονται να συνυπάρχουν και να υπομένουν ο ένας τον άλλο, αφού αρχικά κανένας δεν έχει περισσότερο από τον άλλο το δικαίωμα να είναι σε ένα μέρος της γης"

rose είπε...

@ Γιωργο
(νομίζω ότι τώρα το άλλαξα)

συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις..

συμφωνώ ότι αναλωνόμαστε να εξηγούμε το αυτονόητο και να το διεκδικούμε επίσης...

για τη χρήση της λέξης "λαθρομετανάστης" από τα ΜΜΕ συμφωνώ ότι είναι υποπτη.

Γνωρίζεις καλύτερα από μένα τη δύναμη που έχουν οι λέξεις, οι εικόνες, και τα μηνύματα.

τα πιο πολλά ακολουθούν μονοπάτια "μεσο"συνείδητότητας για να μην τύχουν επεξεργασίας από τον δέκτη...

υπολογίζουν δε, στο πιο δυνατο όλων, το ανθρώπινο συναίσθημα, που μπορεί να κινητοποιήσει απίστευτες εσωτερικές διαδικασίες (από εκκριση ορμονών μέχρι συνειρμους)

rose είπε...

@ Στέλιο

tank you, tank you, tank you (με προφορά μεταναστριας για να ταιρίαζει στην περίπτωση αν και εγω πιο πολύ με τσιγγάνα νιώθω)για το καλωσόρισμα...

έτσι εξηγείτε πως οι περισσότεροι μετανάστες ακόμα και εκεινοι που ριζώνουν στην νέα χώρα, νοσταλγουν τις αναφορές που άφησαν πίσω τους, εκείνες που τους μόρφωσαν κατα την παιδική τους ηλικία (τις πιο πολλές φορές οι αναφορές τους συνδέονται με τα παιδικά τους χρόνια και τις προσλαμβανουσες των 5 αισθησεων τους: τις μυρωδιές, τη γευση ενός φαγητού, την αίσθηση των μεγεθών και των χρωμάτων κλπ)

Η αναγκη τους σπρώχνει να φύγουν από την χώρα τους διαφορετικά θα ήταν τουρίστες (επιστημης, πολιτισμού, διασκεδασης, απλής περιέργιας κλπ)ή έμποροι.

Στο στερεοτυπο 1 μπορεί επίσης κάποιος να δει ότι είναι ατυχής η συγκριση 2 διαφορετικών χρονικών στιγμών και μεθοδολογικά αδόκιμη.

όσον αφορά την "μεταναστευτική πολιτική" νομίζω ότι το περιεχόμενο της θα κάνει τη διαφορά.
Στην Ευρώπη οι κυβερνήσεις πιέζουν για περισσότερη αστυνόμευση γιατι βολευει τις εθνικές κυβερνήσεις. Τα προγραμματα υποδοχής των μεταναστών όπου απέδωσαν χρειάστηκαν πολλά χρόνια και την πολιτική βούληση των ίδιων των κυβερνησεων να αναθεωρησουν τη στάση τους...

Προσωπικά προτιμώ ένα ατελές νομικό σχημα προς τη σωστή κατευθυνση από την απουσία του.

Γιατι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για οποίονδηποτε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο και να προστατευεί καθώς το πράττει. Σε ένα κόσμο που απαιτούμε το αυτονοήτο το να υπάρχει μια κοινή αφετηρια είναι κατακτηση.

Τωρα, ο Καντ το είπε καλύτερα, αλλά μπορώ να σου πω ότι εκει υπολογίζω πια και εγω...

Στην αναγκη να συνυπάρξουμε, στην αναγκη να ελέγξουμε τους ρύπους, στην αναγκη να συμπεριφερθούμε ως πολίτες του παγκόσμιου χωριού...

στην αναγκη να μάθουμε στο παρά 1' οτι μέσα σε 200 χρόνια καταστρέψαμε μια γραμμη εξελιξης εκατομμυρίων και ότι στα 8000 κατεγεγγραμένης ιστορίας δεν καταφέραμε να "απο-βαρβαριστούμε" παρά αφήσαμε 10 με 20 σε κάθε εποχή να τραβουν το βάρος όλων μας..

-=IMAGINOS=- είπε...

Για μισό, μη χαίρεστε ακόμα. Δεν έχω απαντήσει στις απαντήσεις τις rose. Δεν έχω βρει το χρόνο ακόμα και πέφτει και σαββατοκύριακο το οποίο έχω σκοπό να διαθέσω αλλιώς.

Αλλά η πλάκα είναι αλλού. Στο Blog του Γιώργου αναφέρθηκε ότι γράφω πράγματα που αφορούν την Ελλάδα και όχι την Κύπρο. Αυτό είναι αλήθεια αφού δεν ζω στην Κύπρο και γράφω μόνο τις εντυπώσεις μου από τον τόπο που ζω τη ... Νέα Εποχή. Ακόμα η Κύπρος δεν έχει 40% επί του γηγενούς πληθυσμού της, μετανάστες. Όταν θα αποκτήσει είμαι 100% σίγουρος ότι θα αλλάξουν και οι απόψεις σας γιατί η Κύπρος είναι και πολύ πιο κλειστή κοινωνία και επομένως οι επιπτώσεις θα είναι και κατά πολύ περισσότερο δυσμενείς. Γιαυτό και δεν έχετε καταλάβει ότι όταν κάποιος δε βλέπει με καλό μάτι την μετανάστευση αυτό δε σημαίνει αυτομάτως ότι είναι ρατσιστής ούτε ξενοφοβικός. Τραγουδάτε χωρίς να παίρνετε μέρος και στο χορό. Δεν υποστήριξε κανείς ότι είμαστε ανώτεροι ή ότι έχουμε καλύτερο DNA από τους άλλους. Για το μόνο που φοβάται ο Έλληνας είναι ότι η λαθρομετανάστευση υπονομεύει τη ζωή του, την επιβίωση του και το μέλλον του και τα πράγματα είναι ήδη πολύ δύσκολα. Εξάλλου ένα κράτος έχει νόμους. Όλοι οι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ απελαύνονται άμεσα. Δεν το λέει αυτό κάποιος ρατσιστής, ο Νόμος το λέει. Θέλετε να εφαρμοστεί ο νόμος? Δε θέλετε? Αποφασίστε τι θέλετε από τη ζωή σας αλλά σίγουρα από την Κύπρο βλέπεις διαφορετικά τα πράγματα .. ακόμα, από την Αθήνα και την Καλαμάτα επίσης τα βλέπεις διαφορετικά...

Αυτά προς το παρόν και επιφυλάσσομαι για τη συνέχεια.

Καλό Σαββατοκύριακο.

rose είπε...

Imaginos
keep digging!

-=IMAGINOS=- είπε...

Rose εμένα μου αρέσει το digging γιατί είμαι pagangothsatanist, εσύ όμως κοίτα να κάνεις dig up το money for jam και να το give back, subito :P

rose είπε...

Μπουουουουου!!!
να το προσέχεις! μια γερή δόση αντιβιοτικών μπορεί να βοηθησει, ρώτησε και κανα γιατρό!

-=IMAGINOS=- είπε...

1)Ο όρος Νέα Εποχή είναι ένας όρος που χρησιμοποιούν κατά κόρον οι νεοσοσιαλιστές (Βλέπε ΠΑΣΟΚ) και αριστεροί με τις δεξιές τσέπες (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ). Πόσες φορές έχουμε ακούσει το Γιώργο Παπανδρέου και τον Αλαβάνο να την επικαλείται και να λένε ότι πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες προκλήσεις που μας επιτάσσει η Νέα Εποχή? Πάμπολλες φορές. Ο όρος αυτός λοιπόν όντως είναι όρος ή καλύτερα ένα τσουβάλι από ασυναρτησίες αλλά αυτό το τσουβάλι ασυναρτησίες το επικαλείται και προσπαθεί να το επιβάλει ο δικός σας πολιτικός χώρος, όχι ο δικός μου. Ο δικός μου αντιστέκεται στη Νέα Εποχή.
Πρώτο:
«Οι Έλληνες που μετανάστευσαν αρχές και μέσα του 20ου αιώνα πολλές φορές ακολούθησαν μη-κανονικά μονοπάτια μετανάστευσης.»
Τι λες τώρα…
Δοκίμασε να τα πεις αυτά στους έλληνες μετανάστες σε Αμερική Αυστραλία Γερμανία κλπ. Κανείς δεν λέει ότι δεν υπήρξαν παράνομα εισερχόμενοι έλληνες μετανάστες στα κράτη αυτά. Όμως πόσοι ήταν αυτοί? Το 2% μήπως και πολύ λέω? Αντίστοιχα στην Ελλάδα τουλάχιστον πόσοι είναι οι μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα? Το 100%! Είτε ήλθαν πηδώντας τα σύνορα ένα βράδυ με φεγγάρι, είτε τους έφεραν τούρκοι δουλέμποροι ένα βράδυ με φεγγάρι επίσης από τη θάλασσα, είτε ήλθαν με πλαστά χαρτιά ταυτότητες και διαβατήρια σαν τουρίστες είτε ήλθαν με νόμιμη βίζα και διαβατήρια αλλά δεν αποχώρησαν ποτέ όταν έλειξε η βίζα τους, είτε ήλθαν νόμιμα και πήραν και νόμιμα πράσινη κάρτα αλλά όταν έλειξε αυτή ποτέ δεν την ανανέωσαν αλλά παρέμειναν στη χώρα. Το Ελληνικό κράτος σαφώς και διευκολύνει αυτή την κατάσταση αφού δέχτηκε και χωρίς κανέναν έλεγχο έκανε δεκτά τα πλαστά χαρτιά των λαθρομεταναστών και τους έδωσε άδειες παραμονής. Εξάλλου ρώτα έναν αλβανό το όνομα του. Χρήστος, Γιώργος, Μιχάλης, Δημήτρης, Αντώνης, Πέτρος κλπ θα σου απαντήσει. Οι άνθρωποι αυτοί ήλθαν στην χώρα παράνομα και χρησιμοποιούν πλαστά ονόματα και επώνυμα για να το παίζουν Βορειοηπειρώτες αφού έτσι πίστευαν ότι θα έχουν καλύτερη αποδοχή και θα κέρδιζαν και ελληνικό διαβατήριο σαν ομογενείς επαναπατριζόμενοι. Επίσης οι αλλοδαποί σήμερα απαρτίζουν τις ελληνικές φυλακές σε ποσοστά που υπερβαίνουν πλέον το 55%. Οι έλληνες μετανάστες ποτέ δεν έφτασαν σε ανάλογα τρομακτικά ποσοστά εγκληματικότητας. Επίσης όπου πήγαν αυτό έγινε αφού πρώτα τα κράτη υποδοχής είχαν εκφράσει τη θέληση τους για εισαγωγή εργατικών χεριών. Στην Ελλάδα ποτέ δεν υπήρξε ανάλογη θέληση και πρόσκληση. Η μοναδική πρόσκληση που το Ελληνικό κράτος πρόβαλε ποτέ ήταν με νόμο που ίσχυσε επί 3 χρόνια και που ζητούσε εργατικά χέρια και θέσεις εργασίες εποχιακής αγροτικής απασχόλησης σε 150.000 σκοπιανούς. Ουδέποτε υπήρξε άλλη πρόσκληση.
Επομένως καμία σύγκριση δεν υπάρχει μεταξύ αλλοδαπών και ελλήνων μεταναστών και κάθε σύγκριση είναι κακοήθης και μόνο.
Δεύτερο
Ο όρος Λαθρομετανάστευση είναι νέος όρος όντως όπως και ο όρος νέα εποχή, παγκοσμιοποίηση, νέα τάξη πραγμάτων, πολυπολιτισμικότητα κλπ Όλοι αυτοί οι όροι γεννήθηκαν μέσα από τις ζυμώσεις και τα αποτελέσματα του μίξερ των λαών και της εξόντωσης της ανθρώπινης συνείδησης με σκοπό την ευκολότερη υπακοή και ευκολότερη εκμετάλλευση των ανθρώπων από τα μεγάλα κέντρα εξουσίας, τους μεγαλοτραπεζίτες και τις πολυεθνικές
2)Οι Αλλοδαποί δεν εντάσσονται στο ΙΚΑ γιατί απλά ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΤΟΥΝ. Δεν θέλουν να ενταχτούν γιατί δεν θέλουν να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές από τη στιγμή που προβλέπεται ανεξαιρέτως (και αυτό αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία της Ελλάδας) εντελώς δωρεάν περίθαλψη είτε σε ανασφάλιστους είτε σε ασφαλισμένους αλλοδαπούς. Αυτό ισχύει με νόμο του ΠΑΣΟΚ από το 1998. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα φυσικά και περιθάλπονται οι ανασφάλιστοι αλλοδαποί και αυτοί που δεν έχουν να πληρώσουν, αλλά τα έξοδα νοσηλείας τους αναζητούνται από τις πρεσβείες τους οι οποίες υποχρεούνται να καλύψουν τα έξοδα. Αντίστοιχα στην Ελλάδα δεν προβλέπεται σε ανασφάλιστους Έλληνες η δωρεάν περίθαλψη και ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Και ανασφάλιστος δεν είναι ο άπορος, είναι αυτός που τυχόν επί μακρόν έμεινε άνεργος ή αδυνατεί να πληρώσει τις εισφορές του και χάνει την ασφάλιση του. Οι εκκλήσεις κάθε χρόνο από το κράτος να νομιμοποιηθούν και να ασφαλιστούν όλοι οι μετανάστες στην Ελλάδα είναι συνεχείς από το 94 και μετά. Όπως είπα οι περισσότεροι δεν ασφαλίζονται γιατί δε θέλουν να πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές αφού πολλοί από αυτούς δεν έχουν σκοπό να μείνουν επ άπειρον στη χώρα οπότε δεν επιζητούν και σύνταξη και το κυριότερο οι περισσότεροι αλλοδαποί θέλουν να διαμένουν λάθρα στη χώρα με σκοπό να επιδίδονται σε παράνομες ενέργειες και εγκληματικές δραστηριότητες. Για ποιο λόγο να γραφούν στο ΙΚΑ πχ οι μαύροι που το 80% αυτών ασχολείται με εγκλήματα και δραστηριότητες όπως τα ναρκωτικά, η πορνεία και η παράνομη διακίνηση πλαστών cd και dvd? Έχετε δει ποτέ μαύρο στην οικοδομή ή στα χωράφια? Αυτοί κοιτούν να πλουτίσουν παράνομα και λάθρα και να την κάνουν πάλι για την χώρα τους ένα βράδυ με φεγγάρι επίσης…
3)Σε αυτό συμφωνώ και εγώ. Η ανοχή του κράτους στους Μπόμπολες βγάζει μάτια. Το σκηνικό πρέπει να αλλάξει άρδην.
4)Και σε αυτό συμφωνώ. Βρίσκεσαι όμως σε σύγχυση σε σχέση με αυτά που εγώ πιστεύω. Όπως είπα το κείμενο που εξετάζουμε δεν είναι δικό μου. Προσωπικά κατακρίνω το Ελληνικό κράτος σε περισσότερα πράγματα από όσα νομίζεις.
Συμφωνώ επίσης ότι οι φτωχοί "λαθρομετανάστες" μου, έρχονται για να νικήσουν την πείνα, τον πόλεμο, τη δυστυχία, τη αποψίλωση του τόπου τους, την δίωξη για τις πεποιθήσεις τους , την εκμετάλλευση, την έλλειψη παιδείας ... Σωστά όλα αυτά αλλά σε μία βάρκα χωράνε 10 άντε να πάρεις άλλους 3, στον τέταρτο θα πάμε όλοι στον πάτο. Αυτό είναι ρεαλισμός και όχι ρατσισμός. Η Ελλάδα είναι κατασκευασμένη με συγκεκριμένες υποδομές, έχει συγκεκριμένη δυνατότητα στο να φιλοξενεί ξένους, έχει συγκεκριμένη δυνατότητα προσφοράς εργασίας και συγκεκριμένους οικονομικούς πόρους και οικονομική ικανότητα. Το ότι 2 δις άνθρωποι στον κόσμο πεθαίνουν στο δρόμο αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί η Ελλάδα να τους δεχτεί και να τους σώσει. Οι ουτοπίες οι ρομαντισμοί και τα μελό δεν περνούν σε τόσο μεγάλα προβλήματα όπως η μετανάστευση. Αντί να δεινοπαθούν τα κράτη από την ανεξέλεγκτη αυτή κατάσταση που οφείλεται στην καπιταλιστική εκμετάλλευση των πλουσίων κρατών έναντι των φτωχών και που ποτέ δεν έφερε ευθύνη σε αυτή την εκμετάλλευση η Ελλάδα, μάλλον θα ήταν προτιμότερο τα πλούσια κράτη να βοηθήσουν τα φτωχά οικονομικά και αναπτυξιακά ώστε να μην αναγκάζονται οι μετανάστες να αφήνουν τον τόπο τους. Στην τελική εάν επιμένουν οι πλούσιες χώρες να αδιαφορούν για τις φτωχές, τότε αυτές και μόνο αφού φέρουν και την αποκλειστική ευθύνη να δέχονται και τους μετανάστες. Οι υπόλοιπες χώρες οι μη αποικιοκρατικές δε φταίνε σε τίποτα.
5)Ο Ελληνικός λαός είναι ο πλέον φιλόξενος στον κόσμο και ο λιγότερο ρατσιστικός επίσης. Αυτό φαίνεται με αποδείξεις. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο η οποία εν καιρώ ειρήνης και μέσα σε 16 μόλις χρόνια δέχτηκε τόσους μετανάστες όσους αντιστοιχούσαν στο 40% του ημεδαπού πληθυσμού. Και δεν υπήρξε και ποτέ αποικιοκρατική χώρα για να της επιβληθεί κάτι τέτοιο. Εάν γνωρίζεις άλλο παράδειγμα χώρας ανάφερε το. Και μιας που ανέφερες τους εγγλέζους επιβεβαίωσε με εάν η Βρετανία και σαν αποικιοκρατική χώρα που υπήρξε και είναι ακόμα, αν φιλοξενεί 30 εκατομμύρια μεταναστών που αντιστοιχούν στο 40% του ποσοστού αλλοδαπών που ισχύει για την Ελλάδα. Τις φαμφάρες λοιπόν αλλού.
6)Για όλα φυσικά και δεν φταίνε οι μετανάστες. Την τοποθέτηση σου όμως ότι σε τίποτα δε φταίνε οι μετανάστες δεν θα την ακολουθήσω. Ρώτα τους 1100 νεκρούς από το 1990 από εγκληματικές ενέργειες αλλοδαπών κατά ελλήνων και μόνο. Και μιλώ μόνο για τις υποθέσεις δολοφονιών που έχουν εξιχνιαστεί από την αστυνομία. Να σου πω και σε τι ποσοστό είναι αυτές οι εξιχνιάσεις? Μόνο στο 18-20% παίζουν εδώ και χρόνια.
7)Δεν ξέρω εσύ τι πιστεύεις για την ανατολή και τη δύση αλλά η Ελλάδα είναι ο θεμελιωτής του δυτικού πολιτισμού και της δύσης. Εξάλλου δεν ξέρω εάν οι Αγγλοι θεωρούν τον εαυτό τους Ευρωπαίο αλλά σίγουρα οι έλληνες είναι τέτοιοι. Ξεχνάς ότι το όνομα ΕΥΡΩΠΗ είναι copyright ελληνικό. Την Ευρώπη την βρίσκουμε στην Ελληνική Μυθολογία και ήταν μία θεότητα με μεγάλα μάτια εξ ου και η ετοιμολογία ευρύς και ώψ (με μεγάλα μάτια δηλαδή, ανοιχτομάτης κλπ) ΕΥΡΩΠΗ. Εάν λοιπόν οι Άγγλοι, λοιποί Ευρωπαίοι και άλλοι σαρδανάπαλοι, θέλουν να θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν ανήκει στην ΕΥΡΩΠΗ τότε να ανακαλύψουν άλλο όνομα για να ονομαστούν όπως θέλουν, κανένα πρόβλημα. Η ΕΥΡΩΠΗ είπαμε είναι copyright των Ελλήνων.
8)Δεν κατάλαβες καλά. Χέζω πατόκορφα τον Αρχιεπίσκοπο. Εγώ είμαι pagangothsatanist… αν δεν έχεις καταλάβει ακόμα.

ΥΓ. Πάντως οι καλαματιανές ελιές είναι όντως οι καλύτερες.

Anef_Oriwn είπε...

Οι απόψεις και οι προσεγγίσεις του Imagi-NOS (εντέχνως καμουφλαρισμένες και γαρνιρισμένες πέρα δώθε με αριστερή φρασεολογία, αλλά καθαρά φασιστικές ) συνήθως χαρακτηρίζουν όλους τους βολεμένους μικροαστούς (“τους έντιμους άνθρωπους, τους κυρ-Παντελήδες”), που βλέπουν από παντού κινδύνους, να απειλούν την τάξη, την ασφάλεια και τη βολή τους και φυσικά το τρίπτυχο “Πατρίς- Θρησκεία -Οικογένεια”.
Φοβούνται το μεγάλο κεφαλαίο, ότι θα τους καταβροχθίσει και τους εξαφανίσει (θα γίνουν και αυτοί “πτωχοί προλετάριοι”) εξ ου και η αριστερίζουσα φρασεολογία (αν και έχουν αλλεργία με οτιδήποτε το αριστερό) με εκφράσεις του στυλ: “...Αντί να δεινοπαθούν τα κράτη από την ανεξέλεγκτη αυτή κατάσταση που οφείλεται στην καπιταλιστική εκμετάλλευση των πλουσίων κρατών έναντι των φτωχών ...”.

Παράλληλα όμως φοβούνται και τρομάζουν, αλλά και μισούν τους πάσης φύσεως, ποιότητας και κατηγόριας, φτωχούς απόκληρους, πεινασμένους και καταφρονεμένους, είτε αυτοί είναι γηγενείς (προλετάριοι, τσιγγάνοι ή εθνικές μειονότητες) ή ξένοι (οικονομικοί μετανάστες ή πολιτικοί πρόσφυγες), από τους οποίους κινδυνεύει η ευημερία και η βολή τους. Γι’ αυτό και αναπτύσσουν ρατσιστικές ελιτίστικες αντιλήψεις του στυλ “…σε μία βάρκα χωράνε 10 άντε να πάρεις άλλους 3, στον τέταρτο θα πάμε όλοι στον πάτο …”, ή ανάγουν την επίλυση των προβλημάτων στην φιλανθρωπία των πλουσίων κρατών και λαλούν λόγου χάριν αν πούμεν “… θα ήταν προτιμότερο τα πλούσια κράτη να βοηθήσουν τα φτωχά οικονομικά και αναπτυξιακά ώστε να μην αναγκάζονται οι μετανάστες να αφήνουν τον τόπο τους …”. Όμως η επίλυση σοβαρών παγκοσμίων προβλημάτων (όπως η φτώχεια, η πείνα, η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων των φτωχών χωρών, τα οποία γεννούν και τη μεταναστευση), δεν μπορεί να αφήνεται στη καλή διάθεση των πλουσίων κρατών τα οποία “αγρόν ηγόρασαν”. Η απάντηση σ’ όλ’ αυτά είναι η οργανωμένη πάλη ενάντια στο σύστημα που γεννά όλ’ αυτά τα προβλήματα και όχι η αστυνόμευση της ζωής του καθενός από μας.

Παράλληλα δεν στέκει αυτό που λαλεί ο πολύς Imagi-NOS ότι “… Στην τελική εάν επιμένουν οι πλούσιες χώρες να αδιαφορούν για τις φτωχές, τότε αυτές και μόνο αφού φέρουν και την αποκλειστική ευθύνη να δέχονται και τους μετανάστες. Οι υπόλοιπες χώρες οι μη αποικιοκρατικές δε φταίνε σε τίποτα…”. Η ανοχή (για τα δείνα που δημιουργεί η ανεξέλεγκτη καπιταλιστική ανάπτυξη) δεν απαλλάσσει τις υπόλοιπες (καπιταλιστικές) χώρες από τις δικές τους ευθύνες και την αδιαφορία τους για δικαιότερη κατανομή του παγκόσμιου πλούτου. Πολλές χώρες (και οι κυβερνήσεις τους και οι κυρίαρχοι κύκλοι) αποτελούν δορυφόρους, απολογητές και υποτακτικούς των μεγάλων καπιταλιστικών κρατών. Κοιτάξτε πόσες χώρες (μη εξαιρουμένης και της Ελλάδας) συμμετείχαν στον Πόλεμο στο Ιράκ για να γλείψουν τους αγγλοαμερικάνους και να έχουν μερίδιο στη μετέπειτα λαφυραγώγησης. (Παρεμπιπτόντως η Αγγλία έχει πολυπληθείς παροικίες από αλλοδαπούς, από άλλες εθνότητες, με μετανάστες πλέον τρίτης και τέταρτης γενιάς – κυπριακή, ινδική, πακιστανική).

Anef_Oriwn
Κυριακή 6/7/2008 – 10:55 μ.μ.

ALm είπε...

την ευθύνη πάντως, δεν την φέρουν ούτε αυτοί που προσπαθούν να βρουν ένα καλύτερο μέλλον σε μια ξένη χώρα, αλλά ούτε και ο κάθε εθνικιστής/ρατσιστής που νομίζει ότι του ανήκει ο αέρας που αναπνέουν οι άλλοι.
Τη φέρει το κράτος που δεν φροντίζει να ελέγχει=βελτιώσει κάπως την κατάσταση με το να δεχτεί τον αριθμό μεταναστών που μπορεί ως κράτος να αντέξει, επιτρέποντας τους ασφάλιση/κανονική μισθοδοσία και συνθήκες διαβίωσης (π.χ.προσφέροντας δωρεάν (αλλά και υποχρεωτικά) μαθήματα της επίσημης γλώσσας που θα επιτρέψουν στον κάθε μετανάστη να ενταχθεί αλλά και να αναζητήσει εργασία πέραν της χειρονακτικής κλπ) , και με το να αρνηθεί πράγματι (= άμεση απέλαση) αυτούς που η οικονομία του δεν μπορεί να αντέξει. Διότι το να λες σε πάμπτωχους ανθρώπους που βρίσκονται μεταξύ αγνώστων "εχεις ένα μήνα να φύγεις από τη χώρα" και να τους αφήνεις απένταρους στους πέντε δρόμους είναι σαν να τους λες "δεν με πειράζει να μείνεις και να είσαι ανασφάλιστος και παράνομος εργάτηε, απλά δεν θέλω να σε νομιμοποιήσω". πόσοι θα φύγουν; και ποιος θα φταίει που θα μείνουν παράνομα;
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=88217296

Ανώνυμος είπε...

@ Alm

οι πιο πολλοί πουλούν ότι έχουν και δεν έχουν για να τα δώσουν στα κυκλώματα (αυτά κι αν δεν είναι παράνομα!) μπορεί να έχουν πουλησει το οικογενειακο σπίτι ή να έχουν "υποθηκευση" το μέλλον 5-6 ατόμων στην πατρίδα τους για τοπ ταξίδι...

Αυτα που έγραψε και ο Ανευ Ορίων και εσύ περιγράφουν εναν αυτισμό που επιβαλλουν στους εαυτους τους οι εθνικές κυβερνησεις αρνουμενοι να συμμετάσχουν στην παγκοσμια κοινοτητα και να δουν το προβλημα στη ρίζα του...

-=IMAGINOS=- είπε...

Φαμφαρολογίες, ουτοπίες και ανεδαφικός ρομαντισμός.

Λοιπόν όλοι εσείς που νομίζετε ότι μία χώρα μπορεί να δέχεται ανεξέλεγκτο αριθμό μεταναστών ας μου απαντήσετε σε μία ερώτηση.

Στο σπίτι σας πόσους ανθρώπους μπορείτε να φιλοξενήσετε? 3, 10, 60 1000, 9000, πόσους? Για απαντήστε μου πρώτα και μετά να αμπελοφιλοσοφείτε.

Στις θεωρείες είμαστε όλοι καλοί.

Ανώνυμος είπε...

όσοι μένουν στο σπιτι μου, μένουν και το χρονικό διαστημα που τους επιτρέπει το "καθεστώς" τους (επισκέπτες, μελη οικογένειας, συγγενείς, φίλοι, συγκατοικοι,)
"Συνεισφέρουν" ανάλογα με το "καθεστώς"τους και συμμετέχουν αναλογα με το "καθεστώς τους.
Μοιραζονται και συζητούν, συναποφασίζουν (αναλογα με το καθεστώς τους) Τρωνε πίνονυ, φροντίζουν τα παιδια αναλογα με το καθεστώς τους....
διαχείρηση χρόνου και χώρου γίνεται από τους ανθρωπους που έχουν την ολική ή μερική ευθυνη του σπιτιου αναλογα το βαθμό... την εποχή και τις συνθηκες

ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ

-=IMAGINOS=- είπε...

To "όσοι μένουν στο σπιτι μου" δεν είναι απάντηση. Εγώ σε ρώτησα ΠΟΣΟΥΣ μπορείς να φιλοξενήσεις στο σπίτι σου και επ' άπειρον. Πες μου έναν αριθμό. Πχ πες μου 10 άτομα. 30 μπορείς να φιλοξενήσεις? Άσε τώρα τις φαμφαρολογίες και απάντησε ΟΧΙ γιατί αυτή είναι και η σωστή απάντηση και το ξέρεις. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με την ερώτηση πόσους μετανάστες μπορεί να φιλοξενήσει μία χώρα. Όταν μιλάμε, να μιλάμε με ρεαλισμό και υπευθυνότητα και να μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας για τον οποιονδήποτε άλλο λόγο υποστηρίζοντας φαμφαρολογικές φιλοσοφίες και θεωρίες μελό που ποτέ δεν θα μπορούσαν να έχουν πρακτική εφαρμογή.

rose είπε...

το πως καθορίζει το πόσοι

Μιχάλης είπε...

Rose
Αυτή είναι η πρώτη δημοσίευση μου στο μπλογκ σου και επέτρεψε μου να ευχηθώ πρώτα πρώτα, ότι καλύτερο.

Στο υπό συζήτηση θέμα τώρα.
Προσωπικά δεν έχω τίποτε με τους ανθρώπους που αναζητούν μια καλύτερη τύχη σε άλλες χώρες. Ανεξάρτητα από πού προέρχονται, από θρησκεία και πιστεύω.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αποδέχομαι άνευ όρων όσα λένε πολλοί περί ανεξέλεγκτης εγκατάστασης, δόσιμο υπηκοότητας κλπ. Σε όλα θα πρέπει να υπάρχει ένα όριο.

Δεν ξέρω αν θίχτηκε το ζήτημα αλλά εκείνο που δεν μπορώ να ανεχθώ είναι να τα ρίχνουμε όλα σε αυτούς τους ανθρώπους και να ζητούμε την κεφαλή τους.

Είναι γεγονός, κρίνοντας από την Κύπρο, ότι οι αλλοδαποί (και μιλώ για τους νόμιμους κυρίως) καλύπτουν επαγγέλματα που οι Κύπριοι απαξιούν να κάνουν.
Αλλά και για τους παράνομους μπορεί να ισχύσει αυτό.

Και ρωτώ: ποιος φταίει για το ότι έχουμε τόσους πολλούς νόμιμους και μη αλλοδαπούς στην Κύπρο, στην Ελλάδα και αλλού;

Πιστεύω ότι η απάντηση δίνεται από μόνη της αν δούμε ότι οι άνθρωποι αυτοί μένουν στη χώρα μας ή ακόμα φέρνουν και άλλους εφόσον υπάρχει ζήτηση από τους ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ.

Ποιοι τους εργοδοτουν;
Ποιοι διώχνουν τους δικούς μας για να εργοδοτήσουν ξένους;

Ποια είναι άραγε η ευθύνη αυτών των κυρίων; Την σκέφτηκαν ποτέ όσοι καταφέρονται αβέρτα εναντίον των... "εισβολέων";

Ανώνυμος είπε...

@ Μιχαλη
σε καλωσορίζω στο τσαντίρι μου και να κάνεις το γυρώ σου να σε βλέπουμε..

θα συμφωνήσω με το σχόλιο σου.
Η αναρτηση αυτή κατεθέτει και λέει το αυτονοήτο για μια ακόμα φορά... και ξανα-βλέπουμε τα ίδια και ίδια πράγματα..

Το ΙΝΕΚ-ΠΕΟ ειχε μια ξεκαθαρη θέση για την ενταξη των μεταναστών στην αγορά εργασίας, τις συλλογικές συμβασεις, ΤΚΑ κλπ.
Το Πανεπιστήμιο έκανε τις δικές του μελέτες, το ίδιο και το Intercollege.
Ακόμα και η ΟΕΒ συμφωνησε ότι είνια προς το συμφέρον της κυπριακής δημοκρατίας και των εργοδοτών η ενταξη τους (λ.χ. κοινωνικές ασφαλίσεις).
Τελευταίως τα ταμεία της ΕΕ που αφορούν ένταξη αξιοποίούνται αποκλειστικά σε προγράμματα υποδομής (κυβερνητικων υπηρεσιών κυρίως) και ελάχιστα για την ένταξη.
Το εργασιάκό καθεστώς τους είναι θολό. Οι εργοδότες από την μια εκφράζουν την αναγκη να συσταριστεί το συστημα αλλά από την άλλη πιέζουν για τις ειδικές άδειες εργασίες πολιτών 3ων χωρών με προσκληση (οικιακοι βοηθοί κλπ).

Περάσαμε μια δυσκολη περίοδο από άποψης πρακτικών (παρανομες συλλήψεις, απελάσεις, μη προσβαση σε διαδικασίες βοηθηματος ή εργασίας, στεγασης κλπ).

Πρόσφατα το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί διευθετηση αλλά το Υπουργείο Εργασίας δεν συζητά την ενταξη τους στην αγορά εργασίας και φυσικά το τμημα κοινωνικων υπηρεσιών εμμένει να αντιμετωπιζει τα άτομα αυτά με τα κριτηρια του "δημοσιου βοηθηματος" (Ο Γενικός Εισαγγελέας έχει γνωματεύσει ότι η πρακτική είνια εκτός Νόμου). Το Υπουργείο Δικαιοσυνης, έχει πια επικεντρωθεί στην συλληψη των παρατυπα εισερχόμενων στην Κυπριακή Δημοκρατία.. Η Υπατη Αρμοστεία των Η.Ε. προειδοποιεί ότι δεν υπάρχουν μηχανισμοί ελεγχου των αυθεντικών αιτήσεων ασύλου στα σημεία εισόδου.

Επικεντρώνομαι στην κρατική μηχανή γιατί αυτή διαχειρίζεται τα της μεταναστευσης. (Σε περισσοτερο ώριμες κοινωνίες μαζί με σειρά άλων κοινωνικών εταίρων).

Έτσι το μπάχαλο ξεκινά κυρίως από πως οριοθετεί η Κυπριακη Δημοκρατία τη σχεση της με την μεταναστευση. (Αυτη ρυθμίζει και τα των εργοδοτών)

Δεν ξερω πως το βλέπεις αλλά η πλύση εγκεφάλου περι "εισβολέων" εμπλέκει πολλούς και ιδιατερα σε εθνικό επίπεδο τις εκάστοτε κυβερνησεις που συντηρουν αν όχι δημιουργούν τα ξενοφοβικά αισθηματα.

και φυσικά υπάρχουν πολλά lobby συνδεδεμενα με κάθε μορφή εξουσίας όπως αυτό των εργοδοτών...

Το πόσοι, πως, μεχρι πότε, με τι καθεστώς καθορίζεται από το αν μια χωρα θέλει και "αντέχει" να είναι δημοκρατική

-=IMAGINOS=- είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
-=IMAGINOS=- είπε...

@rose

Και φυσικά όπως και το περίμενα δεν απάντησες τελικά μέχρι πόσους ανθρώπους μπορείς να φιλοξενήσεις στο σπίτι σου. Κοίτα να δεις, ωραίες οι φιλοσοφίες, οι φαμφάρες και τα μελοδράματα αλλά η πράξη μετράει και μόνο. Και στην πράξη είσαι στόκος όπως και ΟΛΟΙ όσοι έχουν τις ίδιες θέσεις μαζί σου. Και μη το πάρεις σαν βρισιά. Εάν το πάρεις σαν βρισιά, τότε να μου αποδείξεις ότι μπορείς να φιλοξενήσεις "δημοκρατικά" όπως λες στο σπίτι σου 128 άτομα που δε θα είναι και τα μόνα αλλά θα έλθουν σύντομα και άλλα πολλά περισσότερα και αν μου το αποδείξεις, τότε θα σου ζητήσω και συγνώμη και θα ενστερνιστώ και τις απόψεις σου και το εννοώ.

Το ζήτημα δεν έχει να κάνει με δημοκρατικότητες και το πόσο δημοκρατική είναι μία χώρα. Το ζήτημα έχει να κάνει μόνο με ρεαλιστικά πρακτικές εφαρμογές και προπαντός με αντοχές και ικανότητες ενός κράτους να δεχτεί μετανάστες τόσους ώστε να μπορεί να τους παρέχει τη δυνατότητα να ζήσουν ανθρώπινα και εκείνοι και οι ημεδαποί επίσης. Αυτό είναι το μοναδικό ζήτημα που θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει. Σε ένα κλουβί για 2 καναρίνια δεν βάζεις άλλα 40 γιατί θα ψοφήσουν όλα μαζί και το ξέρεις, όσο δημοκράτης να είσαι και όσες αντοχές δημοκρατικότητας και να έχεις. Κατάλαβε το λοιπόν ή συνέχισε να κρύβεσαι πίσω από το δάκτυλο σου. Αλλά επειδή ξέρω ότι τα τραγούδια έξω από το χορό κανείς δεν εμίσησε, ειδικά όταν έχει οικονομικό όφελος από αυτά, διάλεξε δάκτυλο και κρύψου ξανά.

Χαιρετώ.

rose είπε...

@Imaginos

δεν ειναι η πρώτη φορά που διαπιστώνω οτι δεν διαβαζεις όσα γράφονται...

η απάντηση δόθηκε...

τώρα αναφορικά με το αν πρεπει να νιωσεις οτι πρεπει να ζητησεις συγχωμη για κάτι κράτα το ίσως για το γαμο ανθρωπων - ζωων...

από εκει ξεκινησαν όλα (και από την αισθητική σου...)

δεν εχω τιποτα προσωπικό εναντιον σου

αλλά αυτή θα είνια και η τελευταια απάντηση σε σχόλια που φέρουν την γνωστή πια αισθητική

-=IMAGINOS=- είπε...

@rose
Πραγματικά με έπρηξες με τους γάμους ανθρώπων και ζώων. Το έφερα σαν παράδειγμα για να δεις ότι έτσι όπως πάμε θα το δούμε να πραγματοποιείται και αυτό. Ηταν μία επίφαση και μία υπερβολή για να δείξει ακριβώς την επίφαση και υπερβολή που έχουν κάποιοι που τάχα τα δέχονται όλα. Όσο για το αν έχουν γίνει όμως τέτοιοι γάμοι διάβασε εδώ...
http://en.wikipedia.org/wiki/Human-animal_marriage

Επίσης στο google θα βρεις και πολλά περισσότερα αν ψάξεις.

Τέλος να σου πω ότι η αισθητική κάποιου ανθρώπου μπορεί να μη συμβαδίζει με κάποιον άλλον. Σαφώς όμως και κανείς δεν μπορεί να γίνει γιαυτό το λόγο τιμητής της αισθητικής γενικώς. Αντικειμενικά κριτήρια δεν υπάρχουν. Παράδειγμα, εμένα με προσβάλει αφάνταστα η αισθητική που εκπέμπουν οι γάμοι των ομοφυλόφιλων, αντίθετα εσένα δεν σου προσβάλουν τη δική σου αισθητική.

Οσο για την ερώτηση μου δεν απάντησες πουθενά και το ξέρεις. Και δεν απάντησες απλά γιατί δεν μπορείς να απαντήσεις.

Επίσης και εγώ δεν έχω απολύτως τίποτα μαζί σου. Μου τη δίνει απλώς η υποκρισία και η συμφεροντολογία κάποιων που ενώ βρίσκονται έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λένε.

Καλημέρα.

rose είπε...

@Imagine

δεχομαι το καθ' υπερβολή και επίφαση

τωρα ποιοι είναι στο χορό και τι χορεύουν ειναι αλλη κουβεντα...

τελειωσαμε

Anef_Oriwn είπε...

@ Rose,

Κάποιοι ίσως τελειώσατε, όμως εγώ έχω ακόμα δυο λογάκια να ειπώ (έστω κι αν δεν πάρω απάντηση):

Όσοι έχουμε κατά καιρούς εμπλακεί σε συζήτησης (ανώφελες στο τέλος της ημέρας) με τον Imagi-NOS, για το ζήτημα των μεταναστών (και όχι μόνο), έχουμε διαπιστώσει ότι οι απόψεις και οι προσεγγίσεις μας διαφέρουν από τις δικές κατά παρασάγγας. Όμως ουδέποτε ο οποιοσδήποτε από ΜΑΣ, έχει πει ή αφήσει να νοηθεί ότι ΔΕΝ πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί, όρια και έλεγχοι στη μετανάστευση. Ο Imagi-NOS ως συνήθως λαλεί και ακούει μόνο τον Εαυτό του και τα δικά του.

Η διαφορετικότητα στις απόψεις δεν είναι κάτι το κακό και ούτε αποτελεί αυτοσκοπό η επίτευξη ομογνωμίας. Αντίθετα οι διαφορετικές προσεγγίσεις πυροδοτούν συζητήσεις και με την ανταλλαγή απόψεων μπορεί να πετύχουμε και τη Συν-Θέση, που μπορεί να μας βοηθήσει να λύσουμε ή να ξεπεράσουμε προβλήματα. Όμως τι συζήτηση μπορείς να κανείς όταν ο απέναντι σου αντικρίζει ένα θέμα (όπως τους μετανάστες, λόγου χάριν να πούμεν) απαξιωτικά και με εμπάθεια;

Πέραν τούτο όμως, τελικά τι αποτελεί το ΣΠΙΤΙ (ή τη βάρκα) για το καθένα από μας ξεχωριστά; Σπίτι είναι το υποστατικό μέσα στο οποίο μένουμε, η γειτονιά μας, το χωριό ή η πόλη μας, η επαρχία, ο νομός ή χωρά μας, η γεωγραφική μας περιοχή ή η ήπειρος όπου ανήκουμε ως χώρα ή μήπως ακόμα και ολόκληρος ο πλανήτης, η Γη μας; Με τις κλιματολογικές αλλαγές και τη μόλυνση τους περιβάλλοντος που μας επηρεάζουν ΟΛΟΥΣ, με την ενεργειακή κρίση (ή την κρίση του πετρελαίου) και την παγκόσμια λειψυδρία, πόσο σωστοί είμαστε όταν μιλάμε για το ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ και την προστασία του; Γιορτή δική τους σήμερα, παραμονή δική μας!!!
Τι κάνουμε όμως, ΤΩΡΑ, με τους μετανάστες που μας προκύπτουν, έστω και σε μεγάλους αριθμούς; Τους εξοντώνουμε (επιλεκτικά και όσους δεν μας κάνουν) για να επιβιώσουμε οι υπόλοιποι (γηγενείς και μη);
(Παρεμπιπτόντως, το 1974 μετά το δεύτερο γύρο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, πολλά σπίτια και σπιτικά, δέχτηκαν και στέγασαν έστω και προσωρινά, πολλαπλάσιο αριθμό προσφύγων από τις δυνατότητες τους).

Anef_Oriwn
Τρίτη 8/7/2008 – 2:55 μ.μ.

rose είπε...

ανευ οριων
συμφωνω ότι πρεπει να ανοιξει το μυαλό μας γιατί το "σπιτι μας" ειναι πολύ ευρύτερη εννοια...

-=IMAGINOS=- είπε...

Άμα μένατε στην Αθήνα στο κέντρο και κάθε βράδυ δεν μπορούσατε να κοιμηθείτε από το ξύλο που πέφτει κάτω από το σπίτι σας μεταξύ μαύρων και αλβανών, εάν κάθε φορά που ανοίγατε την πόρτα της πολυκατοικίας σας για να βγείτε να πάτε στη δουλειά σας και πηδάγατε πάνω από μαστουρωμένους και μεθυσμένους για να περάσετε, εάν το αυτοκίνητο σας το βρίσκατε με σπασμένα τζάμια πόρτες και καπό 2-3 φορές το μήνα, εάν σας είχαν αδειάσει το σπίτι σας 6 φορές, εάν ακούγατε καθημερινά ότι κάποιος γείτονας σας έπεσε θύμα ληστείας ή κλοπής ή βρίσκεται στο νοσοκομείο γιατί αντιστάθηκε, εάν σας είχαν στείλει αλβανοί τον 76χρονο πατέρα σας στην εντατική για δύο μήνες μεταξύ ζωής και θανάτου για να του πάρουν το πορτοφόλι, εάν όλα αυτά συνέβαιναν και σε εσάς εκεί που μένετε τώρα, τότε να ερχόσασταν να μου κάνετε κήρυγμα για τους μετανάστες και για τη Νέα Εποχή. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι πριν το 1990 όλοι οι έλληνες κοιμόντουσαν με ανοικτές πόρτες και παράθυρα. Τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ, ότι και να λέτε γιατί απλά εσείς ζείτε στον κόσμο σας, εγώ ζω και βιώνω την γαμημένη την προοδευτική πολυπολιτισμικότητα σας.

Incus είπε...

Imaginos. Μια ιατρική συμβουλή
Ηρέμησε ανθρωπέ μου. Μην εκνευρίζεσαι γιατί θα σου ανέβει η πίεση και θα πάθεις κανένα εγκεφαλικό. Μην ασχολείσαι τόση ώρα στο κομπιούτερ να βρίζεις τους μετανάστες και τους αριστερούς. Βγες λίγο έξω να αναπνεύσεις καθαρό αέρα, προσπάθησε να αποφύγεις τους μαστουρωμένους και μεθυσμένους μετανάστες φυσικά, πούλησε το αυτοκίνητο το ρημάδι και πάρε κανένα ποδήλατο όπως έκανα και' γώ. Λίγη άσκηση θα σου κάνει καλό και είναι και οικονομικό επιπλέων! Επίσης εγώ θα σου σύστηνα να πουλήσεις το διαμέρισμα και να πάρεις ένα άλλο σε καμία πιο κυριλέ περιοχή. Εκεί σίγουρα δεν θα βρεις μαύρους και Αλβανούς και θα κοιμάσαι ήσυχα με τις πόρτες ορθάνοιχτες.
Άντε μπράβο, ξέρω γω τι σου λέω

Anef_Oriwn είπε...

Η προσφιλής τακτική του Imagi-NOS, να χυδαιολογεί όταν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ειρωνεία που προκαλεί με τη στάση του!
Πάρτε δείγμα επιπέδου ανθρώπου που επιδιώκει να είναι ο τιμητής των πάντων: “… Ψιτ ντόκτορα ασχολήσου εκεί που βόσκεις με τις ενέσεις και τα χαπάκια σου και μη χώνεις τον κώλο σου εκεί που δεν τον παίρνει…”.

Anef_Oriwn
Τετάρτη 9/7/2008 – 00:34 π.μ.

rose είπε...

Imagine
παρακληση να μην ξαναεμφανιστείς από το μπλοκ μου

rose είπε...

@Ιncus

λυπάμαι

το σχόλιο θα αποσυρθεί μετα που θα το διαβασεις

πραγματικα λυπαμαι

-=IMAGINOS=- είπε...

@Rose και Anef

Για διαβάστε ξανά τις χυδαιολογίες του ντόκτορα. Προηγήθηκαν αν δε το προσέξατε. Εγώ είμαι από αυτούς που απαντούν σε "ιατρικές συμβουλές" και χωρίς ποτέ να τις έχω ζητήσει,ΟΚ? Φυσικά και το προσέξατε βέβαια ότι προηγήθηκαν οι χυδαιολογίες και τα ψυχογραφήματα του "ντόκτορα" από την Gayland αλλά είστε το ίδιο χυδαίοι με αυτόν σύμφωνα με τις απαντήσεις που δώσατε και κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει.

Αλλού λοιπόν οι εξυπνάδες! Δε σας παίρνει ούτε με σφαίρες.

rose είπε...

όποιος γνωρίζει πως διαγραφονται σχολια παρακαλω ας βοηθησει

Anef_Oriwn είπε...

Αφού δεν έχουν διαγραφεί διάφορα “επιλήψιμα” σχόλια και αφού ο Imagi-NOS έχει αναφερθεί και σε μένα (τον “κόρακα”) να επαναλάβω: Συχνά η χρήση της ειρωνείας (όπως έπραξε και ο Ιncus) είναι ένας τρόπος απάντησης σε ακραίες θέσεις και τοποθετήσεις. Και το θεμιτό (και το δεοντολογικό) θα ήταν ο θιγόμενος να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο (αν φυσικά διαθέτει και το ελάχιστο χιούμορ). Ο πολύς Imagi-NOS όμως καταφεύγει στις χυδαιολογίες! Όπως είπα αυτό δείχνει και το ποιον του ανθρώπου!

Anef_Oriwn
Τετάρτη 9/7/2008 – 8:45 μ.μ.

rose είπε...

ανευ θα εκτιμουσα αν γνωριζεις πως διαγραφονται να με βοηθησεις
ξερεις;

Incus είπε...

Rose Να μην λυπάσαι καθόλου για αισχρόλογα που κάτι τέτοιους τύπους. Αυτό είναι το ποιόν του ανθρώπου όπως λέει και ο άνευ Στο κάτω κάτω αν δεις ολόκληρο το μπλοκ του είναι μια αισχρολογία, μια ύβρης προς την ανθρώπινη ύπαρξη. Απλά η δική μου ειρωνεία προφανώς τον πείραξε σε σημείο που το μόνο που μπορούσε να κάνει όπως κάνουν όλοι οι τζάμπα μάγκες του είδους του ήταν να αρχίσει να χυδαιολογεί ασύστολα. Ακόμα και το κόμπλεξ του απέναντι στους Άγγλους (καλά για τους gay το ξέραμε) έβγαλε. Δεν πειράζει ο καθένας με το νου που κουλιαντιρίζει τι να Κάνουμε;

rose είπε...

@Incus

να σαι καλά
πάντως αν μαθεις πως διαγραφονται τα σχολια μεγαλη χάρη θα μου κάνεις
:-)

rose είπε...

οκ εμαθα πως ...
σε ευχαριστώ Ανευ!

-=IMAGINOS=- είπε...

Rose Θα έπρεπε προπαντός να σε προβληματίζουν αυτοί οι τύποι που χρησιμοποιούν την ειρωνεία για να ανταπεξέλθουν στο διάλογο. Αυτό είναι το ποιόν του ανθρώπου όπως δεν το αναφέρει και ο άνευ ο οποίος και αυτός χρησιμοποιεί την ανάλογη "πρακτική" για να αντεπεξέλθει στο διάλογο επίσης. Στο κάτω κάτω αν δεις ολόκληρο το μπλοκ μου είναι μια επανάσταση εναντίον της συμφεροντολογίας και της υποκρισίας. Απλά η δική μου επανάσταση απέναντι σε αυτή την συμφεροντολογία και υποκρισία προφανώς τον πείραξε τον άγγλο ντόκτορα σε σημείο που το μόνο που μπορούσε να κάνει όπως κάνουν όλοι οι τζάμπα μάγκες του είδους του ήταν να αρχίσει να ειρωνεύεται ασύστολα. Δεν πειράζει ο καθένας με το νου που κουλαντρίζει τι να Κάνουμε;

-=IMAGINOS=- είπε...

@incus

Ντόκτορα το "κουλιαντιρίζει" είναι "κουλαντρίζει". Τι έγινε, ξέχασες τα ελληνικά εκεί στο Gayland ή ποτέ σου δεν έμαθες σωστά τα ελληνικά στο σχολείο?

Και που είσαι, σου είπα να ασχολείσαι με τις ενέσεις και τα χαπάκια σου καλύτερα παρά να ειρωνεύεσαι όσους διαφωνείς μαζί τους. Μη πας το παίζεις και υπεράνω τώρα, δε σε παίρνει σου λέω.

Anef_Oriwn είπε...

@ Imagi-NOS Παν-Μέγιστε,

Ένα από τα πολλά κακά σου (ή ελαττώματα ή “αΐπια” στην κυπριακή) είναι ότι δεν πιστώνεις τους άλλους ανθρώπους (ίσως μόνο όσους διαφωνείς μαζί τους) ότι μπορεί να ξέρουν και να κατέχουν από άποψης γνώσεων κάτι που πιθανό εσύ να μην ξέρεις ή να έχεις ακούσει.
Λόγου χάριν να πούμεν, προφέσορα εσύ της ελληνικής, το "κουλαντρίζω", λέξη τουρκικής προέλευσης και καταγωγής (που σημαίνει χρησιμοποιώ, μεταφέρω), στην κυπριακή το λεμε "κουλιαντιρίζω" ή "κολιαντιρίζω"!!! Understand πιδ’ μ’;

Anef_Oriwn
Πέμπτη 10/7/2008 – 2:28 μ.μ.

rose είπε...

@ imaginos

εσυ με ρωτησες και να η απαντηση μου:

κατηγορρείς την ειρωνία αλλά γίνεσαι αισχρός ο ίδιος. χτυπάς κάτω από τη μέση και δεν ξεχωρίζεις τι ταιριάζει που...

την ιστοσελίδα σου επισκέφτηκα μόνο όταν επιτέθηκες στον Incus. έμεινα 1-2 λεπτά. Αυτο που είδα ήταν αρκετό.


αν και κατα βάθος επιζητας την επιβεβαιωση απο τους συνομιλητές σου δυστυχώς αυτή δεν θα την πάρει από μενα για την ιστοσελίδα σου...
δεν μου άρεσε αλλά τα κριτηρια μου είναι φυσικά υποκειμενικά.

συνεχίζεις να επισκέφτεσαι ένα μπλοκ που σου ζητησα να μην ξαναρθεις... και δε εχω κανενα πρόβλημα για όσες άλλες επαφές θα ήθελες αν υπήρχε κατι το διαφορετικό στην επικοινωνία...

θυμο έχεις πολύ και τα βαζεις με τους γιατρους όχι γιατι πολεμας τα κατεστημενα αλλά από αίσθημα κατωτερότητας που είναι διαχυτο στις εκφράσεις σου...

ζηλεύεις ακόμα και την ομορφιά, δεν την πιστεύεις... θέλεις να τρομάζεις τους άλλους με πειραματισμούς αλλα καταφέρνεις να τρομάζεις τη δική σου ζωή σε μια ερημια που έτσι κι αλλιώς όλοι τη γνωρ΄ζουμε αλλά χωρίς ομορφιά δεν αντέχεται...

ο φόβος και ο θυμός σου δίνουν δύναμη εναντι των άλλων...
αλλά είνια μια κατασταση φαντασιακή που σε αφήνει εκτεθειμενο αμέσως μόλις βρεθει κάποιος να σε κοιτάξει καταματα...

κάνεις θορυβο γιατί δεν αντέχεις την σιωπή..

αν και η επικοινωνία μας δεν επιτρέπει αυτη την οικειοτητα , από προσωπική πειρα έχω να σου πω ότι και εγω άργησα να μορφωθώ και να διαμορφωθώ... σήμερα λέω ευτυχώς και συνεχίζω...

αργησα από αντίδραση στο συστημα, στο πανεπιστημιο, στους γονείς, στα ετοιματζίδικα...

μέχρι τα 39 μου έκανα μεγάλους γύρους και πέρσα πολλές εφηβείες για να φτάσω εκει που άλλοι με κάποια ευκολία έφταναν στα 26 ή 30 τους.

δεν υποβαθμίζω το ότι είχα άλλους κύκλους εξίσου σημαντικούς στα ενδιαμεσα...

δεν είναι αργά...

και δεν θα το βρεις εκει έξω...

και δεν θα το βρεις με αυτο τον τρόπο...

Ανώνυμος είπε...

kirie eleison kori m ekamete olokliro polemo t a8ropou
mia extes j mia simera egines m j i pash blogger j pezeis m to iperano me tn imagino.ti s eipe sto kato kato kori m?gliftite j allo meta3i sas..

-=IMAGINOS=- είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
-=IMAGINOS=- είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
-=IMAGINOS=- είπε...

Rose ψάξε να βρεις εάν ποτέ ειρωνεύτηκα ή επιτέθηκα εγώ με τον οποιονδήποτε τρόπο απέναντι σε συνομιλητή μου πρώτος. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Ψάξε, βρες και μετά έλα να τα ξαναπούμε. Σε προκαλώ.

Υπεράνω και επίπεδα από ανθρώπους που δεν το αξίζουν από τη στάση τους και μόνο απέναντι στους συνομιλητές τους που τυγχάνει να μη συμφωνούν μαζί τους, δε δέχομαι και απαντώ καταλλήλως ΠΑΝΤΑ.

Ειδικά εσύ δε θα έπρεπε να μιλάς. Γνωρίζω για την πάρτη σου πολύ περισσότερα πράγματα από όσα νομίζεις. Εμένα τουλάχιστον ακόμα δεν με καταζητεί κανείς, ούτε έχω φάει κρατικά χρήματα ούτε έχω μπλεξίματα με τις αρχές.

Τις υποδείξεις σου λοιπόν, τα υπεράνω και τα επίπεδα, αλλού εκεί που σε παίρνει, όχι σε μένα. ΟΚ?

Εάν λοιπόν δε θέλεις να έρχομαι στο blog σου φρόντισε να βουλώσεις τα στόματα κάποιον πανηλιθίων και κομπλεξικών που ασχολούνται μαζί μου γιατί δε θα μένω με κλειστό το στόμα για πολύ ακόμα αν και σου έχω δώσει το στίγμα το οποίο κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις και προπαντός φρόντισε να μη το παίζεις έτσι όπως το παίζεις τώρα γιατί σου το λέω για μία ακόμα φορά, ΔΕ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ κυρία μας από την Καλαμάτα.

Το blog μου μπορεί να μη σου αρέσει αλλά ασχολείται εκτός από την συμφεροντολογία και την υποκρισία κάποιων κυρίως ασχολείται με λαμόγια. Φρόντισε λοιπόν να μην ασχοληθεί και με τη δική σου περίπτωση. Στο χέρι σου είναι και χάρη σου κάνω προς το παρόν γιατί είμαι καλός άνθρωπος αλλά μη προκαλούμε και τη μοίρα μας. Προσγειώσου λοιπόν και κάνε τουμπεκί ψιλοκομμένο.

rose είπε...

Imagine

οι πληροφορίες σου είναι τόσο ορθές όσο και ότι είμαι από την Καλαμάτα!!!!

είπες:
"Ειδικά εσύ δε θα έπρεπε να μιλάς. Γνωρίζω για την πάρτη σου πολύ περισσότερα πράγματα από όσα νομίζεις. Εμένα τουλάχιστον ακόμα δεν με καταζητεί κανείς, ούτε έχω φάει κρατικά χρήματα ούτε έχω μπλεξίματα με τις αρχές."

Απαντώ:
δεν με καταζητεί κανείς
δεν έχω φαει κρατικά λεφτρά
τα μπλεξίματα με τις αρχές τα επιδιώκω και αυτή εινια η δουλεια μου

είπες:
"Το blog μου μπορεί να μη σου αρέσει αλλά ασχολείται εκτός από την συμφεροντολογία και την υποκρισία κάποιων κυρίως ασχολείται με λαμόγια.
Φρόντισε λοιπόν να μην ασχοληθεί και με τη δική σου περίπτωση. Στο χέρι σου είναι και χάρη σου κάνω προς το παρόν γιατί είμαι καλός άνθρωπος αλλά μη προκαλούμε και τη μοίρα μας. Προσγειώσου λοιπόν και κάνε τουμπεκί ψιλοκομμένο."

η απόπειρα εκβιασμού σου γελοια.
και την αφήνω στην κρίση του καθενός.

Μάθε πως η ψευδωνυμία σου δεν σε προστατευει στην περίπτωση που θα ασχοληθείς μαζι μου...

εγω δεν χρειαστηκε να μαθω για σενα ουτε ασχοληθηκα.

μου τα ειπε όλα η αισθητική σου

rose είπε...

@ "ο τα φαυλα πράττων μισει το φώς"

ειπες:
kirie eleison kori m ekamete olokliro polemo t a8ropou
mia extes j mia simera egines m j i pash blogger j pezeis m to iperano me tn imagino.ti s eipe sto kato kato kori m?gliftite j allo meta3i sas..

πήγαινε τον στους παπαδες τους φιλους σου για συμπαρασταση και πε τους ότι ειναι pagangothsatanist
για να ειστε μια ωραια ατμοσφαιρα ..να ειστε...

Ανώνυμος είπε...

tous papaes en esy ke i parea su pu tus xreiazeste gia na sas
8kievasei.Epitethikete tu an8ropou sampos ke ekame fono.Get a life gamoto...An den theleis na se thkievazoun kame to blog su idiotiko na eshis gia pelates 5-6 komple3ikous like you!!poso dikaio eishie i dokisisofi pu ta exone se merikus mak(l)akes!!

Ανώνυμος είπε...

aaa ke kati allo u said:
@ "ο τα φαυλα πράττων μισει το φώς"
en g mena????

rose είπε...

όταν θα πάρεις και εσυ ψευδώνυμο και θα έχεις μπλοκ θα ακούσω όλες τις εισηγησεις σου

Anef_Oriwn είπε...

@ Αφιερωμένο εξαιρετικά σε επώνυμους (με ψευδώνυμο όπως λόγου χάριν να πούμεν, Imagi-NOS, ή χωρίς ψευδώνυμο), αλλά και σε Ανώνυμους:

Παραφράσω τους στίχους (ενός ωραιότατου τραγουδιού για τον CHE Guevara) “... και τον ήρωα να κάνεις πίσω απ’ το γραφείο”, για να τους τραγουδήσω “... και τους μάγκες να κάνετε πίσω απ’ το computer ...”.

Anef_Oriwn
Παρασκευή 11/7/2008 – 8:18 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

etsi pros pliroforia su kori mu eixa blog alla ekleisa to giati kapoioi san ke esas eprisan mas ta ashima..e3allu eipa su kame private to blog sou g na mporeis esy kai oi omoioi sou na ekfrazete eleuthera tis g.......s apopseis sas...o allos o aneu ti laonete?aaa ne sorry epie na se iperaspistei

rose είπε...

οι g.....s apopsis mas !
ωραία εκφραση! για αυτο δεν την υπογράφεις; ....

και μετα εμείς σου τα πρίζουμε;
εμείς σε ακολουθούμε από μπλοκ σε μπλοκ και σχολιαζουμε ;

και "εμεις" ποιοι "εμείς";

άσε - η παρουσια μου ειναι πολύ προφατη στα μπλοκ... δεν ειχα λόγο να σκεφτώ άλλα παρα αυτα που μου επιτρέπεις να σκεφτώ μέσα από τον τρόπο που τοποθετήσε (για να ειμαι ειλικρινής δεν γνωριζω προσωπικά κανεναν - εκτος από έναν, και αυτον κοινωνικά)

και ότι σου ειπα ήταν απόρροια όσων εσύ προκαλείς με τις απαντήσεις σου...

με όλο το σεβασμό ίσως το μπλοκ το έκλεισες γιατι δε θα ήθελες να διαπιστώσεις ότι μένεις μονη σου...

έτσι ως ελευθερη σκοπευτρια σου κρατάμε καλή συντροφιά


α και κάτι ακόμα

η πόρτα μου είναι ανοικτή

αλλά από μένα όταν το επιλέγω να απαντήσω, θα ακούς πάντα όσα σκεφτομαι, έτσι οπως τα σκεφτομαι, την ώρα που τα σκεφτομαι...

σε ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

εμείς σε ακολουθούμε από μπλοκ σε μπλοκ και σχολιαζουμε ;
Se poia blog sas akoloutho mana m???je o logos p ekleisa to blog enen oute douleia diki s oute kanenou.Etsi eniotha etsi ekama.j efkales j simperasma gmt..oti emeina moni m,ha ekames me j egelasa..
en exo kanena prb mazi su,e3allu i kikoforia s en prosfati.alla g na sevounte oi alloi prepei na sevese k esy.

rose είπε...

σεβασμός!

το άμεσο μέλλον θα δείξει...

και αυτο θα έχεις ...

για να δουμε πως θα τον διαχειριστείς

σε χαιρετω

Ανώνυμος είπε...

efxaristo...o sevasmos antameivete me sevasmo!

-ipografo-
...Savviana...

rose είπε...

καλοσωρισες Σαββιανα

Ανώνυμος είπε...

kalos sas ivra Rose..
Apla thelo na zitiso siggnomi gia tin simperifora mou,apla itan enas tropos-lan8asmenos isos-gia na ekfraso jina pou ithela...

3ana siggnomi...


Savviana