Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

απο τη σημερινή ΑΛΗΘΕΙΑ - για την κόρη της Λουντμίλα - Την ΚΥΡΙΑΚΗ φωναζουμε για όλα τα "ανεπιθυμητα" που θελουν να αφήσουν στο περιθωριο και τη σιωπή

Ο ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΛΟΥΝΤΜΙΛΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ 0113-00-367594-00

(Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ)


Το Γραφείο Ευημερίας κακομεταχειρίζεται 25χρονη




ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΠΑΝΕΜΙ

Το Γραφείο Ευημερίας κακομεταχειρίζεται 25χρονη

Η 25χρονη Ρωσίδα μητέρα ενός τετράχρονου αγοριού, η οποία είχε κακοποιηθεί βάναυσα από τον Κύπριο σύζυγό της και κατέληξε στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Λευκωσίας, τυγχάνει κακομεταχείρισης αυτή την φορά από το ίδιο το Γραφείο Ευημερίας.
Αυτό καταγγέλλει το Κέντρο Στήριξης Γυναικών ΑΠΑΝΕΜΙ το οποίο την ερχόμενη Κυριακή θα αφιερώσει την καθιερωμένη ετήσια πορεία του προς το προεδρικό στην Ρωσίδα η οποία αυτή την στιγμή βρίσκεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης στο Μέλαθρο Αγωνιστών Ε.Ο.Κ.Α. στην Αγία Φύλα. Σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των γιατρών δεν θα υπάρξει πλήρης αποκατάστασή της.
Η δεύτερη φάση της τραγωδίας της 25χρονης άρχισε όταν μέσω της μητέρας της, η οποία ενεργεί ως κηδεμόνας της, ζήτησε να έχει λόγο και να βλέπει το παιδί της. Όπως αναφέρεται σε σημείωμα του Κέντρου ΑΠΑΝΕΜΙ, η 25χρονη άρχισε να θυμάται και βλέποντας το παιδί της θα βοηθηθεί στην βελτίωση της υγείας της, σύμφωνα με την ψυχολόγο που την παρακολουθεί. Το Γραφείο Ευημερίας κατηγορείται ότι αυθαίρετα, ενώ το παιδί βρισκόταν σε παιδική στέγη, το παραχώρησε στους γονείς του συζύγου της 25χρονης, ο οποίος πρόσφατα έχει χάσει την ζωή του από χρήση σκληρών ναρκωτικών. Εναντίον του είχαν απαγγελθεί σοβαρότατες κατηγορίες σε σχέση με την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου του, μπροστά στα μάτια του παιδιού του το οποίο ήταν μάρτυρας.
Υποστηρίζεται ότι η Ρωσίδα μητέρα της 25χρονης και γιαγιά του παιδιού, δεν λήφθηκε υπόψη από το γραφείο ευημερίας παρά το γεγονός ότι βρίσκεται συνέχεια στο προσκέφαλο της κόρης της. Πέραν τούτου τα πεθερικά της 25χρονης φέρονται να δημιούργησαν επεισόδιο μέσα στο Μέλαθρο σε βάρος της 25χρονης και της μητέρας της, όταν οι τελευταίες μέσω δικηγόρου πρόβαλαν αξιώσεις για διεκδίκηση του παιδιού. Παράλληλα προβάλλεται η θέση ότι τα πεθερικά της 25χρονης δεν επέτρεψαν στην μητέρα της να πάρει προσωπικά αντικείμενα της κόρης της από το σπίτι όπου διέμενε με τον σύζυγό της. Το γραφείο ευημερίας κατηγορείται ότι δεν στηρίζει οικονομικά την 25χρονη και την μητέρα της παρά τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ένα από τα αιτήματα ήταν όπως ενοικιαστεί διαμέρισμα στην μητέρα και την κόρη της κοντά στο Μέλαθρο και σε αυτό να διαμένει και ο 4χρονος, αλλά δεν υπήρξε καμιά ανταπόκριση. Η μητέρα της 25χρονης δεν έχει στέγη στην Κύπρο. Το ΑΠΑΝΕΜΙ ετοιμάζεται να ανακοινώσει τραπεζικό λογαριασμό για στήριξη των δύο γυναικών.
Του Παν. Χατζηδημητρίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κάτι ακούγεται,
κάτι κινείται,
κάτι συμβαίνει...

ευχάριστο αυτό,
πολύ ευχάριστο...

:)

rose είπε...

σπαζει η σιωπη

ραγίζει

ρωγμες

απειροελαχιστες

αλλα οσο χρειαζεται μεγαλες...

το βεληνεκες του ανθρωπινου νου ειναι τεραστιο Λεμέσια καμπυλο-εκτοξεύεται σε απιστευτα μήκη...

τα ομοια συνομιλουν πάντα σιωπηλα
και αλληλοκατανοούνται

:)

ruth_less είπε...

Ο καθένας μπαίνει στη θέση που πρέπει...
οι μαχητές μαζεύονται...
τα κομμάτια του παζλ συναρμολογούνται...
οι μηχανισμοί παίρνουν μπρος...

πάaaρα πολύ ευχάριστο

:)

rose είπε...

τα τηλεφωνα μεταφερουν ζεστασια..

ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

"Γιατί πείνασα και μου δώσατε να φάω, δίψασα και μου δώσατε να πιω, ήμουν ξένος και με περιμαζέψατε, γυμνός και με ντύσατε, άρρωστος και με επισκεφτήκατε, φυλακισμένος κι ήρθατε να με δείτε”

rose είπε...

Ρουμπινι σκέτο είσαι σημερα Incus

το ότι χαίρομαι ΚΑΘΕ φορά που σε ξαναβλέπω ελπίζω να το ξέρεις...

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Η επικοινωνία και η δημοσιότητα είναι δυνατό να διορθώσει πολλά κακώς έχοντα.

Συγχαρητήρια για την συστηματική και πολυ καλή δουλειά, θα είμαστε στο πλάι όλων όσοι προσπαθούν γι' αυτούς τους καλούς σκοπούς. Η πορεία σαν ακόμα ένας κρίκος της προσπάθειας, θα είναι πετυχημένη. Κι'εμείς δίπλα...

rose είπε...

χαίρομαι που εισαι δίπλα στην προσπάθεια!

(όπως σου είπα εχω και μια απορία...)

:-)

Roadartist είπε...

Κατι οντως σαν να αρχιζει να γινεται..

Αντιπολιτευόμενος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.