Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Ελάτε να λύσουμε εξισώσεις πριν μάθουμε πρόσθεση και αφαίρεση

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε για τη διεθνή μέρα εναντίον της κλειτιριδοτομής...

Αν κάνουμε μια πρόχειρη σούμα, η «εκστρατεία ενημέρωσης» αναφέρθηκε στις 2 περιπτώσεις που έγιναν ποτέ γνωστές στην Κύπρο, δόθηκε ολιγόλεπτη φιλοξενία σε 2 βουλευτριες στο κρατικό κανάλι, γράφτηκαν 1-2 άρθρα σε κάκιστη μετάφραση, διαβάσαμε την ανακοίνωση 1 ΜΚΟ, έγινε 1 συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής ίσων ευκαιριών γυναικών και αντρών (νομίζω η 5η ή η 6η από τότε που συστάθηκε!) είδαμε και ένα-δυο ανατριχιαστικές φωτογραφίες παιδιών με ανοιχτά τα πόδια έτοιμα προς σφαγή.

Τώρα που όλοι και όλες έκαναν τον καθήκον τους απέναντι στη συνειδητοποίηση, πρόληψη, θεραπεία και αντίσταση κατά του «αποτρόπαιου» εγκλήματος νομίζω πως αρκετά κοροϊδέψαμε την Γυναίκα και την Κλειτορίδα της.

Ακούγοντας τις δυο βουλεύτριες να παπαγαλίζουν όσα θεωρούνται πολιτικώς αποδεκτά και δικαιολογώντας την παρουσία τους στην εκπομπή για «να ενημερώσουν τους αρμόδιους για το φαινόμενο και να μπορούν να λάβουν τα σωστά μέτρα» γιατί «μπορεί να υπάρχουν μαίες ή μάγισσες φυλών που διαπράττουν το έγκλημα και στην Κύπρο»
δεν ήξερα αν πρέπει να γελώ ή να κλαίω!

Σαν να ασχολούμαστε με άλγεβρα χωρίς να γνωρίζουμε πρόσθεση και αφαίρεση.

Δεν θα μπω στο πειρασμό να τις ρωτήσω αν γνωρίζουν που βρίσκεται και πως μοιάζει μια κλειτορίδα. Με την ίδια ευκολία πολλοί συνάδελφοι τους μιλούν για την οικονομία, οικολογία, παιδεία, πολιτισμό και δεν σκαμπάζουν τίποτα.

Δεν θα μπω στον πειρασμό να τις ρωτήσω ποια ήταν η τελευταία επαφή με γυναίκες της Κύπρου για θέματα σεξουαλικότητας και αυτοπροσδιορισμού. Άλλωστε σε τούτο τον τόπο μπουχτίσαμε από κάθε λογής προστάτες και μια προσπάθεια ακόμα δεν μας ξενίζει.
Φανταστείτε ότι με αυτή την ευκαιρία μάθαμε για την αποκατάσταση της Σομαλής ακρωτηριασμένης που επέστρεψε στη χώρα της γιατί δεν έτυχε προστασίας από την Κυπριακή Δημοκρατια αλλά εντέλει παντρεύτηκε! (Βρίσκω καταπληκτική την ομοιότητα με τις δηλώσεις του Δώρου Θεοδώρου, πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης περί αποκαταστάσεως των καλλιτεχνών που εργάζονται σε καμπαρέ της Κύπρου όταν επιστρέφουν έχοντας αποκομίσει μια αξιοζήλευτη προίκα από την εργασία τους!)


Δεν θα μπω στον πειρασμό να υποδείξω την άγνοια, την προχειρότητα και ελαφρότητα που προσεγγίζουμε θέματα με ανάγνωση μιας ημέρας γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που οι αναφορές μας μοιάζουν με ελβετικό τυρί, έχοντας περισσότερες τρύπες από σάρκα.


Δεν θα μπω στον πειρασμό να εισηγηθώ μια καλύτερη δικαιολογία να εμφανιστούν στο γυαλί αξιοποιώντας της διεθνή μέρα κατά του ακρωτηριασμού γυναικείων γεννητικών όργανων. Άλλωστε η πρώτη φορά είναι που ακούμε δηλώσεις πολιτικών εντελώς άστοχες και άσχετες με το θέμα;

Δεν θα μπω στον πειρασμό να αποδομήσω το επιχείρημα ότι πολύ πιθανόν ακόμα και αν ενημερώσουν τους «αρμόδιους» και «γιατρούς» ελάχιστα μπορούν να αναμένουν από αυτούς όταν βρεθούν μπροστά σε μια ακρωτηριασμένη γυναίκα. Άλλωστε καθημερινά εξετάζουν θύματα βιας, με μώλωπες, σπασμένα κόκαλα, εκδορές και δεν σηκώνουν το γέριμο το τηλέφωνο για να ξεκινήσει ο καλολαδομένος μηχανισμός υπέρ των θυμάτων βιας στην οικογένεια [ή αλλού].

Δεν θα μπορούσα ούτε να ισχυριστώ ότι κάποια γυναίκα, από μια άλλη χώρα, η οποία είναι ακρωτηριασμένη επισκέπτεται συχνά τα εξωτερικά ιατρεία μας αφού έχει πρώτα-πρώτα πρέπει να ξεπεράσει βουνά εμποδίων που αφορούν το καθεστώς παραμονής της πόσο μάλλον να ανοίξει τα ακρωτηριασμένα μέλη της σε κάποιον «ευρωπαίο». (Συνήθως οι συχνές ουρολοιμώξεις, και αφόρητοι πόνοι αποτέλεσμα του ακρωτηριασμού διαπιστώνονται πολύ αργά και σχεδόν τυχαία)


Θα τους πρότεινα να δουν πρώτα την Σίρλει Βαλεντάιν για να προσθέσουν κάτι στις αναφορές τους (δυστυχώς δεν καταφερα να βρω στο youtube το απόσπασμα με την κλειτοριδα)

http://www.youtube.com/watch?v=qqUI_rL2XSo

Αφού την δουν ας σημειώσουν ότι η ταινία γυρίστηκε το 1989.
Μετά ας κάνουν μια αφαίρεση: 2010-1989= 21 χρόνια

Ίσως αυτό γεννήσει κάποια ερωτήματα για τους πολλαπλασιασμούς και διαιρέσεις που μεσολάβησαν 2 δεκαετίες και δεν ενημερώθηκαν από τότε.


Και όταν με το καλό μάθουν τις βασικές αριθμητικές πράξεις, τότε θα πάμε και στην Άλγεβρα.

6 σχόλια:

Disdaimona είπε...

Rose,
το βασικό χαρακτηριστικό της εποχής μας είναι ότι όλες οι Αρχές και οι Αξίες της κοινωνίας έχουν αντικατασταθεί από Συναισθήματα.
Όλοι αυτοί οι ειδήμονες που αναφέρεις έχουν ως κίνητρο
1. να ξέρουν καλά μαθηματικά για να μετρούν τον μισθόν τους.
2.να ξέρουν καλά μαθηματικά για να μετρούν το μισθό που θα παίρνουν σε 10 χρόνια εν ξέρουν να ελίσσονται σωστά.
3.να ξέρουν να χρησιμοποιούν 20 φορές τη μέρα τις λεξεις δίκαιο,αγάπη,σωστό κ.λ.π τις οποίες ειναι πεπεισμένοι ότι πρεσβεύουν.
4.να θεωρούν ότι ο σκοπός και ο στόχος μιας υπηρεσίας είναι να λαλεί πόσο συμπονά τον πλησίον χωρίς να κάμνει απολύτως τίποτε.
5.να θεωρούν ότι τα προβλήματα των ανθρώπων εξαρτώνται από το πως νοιώθουμε γι αυτά και όχι από τις αντικειμενικές αρχές οι οποίες πρέπει να διέπουν τη ζωή μας.
6. να θεωρούν το καλό και το κακό αναπόφευκτες καταστάσεις,επειδή το πρίσμα της αξιολόγησης τους ενεν βασισμένο σε αρχές αλλά πάλε σε συναισθήματα.
7.να έχουν μιαν κρυφή πεποίθηση ότι τα θύματα είναι εν μέρη υπαίτια για την κατάσταση τους(σαν μεν φορεί μίνι να προκαλεί!)
8.να θεωρούν ότι ένας κακοποιημένος άνθρωπος έσιει παραπάνω ανάγκη τη δική τους αγάπη παρά να εξυγιάνεις εξαρχής τις συνθήκες της ζωής τζαι της πραγματικότητας.
9.να θεωρούν ότι στη ζωή υπάρχει μια "εμφυτη" ιεραρχία πραγματων συμφωνα με την οποία πάντα κάποιοι άνθρωποι θα κακοποιούνται τζαι κάποιοι απλά εν να φκαίνουν στες τηλεοράσεις να μιλούν.
10.θεωρούν ότι το να μιλάς εν πράξη.

osr είπε...

εγώ αυτό που απορώ rose είναι πως μπορείς να πιστεύεις πχ στην Epanenosi που θα μας προσφέρουν τύποι σαν τις βουλευτινες που αναφέρεις

εσύ πχ και η δισδαιμόνα πιστεύετε αυτούς τους ανθρώπυος κατα το δοκούν και όποτε βολεύει τις ψευδαισθήσεις σας;

δηλαδή ο δησυ το ακελ κλπ είναι κακοί όσον αφορά αυτά που πολύ σωστά αναφέρεις αλλά καλοί όσον αφορά την epanenosi

ο καθένας βλέπει αυτό που θέλει.... και μετά πιστεύει αυτό που βλέπει

rose είπε...

Disdaimona,
Χαιρομαι οταν βλέπω σχολια σου ή αναρτήσεις σου. Πάει και το δικο μου μυαλο λίγο πιο πέρα...

στις μαθηματικές τους "πραξεις" που απαριθμείς, η απραξία τους απίστευτη!

rose είπε...

Osr,
δηλαδη αυτο που θελεις να πεις είναι οτι δεν σε ενοχλει η παρουσα αναρτηση αλλα απορείς πως το ίδιο άτομο που γράφει μια αναρτηση σαν και αυτη [αν καταλαβα καλα] είναι ταυτοχρονα υπερ της επανενωσης..


ποιός είπε οτι οι βουλευτινες θα προσφέρουν την επανένωση? ποιος είπε ότι πιστευουμε αυτα τα άτομα?

όσο για τις "ψευδαισθήσεις μας" θεωρώ ότι είναι αθεμελίωτος ως χαρακτηρισμος


Το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ έχουν δεχτει άπειρες φορές την κριτικη μου...


αλλά επειδη δεν υπεκφεύγω και το ζητούμενο είναι να μειωσεις την κρίση μου επειδη πιστεύω στην επανένωση της Κύπρου, ας σκεφτουμε για λιγο και αυτο...

ίσως, αν επανενωθουν 2 ξεχωριστά διεφθαρμενα "κράτη" μπορεί οι πολιτες τους να έχουν κάποιο chance για 3-4 χρονια πριν ξαναμοιράσουν την πίττα μεταξύ τους....

που ξερεις εκει που οι επαναστάτες δεν τα κατάφεραν να τα καταφέρουν οι διεφθαρμένοι που θα φοβούνται ο ενας τον άλλον. :-)



έτσι κι αλλιως, την μαυρη πέτρα την ετοιμασα ήδη ως δώρο των 18 γενεθλίων του παιδιού μου.. κι αν θελει την κρατα, αν θέλει την ρίχνει πίσω της.. Αυτη θα αποφασίσει



ΥΣ (άσχετο - δεν ήταν να περάσεις να πάρει το γραμμα?)

osr είπε...

rose όσον αφορά το υστερόγραφο, έπηξα κυριολεκτικά και το απόγευμα όταν φεύγω είμαι...γάμησετα

με sms πάντως έγινε η δουλειά και έμαθα τα νέα ότι έρχεται ;)

φυσικα και με ενοχλεί το θέμα της ανάρτησης την πραγματικότητα της οποίας αντιμετωπίζω καθημερινά όπως ξέρεις

απλά με αφορμή τα όσα σωστά γράφεις για τους υποκριτές πολιτικάντηδες έγραψα ότι έγραψα

το "σας"για τις ψευδαισθήσεις πάει για άτομα που επικαλούνται μια άλλη ιδεολογία αλλά στην πράξη στηρίζουν αυτό το σύστημα που διαιωνίζει αυτές τις καταστάσεις που καυστηριάζεις

το σχόλιο μου δεν αφορούσε εσένα προσωπικά και φυσικά ούτε ήθελα να μειώσω την κρίση σου αλλοιώς δεν θα ασχολούμουν καν οπότε μην νοιώθεις την ανάγκη να αμύνεσαι


φυσικά και θεμελιώνεται ο όρος ψευδαίσθηση ειδικά με αυτό που λες

"ίσως, αν επανενωθουν 2 ξεχωριστά διεφθαρμενα "κράτη" μπορεί οι πολιτες τους να έχουν κάποιο chance για 3-4 χρονια πριν ξαναμοιράσουν την πίττα μεταξύ τους...."

η ελλάδα είναι ενιαίο κράτος και η διαφθορά βασιλεύει, δεν μπορώ να αντιληφθώ τι θα αλλάξει στην κύπρο

στην γαλλία αγγλία πορτογαλλία κλπ το ίδιο

Phivos Nicolaides είπε...

Όπως τα λες. Τα πάντα είναι θέμα αριθμητικών προσθαφαιρέσεων...